Kulinarne
Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.
-
Kuchnia polska 1000 przepisów - Bąk Jolanta, Czarkowska Iwon...
Kuchnia polska to zbiór 1000 przepisów kulinarnych. Dzięki ich różnorodności jest to pozycja dla każdego amatora gotowania, bez względu na preferencje kulinarne. Przepisy pozwolą na komponowanie codziennych posiłków, ale także wykwintnych dań na specjalne okazje. Kuchnia polska to zbiór wyśmienitych przepisów na pyszne potrawy zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne.
od 23.15 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Jedz inaczej - Leanne Cooper
Czy wiecie, że siadając do posiłku w większym gronie zjadamy więcej, a kiedy częstujemy się potrawami w określonej kolejności, jemy mniej?Czy wiecie, że nagradzanie dziecka za zjedzenie określonego warzywa może sprawić, że nie będzie lubiło jego smaku w przyszłości?Czy wiecie, że lubić coś to nie to samo, co mieć na coś ochotę i odwrotnie?Jedz inaczej to praktyczny poradnik z prostymi ćwiczeniami, które sprawią, że nauczycie się jeść zdrowiej, lepiej i mniej i nie będziecie musieli już sięgać po kolejne diety. Dzięki tej książce poznacie też wiele sztuczek stosowanych przez marketingowców i restauratorów i nauczycie się omijać pułapki, w które wpada większość z nas.
od 25.18 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Moje pyszne inspiracje - Damian Kordas
Zwycięzca IV edycji polskiego MasterChefa zaprasza na wielką ucztę, która zachwyci każdego. W menu znajdziemy między innymi ptysie z farszem z makreli na przystawkę, wybór zup świata z nieodłącznym królewskim bulionem, dania główne zarówno te wykwintne, jak i do ekspresowego przyrządzenia oraz boskie desery.Nie zabraknie również dań popisowych znanych już z programu.
od 31.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Abc gotowania - Marieta Marecka
Marieta Marecka to autorka bloga wkuchnibezdubli.pl, felietonistka kilku gazet i portali oraz gospodyni programu "ABC gotowania" w Kuchni +, który doczekał się już czterech sezonów. W swoim programie prezentuje proste przepisy na pyszne dania, zachęcając do pichcenia. I nigdy nie powtarza dwa razy tych samych dań! Książka zawiera receptury na każdą porę dnia, z przejrzystymi opisami i towarzyszącymi im zdjęciami prezentującymi poszczególne czynności. Gotowanie jeszcze nigdy nie było tak łatwe!
od 46.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Przechowywanie i konserwowanie żywności - Gabriele Lehari
Wydanie 2006 stron 126 format 13x19 cm oprawa broszurowa Poradnik przeznaczony dla tych którzy przez cały rok chcą korzystać ze zbiorów pochodzących z własnego ogrodu lub nie mają ochoty na spożywanie sztucznie konserwowanej żywności oferowanej powszechnie w sklepach, również dla myśliwych i wędkarzy chcących przechować swoją zdobycz do spożycia na później.
od 12.21 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Pasta czyli makaron po włosku. - Praca Zbiorowa
Wydanie 2010r. Oprawa broszurowa. Strony 96. Format 16,5x23,5 cm. Fettuccine z pesto, tagliatelle z dynią i ricottą, sałatka z penne i kurczaka, farfalle z indykiem i żurawiną, zupa ze spaghetti i brokułów - to brzmi znakomicie.A smakuje jeszcze lepiej!Proste przepisy na wspaniałe makaronowe dania sprawią, że zachwycisz każdego smakosza kuchni włoskiej. Z książki dowiesz się, jak przygotować wyśmienite zupy, przystawki, dania z drobiu, ryb i owoców morza - wszystkie z makaronem. Z dodatkiem sosów ziołowych, warzywnych i mięsnych nie tylko wspaniale smakują, ale dostarczają także cennych wartości odżywczych, m.in. błonnika, białka i witamin z grupy B.Książka zawiera sprawdzone przepisy, praktyczne porady, informacje dotyczące czasu przygotowywania potrawy i jej kaloryczności.
od 23.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Gdy mróz za oknem Przysmaki na zimę. - Praca Zbiorowa
Wydanie 2010Oprawa twardaStrony 112Format 17x24,5 cmPodajemy receptury na sycące dania jednogarnkowe z dodatkiem podnoszących temperaturę ciała przypraw - cynamonu, goździków, imbiru i chili. Ponadto prezentujemy przepisy na potrawy z bogatymi w witaminę C cytrusami, np. pomarańczową sałatkę z kurczakiem.
od 8.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Jak oczarować mężczyznę, czyli przez żołądek do serca. ...
Wydanie 2011r.oprawa twarda.Strony 128.Format 17,0x24,5cm.
od 11.68 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Podstawy przetwórstwa spożywczego. Technik agrobiznesu. Podr...
Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu technik agrobiznesu na poziomie technikum i szkoły policealnej.
od 7.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Albumik Kuchnia polska- wersja niemiecka - Izabella Byszewska
Zawarta w 4 rozdziałach opowieść o historii i tradycji polskiej kuchni wsparta licznymi przepisami. Kulinarna wędrówka po Polsce pełna jest niespodzianek. Bogactwa i różnorodności polskiej kuchni doświadczymy w każdym regionie. Tradycyjne pieczywo i wędliny, domowe przetwory z owoców i warzyw, wspaniałe miody i niespotykana w innych krajach rozmaitość potraw z kaszy i ziemniaków. Do tego polska specjalność - wyborne nalewki owocowe.
od 17.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Sushi i sashimi. - Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 96.Format 22,0x24,0cm.W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach, przyrządzaniu tych potraw i o powstawaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań.
od 24.74 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dieta Dr Budwig - Raymond Hilu
Johanna Budwig urodziła się 30 września 1908 roku. zmarła 19 maja 2003 roku. Doktoryzowała się z chemii i fizyki, by następnie pracować jako konsultantka dla Federalnego Instytutu Badań nad Tłuszczami i odbyć studia z zakresu medycyny oraz naturo-patii, a następnie we właściwy i odpowiedzialny sposób służyć pomocą osobom chorym, które coraz częściej decydowały się zasięgnąć u niej pomocy.Uznana za jeden z największych autorytetów na świecie w dziedzinie tłuszczów i olejów jako pierwsza dokonała klasyfikacji tłuszczów zgodnie z ich składem. Przeprowadziła szczegółowe badania efektów, jakie wywołują tłuszcze uwodornione oraz denaturacyjne na zdrowie człowieka i doszła do wniosku, że są one destrukcyjne. Jednocześnie odkryła lecznicze właściwości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) na choroby zwyrodnieniowe, włącznie z chorobami nowotworowymi.Dr Budwig jest autorką licznych książek - wśród nich znajdują się takie tytuły jak: "Nowotwór. Problem i rozwiązanie". "Syndrom tłuszczu: dyskusja o związkach między tłuszczami a chorobami serca oraz nowotworem płuc", "Nowotwór, poważny problem. Rzecz o właściwym używaniu tłuszczów", "Śmierć w wyniku guza". Jest także autorką licznych badań naukowych i rozpraw, w których przedstawia rezultaty krytycznego podejścia do wielonienasyconych kwasów tłuszczowych i toksycznych efektów wywoływanych przez kwasy "trans", uwodornione oraz nasycone na zdrowie (wszystkie książki zostały przetłumaczone na wiele języków).Pragnęła, aby to jej uczeń, dr Raymond Hilu, dokonał przekładu jej książki, a nawet, by dokonał drobnej korekty (pojawia się ona w tłumaczeniu, oryginał książki bowiem pozostał niezmieniony). Po lekturze niniejszego przekładu książki, który jest wierny oryginałowi, na ostatnich stronach będzie można przeczytaćO rezultatach wspólnych badań i doświadczeń dr Raymonda Hilu i dr Budwig, które pozwoliły na dokonanie niewielkich zmian w założeniach wybitnej biochemiczki, "których ona sama niestety nie mogła poznać, choć dzieło zostało przetłumaczone już wielu lat temu".Oto przed Państwem tłumaczenie książki dr Joahnny Budwig (składa się na nią transkrypcja dwudziestominutowego wystąpienia podczas jednego z kongresów, uzupełniona dwoma dodatkowymi wystąpieniami konferencyjnymi).
od 21.08 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ciasta i desery krok po kroku - Marianne Magnier-Moreno
Sztuka kulinarna ma w sobie coś z magii. Na jej niezwykłość wpływa różnorodność zapachów, aromatów, bogactwo kolorów i smaków. Są one owocem cierpliwych poszukiwań i pasji milionów kucharzy, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów, którzy eksperymentują we własnej kuchni.Dzięki efektownym fotografiom i prostym instrukcjom przedstawiającym kolejne etapy przygotowywania wypieków i deserów nauczysz się robić kremy, słodkie sosy i musy, tarty, których kolory przyprawiają o zawrót głowy, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy, rolady, serniki, a także klasyczne ciasta o niepowtarzalnych smakach. Chlebek bananowo-orzechowy, ciasto marchewkowe, pannacotta, tiramisu - w przyrządzaniu tych smakołyków pomogą Ci również rady autorki i mistrzów kuchni.
od 23.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ciasta, torty i inne desery/ czerwona - Praca Zbiorowa
Niniejszą książkę dedykujemy wszystkim niepoprawnym łasuchom, którzy nie wyobrażają sobie życia bez słodyczy. Znajdą tu oni różnorodne pomysły na osłodzenie dnia sobie i bliskim.Proponujemy przepisy na domowe ciasta, torty, ciastka oraz desery ciepłe i zimne. Są to łakocie tańsze i droższe, błyskawiczne w przygotowaniu i wymagające trochę więcej wysiłku, uwzględniające upodobania dzieci i dorosłych.
od 33.82 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ciasta, torty i inne desery / niebieska - Praca Zbiorowa
Niniejszą książkę dedykujemy wszystkim niepoprawnym łasuchom, którzy nie wyobrażają sobie życia bez słodyczy. Znajdą tu oni różnorodne pomysły na osłodzenie dnia sobie i bliskim.Proponujemy przepisy na domowe ciasta, torty, ciastka oraz desery ciepłe i zimne. Są to łakocie tańsze i droższe, błyskawiczne w przygotowaniu i wymagające trochę więcej wysiłku, uwzględniające upodobania dzieci i dorosłych.
od 33.82 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Coctail Party. 200 najsłynniejszych drinków. Sekrety sztuki ...
200 przepisów na popularne drinki i koktajle.Fernando Castellon sztuki przyrządzania drinków uczył już w 25 krajach. W książce prezentuje receptury na klasyczne, popularne i egzotyczne alkoholowe koktajle. Proponuje też przepisy na pyszne przekąski do drinków na bazie wódki, ginu, whisky, rumu, tequili, brandy, szampana, a także wskazówki, jak przygotować nieodzowne na każdym party napoje bezalkoholowe. Koktajlom towarzyszą zdjęcia ułatwiające podanie mistrzowskiego drinka, jak zrobić to atrakcyjnie i profesjonalnie. Znaleźć tu można przepisy na połączenia wytrawne, orzeźwiające, owocowe, słodkie i zagęszczane, serwowane po oziębieniu, o temperaturze pokojowej lub na gorąco. Dodatkiem jest omówienie trunków, dodatków smakowych i aromatycznych, a także ilustracja jak należy prawidłowo przyrządzać koktajle. Wirtuoz shakera pełni funkcję międzynarodowego eksperta w firmie należącej do światowej czołówki producentów alkoholi. Popularyzuje sztukę barmańską podczas corocznego Paris Cocktail Festival.
od 53.11 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Sałatki polskie. - 978-83-615-8272-4
Wydanie 2010r.Oprawa twarda.Strony 112.Format 17,0x24,5cm. Trudno wyobrazić sobie współczesną kuchnię bez sałatek. Mają one bowiem mnóstwo zalet: są łatwe i szybkie w przygotowaniu, pozwalają kucharzowi na nieograniczoną inwencję, a poza tym, w zależności od potrzeb, mogą stanowić smakowity dodatek lub pełnowartościowy posiłek.
od 11.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dobra kuchnia Dania z mlekiem. - Iwona Czarkowska
Wydanie 2011 r.Oprawa broszurowaStrony 48Format 13,5x21 cmWielu z nas zapewne nie zdaje sobie sprawy, jak wszechstronnym i niedocenianym produktem jest mleko. Dodajemy je codziennie do kawy lub herbaty, a tymczasem możemy wykorzystać je także jako jeden z bazowych składników dań głównych. Sałatki, sosy i różnorakie przekąski przyrządzone na bazie tego odżywczego produktu, zaskoczą z pewnością nawet najbardziej konserwatywne żołądki.
od 4.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Miody pitne. - Andrzej Fiedoruk
Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 48.Format 13,5x21,0cm.
od 4.39 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Pasja smaku. Przepisy z restauracji Aubergine. - Gordon Ramsay
Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 192.Format 22,5x27,5cm.W książce znalazło się ponad 100 przepisów, charakteryzujących się niezwykłą lekkością i intensywnością smaku. Wykorzystując wyłącznie najświeższe składniki, minimalne ilości masła i śmietany oraz najbardziej klarowne, nasycone intensywnym smakiem buliony, Ramsay przyrządza wysublimowane potrawy, dostarczające podniebieniu wspaniałych wrażeń. Wiele jego znanych przepisów - m.in. zupa cappuccino z langust i soczewicy, tortellini z ratatouille z warzywami w sosie gazpacho czy rabarbarowy cre"me brulee - zostało dostosowanych do możliwości kuchni domowej i podzielonych na łatwe do zrealizowania etapy.
od 41.58 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Obiady za 9,99 zł. Dobra kuchnia. - Iwona Czarkowska
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 144.Format 14,0x21,0cm.
od 8.21 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Grillowanie. - Rachel Lane
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 320.Format 18,5x22,5cm.Przepyszne, odżywcze i kuszące przysmaki na każdą okazję. Grillowanie to nie tylko sezonowy sposób na przygotowanie posiłku. Stało się ono w pewnym sensie wyrazem stylu życia, sposobu spędzania wolnego czasu, połączeniem kulinarnych pasji z życiem towarzyskim. Książka, którą proponujemy naszym czytelnikom, jest zbiorem przepisów i porad, które dla początkujących miłośników grillowania mogą okazać się zbawienne, a dla bardziej doświadczonych - bardzo ciekawe. Przy każdym przepisie barwna fotografia, pokazująca, jak powinno wyglądać gotowe danie. Ponad 140 pomysłów na zdrowe grillowanie
od 15.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zapiekanki, Dobra kuchnia. - Iwona Czarkowska
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 48.Format 13,5x21,0cm.
od 4.33 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Przekąski na przyjęcia. Niezwykłe dania na spotkania towarz...
Czy to urodziny, koktajl party, sylwester czy też może halloween - okazji do świętowania jest wiele, a na każdą z nich przygotowaliśmy wspaniały bufet złożony z mnóstwa małych delikatesów. Wszystkie nasze aromatyczne i różnobarwne smakołyki łączy to, że łatwo je przyrządzić i są pyszne.Znajdziemy tu wybór ponad 120 bogato ilustrowanych przepisów na wyjątkowo smaczne przekąski, od pasty z bakłażana z oliwkami po kurczaka cytrynowego z figami. Dzięki nim Wasze przyjęcie zakończy się zawsze pełnym sukcesem.
od 14.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Szybka kuchnia. Wykwintne smakołyki na każdy dzień - Praca ...
Czy w ciągu kilku minut da się przygotować naprawdę wykwintną potrawę? W tej książce pokazujemy, że to możliwe. Przedstawiamy ponad 180 przepisów na szybkie dania, których przyrządzenie powinno zająć nie więcej niż pół godziny. Szczególną zaletą przepisów jest ich prostota. Sałatki i przekąski, ryby i owoce morza, mięso i drób, potrawy mączne, dania jarskie, ciasta i desery - znalazły się tu przepisy na każdą okazję, i to takie, które w ciągu kwadransa lub dwóch pozwolą wyczarować to, czego właśnie potrzebujemy.
od 14.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia Wielkopolska - Barbara Jakimowicz-Klein
Czy lubicie potrawy o wyjątkowej prostocie i niezapomnianym smaku? Jeśli tak - to dobrze trafiliście. Książka ta w przystępny sposób przybliża jedną z ciekawszych kuchni w Polsce - kuchnię wielkopolską.
od 24.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Obfitość. Wegetariańska kuchnia autora "Jerozolimy" - Yotam...
WEGETARIAŃSKA KUCHNIA AUTORA JEROZOLIMY NIE TYLKO DLA JAROSZY!Obfitość Yotama Ottolenghiego to kolekcja 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących intrygujące aromaty i niebanalne smaki, które zadowolą czytelników poszukujących nowego, odkrywczego spojrzenia na warzywa. Autor czerpie natchnienie ze swoich śródziemnomorskich korzeni i zamiłowania do doskonałych składników. W kolejnych rozdziałach prezentuje zalety zieleniny, bakłażanów, warzyw kapustnych i cebulowych, ryżu oraz innych ziaren, makaronów, roślin strączkowych, cukinii, owoców, grzybów i pomidorów - we wszelkich odmianach, kolorach i konsystencjach. Sam nie jest wegetarianinem, ale ma odkrywcze podejście do dań warzywnych i wykorzystuje ciekawe połączenia intensywnych smaków i aromatów. Oryginalne przepisy autora oraz towarzyszące im żywe, apetyczne zdjęcia tworzą zbiór niezastąpiony w kuchni jarskiej, niezbędny także osobom niestroniącym od mięsa.
od 51.93 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Gratka dla małego niejadka - Emilia Dziubak
Oprawa: twardaWymiary: 190 x 250 mmRok wydania: 2011Liczba stron: 96Gratka dla małego niejadka" to książka dla najmłodszych w całości poświęcona jedzeniu. Znajdziecie w niej nie tylko w humorystyczny sposób zilustrowane przepisy na smaczne dania, ale także zabawy edukacyjne, gry i inne pomysły pobudzające wyobraźnię każdego małego niejadka. Maluch nauczy się dzięki niej przyrządzać potrawy, zarówno te trudne, jak i łatwe, rozpoznawać poszczególne ich składniki, nadawać im charakterystyczne cechy. Dowie się, czym są witaminy, dlaczego należy myć warzywa, nauczy się postrzegać w jedzeniu nie tylko codzienny posiłek, ale także świetną zabawę.
od 31.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ziołowe nalewki i likiery - Praca zbiorowa
Nalewki i likiery ziołowe nie tylko wybornie smakują, lecz również wpływają pozytywnie na nasze zdrowie. Wytwarza się je z ziół, mają więc status domowego środka leczniczego. W obszernej części poradnika, zawierającej przepisy, są informacje, jak samodzielnie je nastawiać oraz jakie receptury gwarantują usuwanie różnych dolegliwości. Poniżej przedstawiamy kilka przykładów: przy infekcjach i zmniejszonej perystaltyce jelit, alergii na pyłki warto pić likier bazyliowy; przy kurczach żołądka, lecz również kaszlu, a nawet nieprzyjemnym zapachu z ust polecana jest anyżówka lub likier anyżowy; chcąc wzmocnić żołądek i wspomóc trawienie, stosujmy nalewkę goryczkową; jeśli cierpimy na napięciowe bóle głowy, możemy usunąć problem, pijąc pół kieliszka likieru lub nalewki z kolendry; przeciw wzdęciom od dawien dawna stosuje się kminkówkę; przy stresie i nerwowości często pomaga likier melisowy; przy zbyt niskim ciśnieniu tętniczym warto pić nalewkę zawierającą rozmaryn. Podczas stosowania nalewek i likierów w celach leczniczych, nie możemy zapominać o podstawowej zasadzie, którą głosił wspaniały lekarz i zielarz Paracelsus: "to dawka decyduje o tym, czy coś działa jako lek, czy jako trucizna...!"
od 16.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia pełna afrodyzjaków - Praca zbiorowa
Co przyrządzić, by zdobyć serce ukochanej osoby?Jak rozpalić pożądanie za pomocą smakowitych potraw? Kuchnia pełna afrodyzjaków to książka kulinarna, która zawiera odpowiedzi na te pytania. Sprawdź, jak działają na zmysły dania ze szparagów albo owoców morza, poznaj czarodziejską moc truskawek, czekolady i innych znanych afrodyzjaków, przygotowując potrawy z naszych przepisów. Miniporady zamieszczone obok nich dostarczą zaś bezcennych wskazówek, jakie składniki i zapachy najskuteczniej pobudzają i zwiększają libido, jak zadbać o oprawę romantycznej kolacji i jaki trunek podać do danej potrawy.Przez żołądek do serca?To nie wyświechtany slogan, lecz prawdziwa sztuka!
od 22.02 zł Zobacz oferty w 1 sklepie