Kulinarne
Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.
-
Hamburgery. 50 łatwych przepisów - Cinzia Trenchi
`Hamburger`, `stek po hambursku` czy `mielony stek` - to tylko kilka z nazw, pod którymi kryje się płaski kotlet mielony, najczęściej zamknięty w kanapce. Chociaż najpierw zdobył popularność w Stanach Zjednoczonych Ameryki, by stamtąd rozprzestrzenić się na cały świat, w rzeczywistości wywodzi się z Europy. Wedle przekazów, hamburger był pierwotnie sztuką mięsa wołowego (lub kiełbaską wołową) smażoną na maśle i podawaną na kromce przyprawionego chleba. W takiej postaci podawano go żeglarzom w Hamburgu i właśnie dzięki niemieckim imigrantom z tego portowego miasta trafił do Ameryki.Ta książka podzielona jest na pięć części, które mają nam dostarczyć inspiracji do tworzenia najrozmaitszych hamburgerów - poczynając od najprostszych i tradycyjnych receptur, aż po nowe, kreatywne przepisy charakteryzujące się oryginalnym połączeniem składników.
od 18.44 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dobra kuchnia. Wielka encyklopedia kuchni polskiej - Praca zbi...
Wielka encyklopedia kuchni polskiej to skarbnica tradycyjnych i współczesnych przepisów do wykorzystywania na co dzień i od święta. Według nich przygotujesz szybki pożywny i smaczny obiad, niedzielne ciasto czy grillową ucztę, a przy specjalnej okazji, dzieło sztuki kulinarnej, którym zaskoczysz rodzinę i znajomych. Znajdziesz tu tradycyjne potrawy z mąki, kaszy, jaj, grzybów, mięsa i ryb, kolorowe sałatki, surówki, zaostrzające apetyt przystawki, znakomite desery, a także dania dla dzieci. Nie zabrakło smakołyków kojarzących się ze swojską kuchnią: domowe przetwory, pieczywo, wędliny, pasztety, nalewki. Wszystko to w jednej książce, którą zawsze warto mieć w zasięgu ręki.Polskiej kuchni nie trzeba nikomu zachwalać - o bogactwie jej smaków i aromatów świadczą zarówno współczesne, jaki dawne receptury, często twórczo modyfikowane. Pierogi, kluski, bigos, kapuśniak, barszcz, żurek, schabowy, pierniki, mazurki, makowce... Lista rodzimych przysmaków, podbijająch nie tylko nie tylko polskie podniebienia, jest znacznie dłuższa. Słyniemy ze znakomitych zup, mięs, sosów, pasztetów i ryb przyrządzanych na wiele sposobów. Jak dawniej, tak i dziś chętnie sięgamy po przepisy innych kuchni świata, dostosowując je nievco do naszych własnych upodobać kulinarnych.
od 87.95 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia włoska. Gotowanie krok po kroku - Laura Zauvan
Dania kuchni włoskiej są łatwe do przyrządzenia, naturalne i pełne różnorodnych smaków. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Do przygotowania potraw kuchni włoskiej wykorzystuje się smaczne produkty dobrej jakości. W książce zawarto wskazówki podpowiadające w jaki sposób przygotować danie będące prawdziwą ucztą, np. jak szybko przyrządzić pieczone warzywa, makarony, peperonatę czy caponatę. Są tu także przepisy na proste dania, których nie mieliście dotąd odwagi wykonać, jak risotto czy lasagne. Teraz nie będą już one skrywać przed Wami żadnych tajemnic! Przygotowywanie zaś niektórych potraw, takich jak panzanella, czy innych przekąsek do aperitifu może przemienić się w nie lada przygodę, zwłaszcza jeśli będziecie je wykonywać w doborowym towarzystwie.Zapraszam na spotkanie z tą ciepłą i gościnną kuchnią pełną słońca.
od 19.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ciasta i desery. Gotowanie - Marianne Magnier-Moreno
Sztuka kulinarna ma w sobie coś z magii. Na jej niezwykłość wpływa różnorodność zapachów, aromatów, bogactwo kolorów i smaków. Są one owocem cierpliwych poszukiwań i pasji milionów kucharzy, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów, którzy eksperymentują we własnej kuchni. Dzięki efektownym fotografiom i prostym instrukcjom przedstawiającym kolejne etapy przygotowywania wypieków i deserów nauczysz się robić kremy, słodkie sosy i musy, tarty, których kolory przyprawiają o zawrót głowy, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy, rolady, serniki, a także klasyczne ciasta o niepowtarzalnych smakach.Chlebek bananowo-orzechowy, ciasto marchewkowe, pannacotta, tiramisu - w przyrządzaniu tych smakołyków pomogą Ci również rady autorki i mistrzów kuchni.
od 19.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Polska kuchnia regionalna. Kuchnia podlaska - Praca zbiorowa
Mówi się o niej "tygiel smaków". Kulinarne gusta i obyczaje wielu nacji przenikały się przez wieki, tworząc mieszankę potraw prostych, ale niezwykle różnorodnych, a nierzadko także wykwintnych. Podlasie to region porośnięty przez puszcze, stąd tyle tu dań z grzybami, dziczyzną i dzikim ptactwem. Jadano też wiele ryb łowionych w Bugu, Biebrzy, Narwi. Znano kilkanaście rodzajów ciast, w które można włożyć nadzienie, i wiele sposobów ich przygotowywania; ich nazwy trudno spamiętać: kakory, kibiny, knysze, kartacze, uszka... Najsławniejszym deserem jest sękacz, wypiekany na specjalnym ruszcie, ale pieczono też baby drożdżowe, pierniki, makowce...
od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska - Praca zbioro...
Kuchnia Wielkopolski ma wiele odmian, to zasługa gospodarności mieszkańców regionu. Z jednej strony oszczędnie, z drugiej na bogato. Sławne pyry to podstawa wielu potraw: placków, klusek i zup. To charakterystyczne plyndze, szagówki czy ślepe ryby. Wiele potraw powstaje na bazie mleka, także koziego, pyszny gzik i sery twarde oraz topione. W bogatej Wielkopolsce jadano sporo potraw mięsnych: faszerowane schaby, zrazy, wołowe pieczenie oraz drób, głównie kaczki i gęsi pieczone z owocami. Najlepsze słodkości to szneki z glancem, a wizytówką regionu są rogale marcińskie.
od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kresowa - Praca zbiorowa
Kuchnia kresowa uchodzi za niezrównaną, smakuje każdemu, jest bogata i różnorodna. Łączy prostotę z domów chłopskich z niezwykle wykwintnymi daniami z najlepszych staropolskich tradycji kulinarnych, z licznych siedzib najmożniejszej magnaterii. Wśród zup na Kresach królował barszcz, którego znano wiele rodzajów, jadano także zrazy, żeberka, gołąbki oraz szaszłyki, szlachetne ryby słodkowodne i grzyby. Nazwy potraw mącznych i wytrawnych wypieków można by długo wyliczać: kulebiaki, bliny, kibiny, cepeliny, czebureki, pampuszki, pieremiacze, sasznie...
od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Polska kuchnia regionalna. Kuchnia śląska - Praca zbiorowa
Prosto i skromnie, solidnie i tłusto. Kuchnia śląska nie lubi nadmiaru finezji. Jest za to pożywna, zawsze musiała bowiem odpowiadać na potrzeby ciężko pracujących ludzi. Codzienne, skromniejsze posiłki to śledzie w rozmaitej postaci - od sałatek po kotlety. Mięsne rolady i zrazy z rozmaitymi farszami, sztufady, sztuki mięsa pieczone i duszone zdobiły świąteczne stoły, gdzie nie brakowało zup i deserów. Słynne kluski śląskie, karminadle, żury, kiełbasy serwowane na gorąco, gęste zupy - eintopfy i pyszne kołocze, to dania, których nie skosztujecie w innych regionach Polski.
od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warmii i Mazur - Praca zbio...
Kuchnia Warmii i Mazur jest prosta i skromna; opiera się głównie na tym, co oferuje natura regionu: lasy, łąki i jeziora. Jadano tu grzyby, zioła, owoce leśne, miód, a przede wszystkim ryby z mazurskich jezior. Smażone, pieczone, gotowane, marynowane, wędzone, dodawane do zup oraz farszy. Drogie mięso podawano rzadko, ale zachowane przepisy są zaskakująco oryginalne, jak na wykwintny korzenno-śliwkowy schab po mazursku, duszony w czerwonym winie, czy pieczone gęsi i kaczki, faszerowane grzybami, owocami, kaszą, przyprawiane korzeniami.
od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza - Praca...
Na mazowieckich dworach królowała kuchnia staropolska - dziczyzna, ryby, drób, z owocami, orzechami, grzybami, delikatne pierożki ze szlachetnym nadzieniem. Do ulubionych potraw mazowieckiej wsi należą: rejbak, czyli babka ziemniaczana, zupa grzybowa, bigos z jabłkami, pyzy, ciasteczka z miodem - fafernuchy, mazurki. W warszawskich barach i gospodach można było zjeść m.in. sławne flaki po warszawsku, a przedtem wypić kieliszek wódki, zakąszając galaretą z nóżek. W kawiarniach jadano wuzetki, pączki z różaną konfiturą, a na straganie można było dostać rarytas, zwany pańską skórką, którego receptura jest pilnie strzeżona do dziś...
od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kaszubska - Praca zbiorowa
Po chłopsku, ale na bogato - kuchnia kaszubska ma repertuarze wiele dań, których nie spotyka się w innych regionach: kaczkę pomorską faszerowaną kaszą, jabłkami, śliwkami, ferkase z kury, podanej z ryżem na słodko, bigos z wiśniami, smażone i marynowane śledzie... Znane w całej Polsce są kaszubskie ogórki, konserwowane z papryką i marchewką. Ulubionym mięsem Kaszubów była gęsina, warto wypróbować przepis na świąteczną gęś. Na co dzień królowały na stołach ryby - było pod dostatkiem i tych morskich, i słodkowodnych, bo rzek i jezior też na Kaszubach nie brakuje...
od 15.83 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Polska kuchnia regionalna. Kuchnia góralska - Praca zbiorowa
Chociaż na góralskich stołach pojawiały się wciąż te same produkty: ziemniaki, kapusta, słonina, kasze, to jednak pomysłowe gospodynie potrafiły z nich wyczarować rozmaite kluski, podawane ze smalcem, boczkiem, kapustą, grzybami, ale także z miodem, makiem, owocami. Ciasta - pierniki, drożdżowe kołacze, bufty, bombolki - jadano głównie z okazji świąt. Do ulubionych góralskich "deserów" należą śliwowica i nalewki z ziół i owoców. Góralskie kiełbasy słyną z ostrego przyprawiania i wyrazistego smaku. I cała ta kuchnia jest taka - wyrazista, wcale nie jednostajna. Kojarzy się też ze znanymi w całej Europie owczymi serami: oscypek, gołka, bryndza, bundz...
od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Delicje i łakocie - Paulina Krajewska
Zanurz się w morzu pyszności!Batony, babeczki, chałwa i baklawa, czyli jak przygotować szybką przekąskę na poprawę humoruKremy, naleśniki i desery na ciepło, czyli jak zaskoczyć gości i umilić sobie czas po ciężkim dniuNapoje rozgrzewające i orzeźwiające, czyli jak rozświetlić zimne dni i z fantazją przeżyć gorąceDesery, łakocie, pyszności sezonowe i całoroczne... Któż z nas jest w stanie oprzeć się oszałamiającym aromatom bananów w czekoladzie, przejść obojętnie obok marcepanu, ciepłych lodów czy orzeźwiającej owocowej lemoniady? Każdy deser smakuje jednak o niebo lepiej, jeśli przygotujesz go własnoręcznie, dodasz ulubionych przypraw i szczypty kulinarnego szaleństwa. Jeśli szukasz inspiracji albo gotowych, sprawdzonych, odlotowych przepisów - zajrzyj do książki Delicje i łakocie . Jej autorka to specjalistka od łakoci, odważna eksperymentatorka i hedonistka zarazem. Wśród jej niebanalnych propozycji znajdziesz grillowane ananasy z miętą, czekoladowe ciasto z płynnym środkiem i... bezalkoholowe piwo imbirowe!Śmiało wkrocz do królestwa smakołyków! Paulina Krajewska, gospodyni Kulinarnego Bloga Roku 2011, pokaże Ci, jak zrobić pyszne batony, zdrowe koktajle, delikatne kremy i domowe pralinki (swoją drogą znacznie smaczniejsze niż te ze sklepu!). Żaden z podanych tu przepisów nie jest anonimowy, każdy ma swoją historię i miejsce w życiu autorki. I uwaga! Niemal przy wszystkich podana jest dodatkowo wersja light dla liczących kalorie, chociaż zwolennicy drakońskich diet raczej nie znajdą tu nic dla siebie.Wszystkim życzymy niezapomnianych rozkoszy podniebienia.Zapomnij o kaloriach i połasuj w kuchni!Paulina Krajewska - mistrzyni kuchni, eksperymentatorka kulinarna, podróżniczka. Od 2010 roku prowadzi blog Just My Delicious, w 2011 roku wyróżniony tytułem Kulinarnego Bloga Roku. Paula zajmuje się również stylizowaniem jedzenia podczas sesji zdjęciowych oraz redaguje przepisy dla magazynów i marek."Mam nadzieję, że znajdziesz tu przepisy, które z chęcią przygotujesz w swojej kuchni, mnóstwo inspiracji oraz radość z kulinarnych eksperymentów".Paulina Krajewska
od 30.99 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ewa Wachowicz. Ciasta - Ewa Wachowicz
Gwiazda programów kulinarnych oraz jurorka "Top Chef" umieściła w niej przepisy na najsmaczniejsze desery, ciasta, torty i inne słodkości. Jest to doskonała pozycja dla wszystkich fanów łakoci i gospodyń domowychNowa książka "Ciasta" Ewy Wachowicz to pozycja zarówno dla tych, którzy potrafią, jak i nie potrafią piec. Dla tych pierwszych będzie uzupełnieniem już zdobytej wiedzy o wypiekach, dla drugich środkiem do jej zdobywania.
od 33.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Smaczne gotowanie Kulinarne przeboje - Praca zbiorowa
Niezastąpiona pomoc przy przyrządzaniu potraw zarówno codziennych, jak i wykwintnych. Zbiór przepisów opracowany przez profesjonalistów, którym można zaufać. Szczegółowy opis przygotowania potrawy Kolorowe zdjęcia Orientacyjny czas przygotowania i kaloryczność każdej potrawy
od 6.75 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Vege na diecie - Magdalena Makarowska
Coraz więcej osób z rozmaitych przyczyn decyduje się na niejedzenie mięsa i produktów odzwierzęcych. Nie jest jednak łatwo dobrze zbilansować dietę, tak, aby dostarczyć sobie wszystkich potrzebnych składników, i jednocześnie... nie zmienić drastycznie wagi. Bo przecież wegetariańskie przysmaki też potrafią być kaloryczne!Czym zastąpić mięso i jak układać posiłki, by jeść zdrowo, kolorowo i smakowicie? Specjalistka od pysznego i zdrowego jedzenia, Magdalena Makarowska, tym razem zabiera się za prześwietlenie diety wegetariańskiej i wegańskiej i podpowiada, jak mądrze wykluczyć mięso z diety. Do tego jak zwykle plan posiłków z przepisami i apetyczne zdjęcia.
od 26.74 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Gawędy o dawnej kaszubskiej kuchni - Wiesława Niemiec
Mowa tu będzie o dawnej kuchni kaszubskiej. Informacje zaczerpnęłam od mieszkanek północnych Kaszub z okolic Kartuz. Podane tu recepty, na zapomniane niekiedy potrawy, mają pomóc odtworzyć smak minionych lat. Jeśli uda się, choć w małym stopniu przywołać atmosferę kuchni chaty rybackiej czy wiejskiej zagrody, jeśli uda się wydobyć tamten zapach prostej strawy, która była zaproszeniem do stołu, jeśli komuś przypomną się zapachy z zimnej piwniczki pełnej skarbów, wyrobów "własnej roboty" to będzie wspaniale.
od 17.45 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Pyszne na słodko - Anna Starmach
Wszystkie przepisy na najlepsze słodkości z Pysznych zebrane w jednym tomie. Aż 88 pysznych i prostych przepisów na desery, których przyrządzenie zajmie tylko chwilę. Koniec z zakalcami czy popękaną bezą - Ania Starmach dzieli się swoimi kuchennymi sekretami, które sprawią, że każdy przepis się uda. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich łasuchów!
od 35.77 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na ...
Zamień chemię na jedzenie - również w Święta!Dzięki swoim książkom Julita Bator zmieniła oblicze polskiej kuchni. Autorka, mama trójki dzieci, podzieliła się swoją unikatową wiedzą i wypróbowanymi zdrowymi przepisami.Teraz podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników. Udowadnia, że można przyrządzić zdrowe świąteczne potrawy i że nie jest do tego potrzebna długa lista składników ani niekończące się godziny spędzone w kuchni.Co zrobić, by smak wigilijnej kolacji, wielkanocnego śniadania czy urodzinowego przyjęcia zapamiętać na zawsze i z radością co roku odtwarzać? Jak niewielkim nakładem czasu i kosztów zamienić czekoladowe cukierki na własnoręcznie lukrowane pierniczki, przygotować domowy barszcz z uszkami czy najlepszą lemoniadę?Julita Bator radzi, jak sprawić, by w domu unosił się aromat rodzinnych, szczęśliwych i spokojnych świąt, pachnących cynamonem i świeżo upieczonym mazurkiem. Jak podarować swoim bliskim to co najlepsze. Bez polepszaczy!
od 18.11 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Warzywo. 100 sposobów na jarzynę - Dominika Wójciak
Wege kuchnia zwyciężczyni III edycji MasterChefa! Dominika Wójciak, pasjonatka kulinarnych podróży po świecie i miłośniczka eksperymentów w kuchni, swoją książkę podzieliła na warzywne rozdziały: od buraka i ziemniaka, przez rabarbar i bób po dynię, fasolę i cukinię. Wybierz warzywo i zacznij działać w kuchni! Sezonowo, lokalnie, a przede wszystkim smacznie!
od 44.05 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wegetariańska szkoła gotowania. Krok po kroku - Praca Zbioro...
Profesjonalny kurs kuchni wegetariańskiej ? ponad pół tysiąca fotografii z podstawowymi zasadami i najlepszymi przepisami. Książka składa się z czterech sekcji poświęconych filarom kuchni wegetariańskiej: zbożu, warzywom, tofu i seitan, ziarnom oleistym. Każda sekcja jest poprzedzona bogatym wstępem zawierającym wiele niezbędnych informacji dotyczących właściwości i walorów odżywczych każdego z produktów. Rzecz niezwykle oryginalna, wszystkie składniki i etapy przygotowywania potraw są sfotografowane z góry: w ten sposób łatwo można zorientować się czego będziemy potrzebować do przyrządzenia dań, bez zagłębiania się w treść przepisu. To wspaniała, bogato ilustrowana (ponad 500 zdjęć) książka kucharska przeznaczona nie tylko dla wegetarian, ale także dla wszystkich tych, którzy pragną odkryć nowy i zaskakujący urok smacznej i przede wszystkim zdrowej kuchni.
od 20.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ajurwedyjska kuchnia dla wegan - Talya Lutzker
Ajurweda to holistyczny system leczniczy, który naucza, że zdrowie to efekt utrzymania równowagi pomiędzy trzema energiami zwanymi wata, pitta i kapha. Właściwe odżywianie dopasowane do naszej konstytucji odgrywa w tym kluczową rolę.Książka stanowi wyjątkowe źródło wiedzy i inspiracji dla wegan i sympatyków weganizmu. Oferuje ponad 120 przepisów na pyszne i zdrowe potrawy równoważące poszczególne konstytucje. Uczy, jak zastąpić nabiał stosowany w tradycyjnej ajurwedzie równie wartościowymi odpowiednikami wegańskimi.Jeśli pragniesz unikać produktów pochodzenia zwierzęcego i jednocześnie zaczynasz swoją przygodę z ajurwedą, tę książkę musisz mieć w biblioteczce!
od 49.44 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Najlepsze sałatki - Praca zbiorowa
Sałatki są lubiane przez wszystkich. Lekkie, dietetyczne danie, które może być smaczną przekąską, a z odpowiednimi sycącymi dodatkami nawet obiadowym posiłkiem. W książce znajduję się 80 przepisów na niebanalne, kolorowe sałatki warzywne z makaronem, ziemniaczane, w połączeniu z rybą lub paseczkami mięsa. Sałatki naprawdę wyjątkowe. Wyśmienite.
od 10.37 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Tarty tortille i pizze - Praca zbiorowa
Ponad 80 przepisów na wyjątkowo smaczne placki z dodatkiem różnych farszy warzywnych bądź mięsnych, popularnych i znanych w różnych kuchniach świata. Nawet nie będąc specjalistą od gotowania można przystąpić do smażenia naleśników, przyrządzania tart czy pizzy z gwarancją na sukces kulinarny. W książce znajdują się przepisy zarówno na dania pikantne, jak i słodkie.
od 10.37 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Drinki i koktajle - Praca zbiorowa
100 przepisów na popularne drinki i koktajle, które uprzyjemnią każdą imprezę, wzbogacą nastrój i złagodzą obyczaje. Te tradycyjne i nowoczesne podpowiadają różne rozwiązania i mogą być inspiracją do stworzenia własnego niepowtarzalnego drinka - hitu wieczoru.
od 10.37 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Na słodko Domowa piekarnia - Piotr Kucharski
"Na słodko. Domowa piekarnia" to opowieść o pasji pieczenia, dziedziczonej z pokolenia na pokolenie. Piekarz w trzecim pokoleniu po raz kolejny zaprasza do rodzinnej piekarni. "Ciasta są czymś, co towarzyszy mi przez całe życie. Tak jak chleb był ściśle związany z piekarnią dziadków, tak ciasta są zdecydowanie bardziej udomowione i piekłem je dużo wcześniej."
od 44.38 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
123 sałatki i surówki siostry Anastazji - Anastazja Pustelni...
123 sałatki i surówki to poradnik dla każdego. Starannie dobrane receptury i bezcenne rady, umożliwią początkującym podjęcie pierwszej kulinarnej próby, a bardziej doświadczeni, przekonają się, że sztuka gotowania może być jeszcze bardziej wyszukana. Obok przepisów na wykwintne sałatki na specjalne okazje,Autorka podpowiada sposoby na urozmaicenie surówek, które są elementem codziennego menu. Gorąco polecamy wszystkim smakoszom. Na zdrowie!"
od 20.94 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dieta dobrych kalorii - Philip Lipetz
Czy można stracić zbędne kilogramy i pozbyć się nadmiernej tkanki tłuszczowej bez drakońskich diet i wyczerpujących ćwiczeń fizycznych? Dr Lipetz twierdzi, że tak, ponieważ nadwaga wynika nie z wartości kalorycznej spożywanych potraw, ale ich indeksu glikemicznego. Innymi słowy, przestrzeganie diety nie przyniesie pożądanego rezultatu, jeżeli nie będzie ona oparta na produktach zawierających tak zwane dobre kalorie, niepowodujących syndromu odpowiedzi głodowej.
od 17.10 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Makaron. Najlepsze sprawdzone przepisy - Praca Zbiorowa
Książka kucharska pełna fachowych porad, prostych instrukcji krok po kroku i sprawdzonych przepisów - przyda się w każdym domu.Makaron w różnorodnych wersjach i odmianach dostarcza miłych kulinarnych doznań wielu narodom. Włosi nie mogliby żyć bez swojej ukochanej "pasty", która od wieków towarzyszy im na emigranckich szlakach przez całą Europę i obie półkule naszej planety.Niniejsza książka oddaje honor prostocie wielu przepisów klasycznych, przekazywanych z pokolenia na pokolenie, ale wprowadza również nieco nowych, oryginalnych i uwspółcześnionych. Główny bohater - makaron w całym swym bogactwie - występuje tu jako składnik zup, sałatek, przystawek i dań głównych, z wyśmienitymi sosami i w nowatorskich kombinacjach.
od 26.85 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Superodżywcze soki i smoothie - Nicola Graimes
Jeżeli chcesz zadbać o swoje zdrowie i urodę w naturalny i prosty sposób, ta książka ci w tym pomoże. Znajdziesz w niej ponad 100 pięknie ilustrowanych przepisów na pyszne soki warzywne i owocowe, takie jak zielone soki, smoothie proteinowe, soki oczyszczające, regenerujące i inne. Dowiesz się także, co to jest superżywność i nauczysz się, jak ją stosować. Przygotujesz soki i smoothie zaledwie w kilka minut przy pomocy zwykłego blendera lub wyciskarki. I wreszcie poczujesz przypływ sił i energii oraz odzyskasz urodę i wiarę w siebie!
od 31.46 zł Zobacz oferty w 1 sklepie