Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarne

Kulinarne

Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.

  • Kuchnia świata. Kulinarna podróż dookoła świata - Praca z...

    Książka Kuchnia świata przedstawia najpopularniejsze potrawy pochodzącez Europy, Azji, Afryki i obu Ameryk. Czytelnik znajdzie tu mnóstwo przepisów na pyszne i łatwe do przygotowania dania, m.in. kuchni śródziemnomorskiej, meksykańskiej, rosyjskiej, indyjskiej, chińskiej czy gruzińskiej. Pozycja obowiązkowa dla miłośników kuchni międzynarodowej.

    0 Ocen produktu

    od 38.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • 750 tradycyjnych polskich potraw - Hanna Szymanderska

    "750 tradycyjnych polskich potraw" to prezentacja najbardziej charakterystycznych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc podstawowe przepisy mieć pod ręką, aby korzystać z nich na co dzień i od święta.Książka ta to idealne źródło inspiracji kuchennych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu jadłospisu codziennego, jak i menu na okazje specjalne.Każdy przepis zawiera informację o składnikach dla określonej liczby osób, sposobie przygotowania, czasie przygotowania, oraz stopniu trudności potrawy.Trafne i ładne piktogramy ułatwiają szybkie odnalezienie informacji.Profesjonalne zdjęcia idealnie ilustrują potrawę i podpowiadają sposób jej podania.Alfabetyczny indeks potraw znakomicie ułatwia szybkie odnalezienie konkretnego przepisu.Pogrupowanie potraw według ich rodzaju i głównego składnika pozwala na zaispirowanie się przeglądanymi przepisami.Książka zachwyci osoby lubiące gotować, ale będzie też praktyczną i piękną zachętą dla tych mniej przekonanych do zajęć kulinarnych.

    0 Ocen produktu

    od 38.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Birkowie od kuchni. - Birek Stefan, Birek Konrad

    Wydanie 2010r. Oprawa twarda. Strony 270. Format 19,5x21,5cm. Od wielu lat w programie "Kawa czy herbata" smaczne potrawy prezentują Stefan i Konrad Birek. Trzeba wiedzieć, że to najbardziej znani, ale nie jedyni przedstawiciele familii Birków, którzy poświęcili swoje życie kulinariom. W książce Birkowie od kuchni - prócz Stefana i Konrada - Czytelnik pozna pozostałych członków rodziny Birków. Prócz tego - wszystko to, co w autorskiej książce kulinarnej znaleźć się powinno. Wyjątkowe przepisy, porady, kulinarne opowieści, anegdotki oraz smakowite zdjęcia.

    0 Ocen produktu

    od 38.05 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Pyszne klimaty - Praca zbiorowa

    W książce znajdziemy mnóstwo smakowitych, sprawdzonych przepisów - na niemal każdą okazję, łatwiejsze i trudniejsze, dla zupełnych debiutantów i osób, które niejedno w swoim życiu upiekły czy ugotowały, ale czasami po prostu brakuje im inspiracji. 120 pomysłowych przepisów na rewelacyjne zupy, przekąski, sałatki, dania główne i desery. Świetne do przyrządzenia letnią porą, z wykorzystaniem sezonowych owoców i warzyw. Sprawdzone przez magazyn "Moje Gotowanie". Łatwe, lekkie i pyszne, proste w przygotowaniu. Dania kuchni polskiej i światowej. Na duży rodzinny, wykwintny obiad i szybką przekąskę. Zdrowe sałatki i kolorowe desery. Zaczynamy od zup - kremy, musy, chłodniki, warzywne i owocowe, bardziej tradycyjne (jak barszczyk ze szczawiem czy botwinka po polsku) i odważniejsze (jak zielone gazpacho czy cytrynowa z kurczakiem i kuskusem). Potem zachęcamy do przyrządzenia przekąsek - tartaletek, roladek, placuszków, prostych i szybkich (jak smażone figi z cebulą) i bardziej pracochłonnych (jak sformattino z bakłażana). W następnej kolejności prezentujemy sałatki - m.in. z wędzonym pstrągiem, z młodą marchewką i brzoskwiniami, a nawet z kurczakiem i truskawkami. Dalej pojawiają się dania główne - mięsa, ryby, tarty, makarony, pieczone, smażone, zapiekane, grillowane i gotowane, od kurczaka na kilka sposobów i steku ze szparagami, przez tadżin, spaghetti z pomidorami i risotto z owocami morza po racuchy z kaszy jaglanej i placki z kuskusu. I wreszcie na końcu przedstawiamy obłędne desery - sorbety, torty, rolady, zawijane babeczki, rożki z kruchego ciasta i domowe jagodzianki, orzeźwiające smoothies i likiery.

    0 Ocen produktu

    od 38.05 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Życie kocha jeść. Nowoczesna kuchnia z regionalnymi akcenta...

    Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 222.Format 21,5x26,0cm."Życie kocha jeść" to zbiór autorskich przepisów Roberta Sowy. Tym razem ceniony mistrz kulinarny stworzył dania z użyciem regionalnych produktów. Ryby z polskich jezior i rzek, dziczyzna, owoce lasu, rośliny, które można zebrać na naszych łąkach, grzyby, znakomite polskie sery - w nowoczesnej, lekkiej odsłonie. Prócz tego - garść informacji o rodzimych specjałach. Czyli regionalny alfabet Roberta Sowy.

    0 Ocen produktu

    od 37.94 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kumin kakao i karawana Odyseja aromatyczna - Nabhan Paul Gary

    Gary Paul Nabhan zabiera czytelnika w podróż w czasie i przestrzeni, pachnącą przyprawami, które sprzedawano i kupowano już kilka tysięcy lat temu. Podąża śladami kupieckich karawan wędrujących wzdłuż najważniejszych szlaków. Fascynująca historia handlu korzennego pomaga zrozumiećprocesy globalizacji i życie codzienne ludzi żyjących z obrotu przyprawami i rozmaitymi wonnościami. Ogromnym walorem książki są także przepisy zachęcające do przyrządzenia potraw, których tradycja sięga kilku tysięcy lat. Kumin, kakao i karawana pokazuje historię ukrytą w szczypcie curry."Gary Nabhan to mistrz narracji o szerokim spojrzeniu, obejmującym wiele dyscyplin naukowych. Prezentuje barwne opowieści o postaciach historycznych oraz relacje z własnych podróży starożytnymi szlakami korzennymi, fascynujące obserwacje dotyczące międzykulturowych zależności między językami i smakami, a także refleksje nad wpływem, jaki handel korzenny wywarł na historię jego własnej rodziny".Sandor Ellix Katz, autor The Art of Fermentation oraz Wild Fermentation

    0 Ocen produktu

    od 37.93 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia i medycyna XXI wieku - Artur Jurszczyn, Aleksander Sko...

    Prawidłowe żywienie powinno stać się częścią terapii, wspomagać ją, a niekiedy być jej głównym elementem. Książka składa się z siedmiu tematycznie ze sobą powiązanych rozdziałów, z których każdy stanowi rodzaj krótkiego kompendium wiedzy. W rozdziale opisującym postępowanie w przypadku pacjenta chorego na nowotwór przyjęto za punkt wyjścia objawy uboczne, towarzyszące terapii przeciwnowotworowej - takie jak brak apetytu, nudności, wymioty, etc. Autorzy proponują zalecenia żywnościowe, które mogą zmiejszyć dyskomfort psychiczny i fizyczny chorego. Walorem praktycznym książki są zalecenia żywieniowe związane ze specyfiką danego nowotworu oraz wskazówki dotyczące postępowania dietetycznego po zakończeniu leczenia.W książce nie zabrakło tematów na temat profilaktyki chorób nowotworowych. Wspomniane są również diety uważane za alternatywną drogę leczenia nowotworów. Poradnik ma walory zarówno praktyczne, jak poznawcze. To nowoczesny interdyscyplinarny podręcznik, który porządkuje istniejącą w tym zakresie wiedzę, uczy jak postępować, i daje nadzieję dla leczonych i leczących na zbilansowaną i urozmaiconą dietę w przebiegu chorób nowotworowych. (z recenzji prof. dr hab. Juliusza Przysławskiego)

    0 Ocen produktu

    od 37.84 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia antyrakowa - Praca zbiorowa

    Idealne przepisy na dania wspomagające leczenie i rekonwalescencję po okresie choroby nowotworowej. Książka idealna dla osób walczących z chorobą nowotworową oraz dla ich rodzin i przyjaciół. "Kuchnia antyrakowa" pomoże ci w odnalezieniu się w gąszczu faktów i mitów dotyczących tego, co powinno się jeść w trakcie terapii. W pierwszej części książki znajdziesz mnóstwo informacji na temat odżywiania się w tym trudnym okresie oraz wskazówki, które pozwolą ci wybrać najbardziej odpowiednią dla siebie dietę. W drugiej - ponad 150 przepisów na pożywne potrawy i przekąski na czas leczenia (dania bardziej kaloryczne i łatwiejsze do zjedzenia) i po jego zakończeniu (propozycje zdrowych dań, które pomagają utrzymać zrównoważoną dietę). Przepisami podzielili się również cenieni szefowie kuchni i krytycy kulinarni, m.in. Mary Berry, Nigella Lawson, Ruth Rogers i Rick SteinW książce między innymi: cynamonowe tosty francuskie, zupa kalafiorowa z czosnkiem i kurkumą, curry z kurczaka i dyni, krem z pomidorów z soczewicą i warzywami, lody bananowe. Dzięki książce "Kuchnia antyrakowa": ? poradzisz sobie z problemami typowymi dla choroby nowotworowej: zmianą wagi ciała, zmniejszonym apetytem, problemami z odczuwaniem smaku i przełykaniem? wypróbujesz i ugotujesz nowe potrawy, co może mieć duże znaczenie terapeutyczne, ponieważ zdrowe jedzenie w przyjaznej atmosferze to jeden z niezwykle istotnych elementów mających wpływ na naszą kondycję fizyczną i psychiczną? nie będziesz się zastanawiać co możesz jeść a czego unikać, bo przepisy zostały przeanalizowane przez specjalistę w dziedzinie onkologiiKsiążka składa się z dwóch części. Pierwsza opisuje gdzie znajdziesz najważniejsze witaminy, rolę ćwiczeń fizycznych w procesie leczenia, emocjonalny stosunek do jedzenia, gotowanie jako części terapii i wiele innych aspektów. W tej części znalazły się ponadto tabele dopasowujące przepisy do poszczególnych problemów, jak słaby apetyt, niska energia, suchość w ustach itp. Z tymi wytycznymi w prosty sposób dobierzesz idealne potrawy. Druga część to przepisy, z których każdy ma wskazaną wartość energetyczną, liczbę porcji i wskazówki dodatkowe dotyczące przygotowywania i produktów. Na początku książki znajduje się tematyczny spis treści, a na końcu alfabetyczny indeks potraw i produktów.

    0 Ocen produktu

    od 37.67 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Sekrety szefa - Gordon Ramsay

    Sekrety szefa kuchni to coś więcej niż zbiór znakomitych receptur od cieszącego się uznaniem szefa kuchni z olbrzymią charyzmą - w tej fascynującej książce kucharskiej odsłania on bowiem wiele swych kulinarnych sekretów.Przepisy są przedstawione w jasny i łatwy do wykorzystania sposób, znajdziemy tu także szczegółowe wyjaśnienia i zdjęcia, które obrazują unikalne metody Gordona, jego genialne rozwiązania ułatwiające gotowanie i inne przydatne w kuchni wskazówki. Spróbujcie przygotować na przykład jego sałatkę z tuńczyka z treviso, posługując się opracowaną przez niego techniką karmelizowania gorzkich liści. Przyrządźcie też jego odświeżającą letnią zupę i dorzućcie do niej kostki lodu z dodatkiem oliwy z oliwek - sprawią, że będzie chłodna, a w trakcie topienia się przesycą ją niepowtarzalnym smakiem.Wiele pomysłów Gordona jest prostych, jednocześnie niewiarygodnie skutecznych.Dla wygody przepisy są podzielone według rodzajów żywności: ryby, drób i dzikie ptactwo, mięso, warzywa i sałatki, owoce itd. Wiele gotowych potraw jest pokazanych na wspaniałych, całostronicowych ilustracjach. Można być pewnym, że dania z przepisów bez problemu przygotuje się w domu - wszystkie zostały wcześniej przetestowane w domowej kuchni. Dodatkowo można się zapoznać z różnymi sposobami przyrządzania potraw z wyprzedzeniem czy takimi oszczędzającymi czas, które są praktykowane w restauracjach Gordona, dzięki czemu zorganizuje się na przykład przyjęcie bez nadmiernego wysiłku.Ta inspirująca książka kucharska ma szansę stać się klasyczną pozycją w waszej kuchni.

    0 Ocen produktu

    od 37.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia domowa - gotowanie krok po kroku - Birgitta Rasmusson

    Oprawa TwardaStron 752Format: 170 x 240Niezwykły poradnik zawierający 1500 przepisów na potrawy z kasz, ziemniaków, ryżu i makaronu, warzyw i grzybów, owoców morza i ryb, mięsa i podrobów, na dania główne, zupy, desery, sałatki, sosy, napoje zimne i gorące...Wśród nich przepisy na potrawy szybkie i łatwe oraz takie, którym trzeba poświęcić więcej czasu i uwagi. Obszerne wprowadzenie omawiające podstawy zdrowego gotowania oraz liczne porady dotyczące doboru odpowiedniego sprzętu kuchennego, sposobu sprawiania ryb, dzielenia drobiu i tusz zwierzęcych czy grillowania w woku.Zaletę stanowią liczne zdjęcia objaśniające kolejne czynności krok po kroku.

    0 Ocen produktu

    od 37.55 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia przeciwrakowa. Ponad 160 przepisów kulinarnych. - Ric...

    Wydanie 2010r. Oprawa broszurowa. Strony 272. Format 22,0x22,0cm. W książce jej autorzy robią użytek z najnowych odkryć naukowych w dziedzinie dietetyki i badań nad nowotworami. Czytelnicy mają więc okazję poznać nowe produkty spożywcze zawierające fitochemiczne związki przeciwrakowe, otrzymują także nową wiedzę na temat znaczenia stanów zapalnych i otyłości w procesie rozwoju raka. Przepisy inspirowane rozmaitymi tradycjami kulinarnymi, często liczące juz tysiące lat, uwzględniają wiele produktów o uznanych właściwościach przeciwrakowych.

    0 Ocen produktu

    od 37.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Rozsmakuj się w powiecie bydgoskim - Izabela Chudzyńska

    `Historia człowieka jest także historią kuchni i kulinariów. Nasze dzieje zaczęły się wszak od pechowego poczęstunku w raju. Potem była uczta Baltazara i ostatni wieczerza. W 1000 roku Chrobry przygotował poczęstunek, jakiego cesarz niemiecki jeszcze nie widział. Prawie cztery wieki później przyjęciem dla cesarza i królów zasłynął Wierzynek. Król Stanisław zapraszał na obiady czwartkowe, w 1840 roku na słowa pojedynkowali się Mickiewicz i Słowacki , oczywiście podczas uczty. Izabela Chudzyńska zabiera nas na inną ucztę. Ucztę powiatu bydgoskiego. Mały to region, ale nie mijała go wielka historia. Stąd karkówka po krzyżacku, Kerstbrood, szczupak po jezuicku i bigos ułański. Muszą tu żyć ludzie subtelni, skoro stworzyli przepisy na salceson owocowy, malinowe ptysie albo ogórki w cukrze. Niczym zagadka jawią się pociecha pastora, pyszne myszki czy łote runo. W książce jest pięknie dzięki fotografiom, a mądrze dzięki komentarzom o historii i tradycji. Przede wszystkim jednak - przepysznie!`

    0 Ocen produktu

    od 37.47 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Święte zioła poleskich znachorek R-Ż T - Chrzanowska Alla ...

    Rosną wokół nas, często je depczemy, uważamy, że są pospolite, zwyczajne, niewarte uwagi. Niektóre uznajemy za ładne i wtedy ozdabiamy nimi swoje ogrody i domy. O niektórych gdzieś słyszeliśmy, że mają działanie lecznicze, inne wykorzystujemy do polepszenia smaku przyrządzanych potraw. Ale tak w gruncie rzeczy niewiele wiemy o roślinach żyjących obok nas. Większości z nich nawet nie znamy. A szkoda, bo wiedza o nich jest bardzo przydatna i to dosłownie w każdej sferze życia.

    0 Ocen produktu

    od 37.42 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • W kuchni z mamą i tatą - Federica Buglioni

    Domowa kuchnia to wyjątkowe laboratorium, w którym dzieci w wieku od 2 do 12 lat pod naszym pełnym miłości przewodnictwem mogą poznawać świat jedzenia i badać go wszystkimi zmysłami. Wspólne gotowanie z dziećmi to nie tylko dobra zabawa i ciekawy sposób na spędzanie wolnego czasu. To przede wszystkim działanie o dużym znaczeniu wychowawczym i emocjonalnym. Przebywając w kuchni razem z dziećmi rodzice zyskują możliwość poznawania, obserwowania oraz odkrywania nowych aspektów osobowości własnych dzieci. Dzieci natomiast - uczestnicząc w przygotowywaniu posiłków - uczą się, eksperymentują, doświadczają, a przez co nabierają prawidłowych przyzwyczajeń w zakresie żywienia, sposobu zachowania przy stole oraz zasad bezpieczeństwa.Poradnik dla rodziców w którym znajdziemy:- opis przyborów kuchennych dostosowanych do dziecięcych rączek- wskazówki jak zadbać o pozytywną atmosferę przy stole- zestaw specjalnie opracowanych przepisów kulinarnych- opis błędów jakich rodzice nie powinni popełniać- elementarz dobrych manier- zasady higieny i bezpieczeństwa w kuchni - wskazówki jak zapobiegać wypadkom kuchennym- informacje pomocne w rozwiązywaniu konfliktów

    0 Ocen produktu

    od 37.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia bez pszenicy. 150 przepisów, które pomogą pozbyć s...

    Druga po bestsellerowej (w Polsce i na świecie) Diecie bez pszenicy książka doktora Williama Davisa, pogromcy pszenicy, otyłości i chorób związanych ze spożywaniem złych zbóż150 przepisów na dania bez glutenu plus szerokie komentarze na temat stosowania diety oraz życia bez pszenicy, a także sylwetki osób, które odrzuciły pszenicę, schudły i wyzdrowiałyBestseller "New York Timesa" Uznany amerykański kardiolog William Davis wstrząsnął ostatnio podstawami dietetycznego świata, przekonując, że winę za podwyższony poziom glukozy we krwi, dolegliwości skórne i trawienne, a zwłaszcza przysłowiowy już pszenny brzuch, ponosi zmieniona genetycznie pszenica. Setki tysięcy czytelników i liczne grono pacjentów, nie tylko chorujących na celiakię i wrażliwych na gluten, zachęcił swą prowokacyjną książką Dieta bez pszenicy do pierwszego kroku: pożegnania z produktami zawierającymi to zboże. Kuchnia bez pszenicy jest drugim krokiem na drodze do promowanego przez Davisa zdrowego życia, do chudnięcia bez głodu, zmęczenia i efektu jo-jo, a także bez rezygnacji z ulubionych dań. Będąc idealnym uzupełnieniem przełomowej Diety bez pszenicy, książka zawiera ponad 150 przepisów na bezpszenne dania - od śniadań, przez lunche i rodzinne obiady po słodkie desery i wypieki (także chleb!), które nie tylko są smaczne i zdrowe, ale pomagają w walce z otyłością i innymi problemami zdrowotnymi współczesnego człowieka. Dodatkowo przedstawia praktyczne porady, jak: - uniknąć "zespołu odstawienia" pszenicy i łagodnie przejść do nowego planu żywieniowego bez poczucia straty;- zorganizować kuchnię i spiżarnię bez pszenicy, nauczyć się wymieniać składniki i robić zakupy, by zachęcić do diety całą rodzinę;- jeść poza domem, nie narażając się na powrót pszennego brzucha, i urządzać bezpszenne przyjęcia w domu.

    0 Ocen produktu

    od 37.22 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli. Wejrzyj. Uworz. Pojed...

    Kuchnia śląska?To nie tylko żur, krupniok, czy rolada z ziemniaczanymi kluskami i modrą kapustą. Śląskie niebo było kiedyś potrawą równie popularną, jak rolada. Kto dziś wie, co to za danie?Śląska tradycja kulinarna jest znacznie bogatsza, niż się powszechnie sądzi, także na Śląsku. Jest spleciona z wielu zaskakujących wątków. W zapomnianym dziś jadłospisie były potrawy o korzeniach słowiańskich, czeskich, austriackich, niemieckich, a nawet włoskich, hiszpańskich czy tureckichWejrzijcie, złónaczcie i zjydzcie którąś z tradycyjnych śląskich potraw. Może polubicie hekele lub śląskie niebo, albo zasmakuje Wam armeriter czy cytrynowo szpajza? A może spróbujecie podać modrego karpia na Wigilię? Informacje, których potrzebujecie do ugotowanie tych potrwa są w tej książce. Spróbujcie! Smacznego!

    0 Ocen produktu

    od 37.11 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • 160 smakowitych przepisów kulinarnych z krainy Narnii - Gulis...

    Te wspaniałe przepisy pozwolą Wam poczuć emocje bohaterów OPOWIEŚCI Z NARNII, którzy rozkoszują się przy kominku kawałkiem kruchego ciasta lub zasiadają do biesiadnego stołu na zamku Ker-Paravel. Stół biesiadny jest jednak długi i wiele krzeseł jest wolnych. Miejsca wystarczy dla wszystkich: warto więc przyłączyć się do tej radosnej uczty!

    0 Ocen produktu

    od 37.06 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • O Żarłokach wyrafinowanych i pospolitych - Josef Imbach

    Josef Imbach,ur.1945 szwajcarski teolog,autor prac naukowych z pogranicza teologii i historii literatury,jest przy tym niezrównanym popularyzatorem wiedzy kulinarnej.Szperając w satrych książkach kucharskich,w archiwach klasztorów,odnajduje wiele oryginalnych przepisów,podaje ich współczesne wariacje,dostosowane do naszych warunków i gustów.Wielką erudycję w dziedzinie historii literatury i historii Kościoła łączy z talentem gawędziarskim i autantyczną pasją kucharską.Kolejna porcja "grzesznie smakowitych przepisów" znanego w Polsce autora to pogodna lektura dla każdego,ale też obowiążkowa pozycja w księgozbiorze smakosza ceniącego dobrą nie tylko śródziemnomorską kuchnię.

    0 Ocen produktu

    od 35.92 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Przepisy z mojego ogrodu. - Applebaum-Sikorska Anna, Crittende...

    Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 216.Format 17,0x24,5cm.Anna Applebaum-Sikorska, pisarka, felietonistka "The Washington Post", laureatka Nagrody Pulitzera zamieszkała wraz z mężem, Radosławem Sikorskim, w XIX-wiecznym dworku w Chobielinie. Tu uprawia swój warzywny ogród i gotuje nie tylko dla rodziny, ale także dla przyjaciół i znamienitych gości z zagranicy. Wraz z przyjaciółką, Danielle Crittenden, postanowiła napisać książkę o polskiej kuchni. Z finezją i fantazją uzupełniła tradycyjne potrawy o nowe składniki, czerpiąc to, co najlepsze z kuchni świata. Kulinarny powrót do przeszłości połączony z nowatorskim i twórczym spojrzeniem sprawił, że polskie dania zyskały na smaku, a także na lekkości.

    0 Ocen produktu

    od 35.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Artystyczne smaki - Kopcza Anna, Kopcza Aleksandra

    Dania wyśmienite i proste, wykwintne, ale jednocześnie łatwe w przygotowaniu. Taka właśnie jest książka Artystyczne smaki sióstr Anny i Aleksandry Kopcza, autorek bloga Cook&Celebrates, który słyną z doskonałych przepisów i pięknych zdjęć. Autorki kochają to, co robią, a gotowanie jest ich największą życiową pasją. Miłość do tworzenia smaków wyniosły z domu, wierne tradycji wykreowały własny, nowoczesny, kulinarny styl, idealny dla wszystkich, którzy lubią dobrze jeść, ale nie mogą zbyt dużo czasu spędzać w kuchni.Artystyczne smaki to kuchnia, która zaprasza nie tylko zapachem potraw, doskonałym smakiem, ale także wykwintną formą ich podania. Książka inspiruje i zachęca do dobrego oraz zdrowego jedzenia. A przede wszystkim odkrywa sekret, że podstawą sukcesów kulinarnych jest prostota, zaś gotowanie przyjemnością działającą na wszystkie zmysły.

    0 Ocen produktu

    od 35.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Pyszne na słodko - Anna Starmach

    Wszystkie przepisy na najlepsze słodkości z Pysznych zebrane w jednym tomie. Aż 88 pysznych i prostych przepisów na desery, których przyrządzenie zajmie tylko chwilę. Koniec z zakalcami czy popękaną bezą - Ania Starmach dzieli się swoimi kuchennymi sekretami, które sprawią, że każdy przepis się uda. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich łasuchów!

    0 Ocen produktu

    od 35.77 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Smakowita Ella Cudowne produkty i przepyszne jedzenie, które ...

    Ella dzięki zmianie sposobu odżywiania przeżyła największą przygodę swojego życia. Nowe menu nie tylko uleczyło ją z ciężkiej choroby, ale też pomogło odnaleźć życiową pasję: niemal z dnia na dzień zrezygnowała z kariery modelki, żeby poświęcić się prowadzeniu bloga kulinarnego.Jej smakowite, naturalne, roślinne, bezglutenowe przepisy są absolutnie wyjątkowe: do przygotowania tych dań nie będziecie potrzebowali skomplikowanych składników ani sprzętu rodem z laboratorium, a mimo to w zaledwie parę minut osiągniecie spektakularne rezultaty.Zagraniczna prasa huczy od doniesień o szerzącym się Efekcie Elli - zaraźliwym entuzjazmie do zdrowego, roślinnego odżywiania, idealnego dla samopoczucia, formy i urody.

    0 Ocen produktu

    od 35.77 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Z miłością według Radże. 108 wegańskich przepisów z du...

    "Z miłością..." to wegańska książka kucharska napisana w lekkim nieco humorystycznym stylu. Radże zabiera was w pełną smaków podróż po różnych stylach gotowania. Potrawy, które proponuje są łatwe do przyrządzenia, bajecznie kolorowe i smaczne (w wielu wariantach również bez glutenu). Zainteresuje ona tych, którym nieobojętny jest los zwierząt i którzy już radośnie podążają ścieżką tego zdrowego oraz świadomego stylu życia i chcą wprowadzić kilka nowych pomysłów do swojego jadłospisu, a także tych, którzy myślą o zmianie sposobu odżywiania.

    0 Ocen produktu

    od 35.56 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Smak miłości - Agnieszka Maciąg

    Książka, która powstała z miłości do bliskich, natury i gotowania Agnieszka Maciąg to kobieta spełniona. Według niej bezpretensjonalność, prostota i wiedza przekazywana z pokolenia na pokolenie gwarantują idealny domowy posiłek. W trzeciej książce autorki znajdziecie sprawdzone przepisy na pyszne, zdrowe i szybkie w przygotowaniu potrawy - mnóstwo pomysłów na śniadania, kolacje, przekąski i desery

    0 Ocen produktu

    od 35.48 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Koktajle świata. - David Biggs

    Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 240.Format 21,5x26,0cm.Koktajl to bez wątpienia zjawisko o charakterze międzynarodowym. Od Singapuru po Hawanę, Wenecję, Moskwę, koktajl jest popularny wszędzie tam, gdzie ludzie cieszą się swoim towarzystwem, spędzają razem czas i doskonale się bawią. Na całym świecie zróżnicowanie kultur, mieszanka smaków i lokalnych produktów doprowadziły do powstania szerokiej gamy wyjątkowych napojów, z których każdy jest charakterystyczny dla miejsca, w którym został opracowany. Jest wśród nich miejsce i dla eleganckiego manhattanu z USA, owocowego szaleństwa el diablo z Ameryki Południowej, stylowego bellini z Włoch, pełnego energii siku kuu z Kenii i ognistego cooch behar z Indii, by wymienić tylko kilka z nich.

    0 Ocen produktu

    od 35.39 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Lato bez końca. Wyśmienite dania z grilla przez cały rok. -...

    Wydanie 2011 r.Oprawa broszurowaStrony 192Format 21,5x27 cm* Ponad 100 sprawdzonych przepisów na dania z grilla, którymi można się delektować przez okrągły rok, ilekroć przyjdzie na to ochota. * Jeśli świeci słońce, wystarczy rozpalić grill, a gdy pogoda płata figle, autorka wyjaśni, jak przygotować te same potrawy w domu. * Dziesiątki gromadzonych latami kulinarnych porad i informacji o poszczególnych produktach. * Linki do strony www.juliebiuso.com, gdzie można obejrzeć sposoby przygotowania wybranych potraw, znaleźć słownik i poznać tajniki grillowania.

    0 Ocen produktu

    od 35.31 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Gotuj z ajurwedą dla zdrowia - Lad U., Lad V.

    Gotuj z ajurwedą dla zdrowia to coś więcej niż zwykła książka kucharska. To wprowadzenie w tajniki ajurwedy i kuchni ajurwedyjskiej, uczące nowego spojrzenia na żywienie. Książka oferuje mnóstwo zdrowych przepisów kuchni wegetariańskiej, przygotowywanych na bazie ziół i przypraw harmonizujących poszczególne konstytucje. Omawia wpływ danego pokarmu na poszczególne dosze, a w wielu przypadkach także jego lecznicze właściwości. Ajurweda to starożytna sztuka leczenia, która naucza, iż pokarm jest bardzo istotny dla zdrowia i dobrego samopoczucia. W książce znajdziesz: ponad 100 przepysznych przepisów kuchni ajurwedyjskiej, opis wyposażenia kuchni ajurwedyjskiej oraz plan jadłospisu uwzględniającego potrzeby każdego członka rodziny, niemal 300 prostych porad na rozmaite dolegliwości z zastosowaniem ziół, owoców i warzyw, wskazówki, jak dbać o zdrowie, dobre trawienie oraz równowagę właściwą dla twojej konstytucji, zasady właściwego łączenia pokarmów, kompleksowe zalecenia żywieniowe dla poszczególnych konstytucji, spis właściwości pokarmów oraz ich wpływu na dosze, tabelę, która pozwoli określić twoją konstytucję i jej charakterystykę.

    0 Ocen produktu

    od 35.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia wegetariańska - Piotr Henschke

    Książka skierowana jest do wegetarian i wszystkich osób zainteresowanych samodzielnym przygotowywaniem posiłków, również wegetariańskich. "W Malinowym Chrusniaku"- kuchnia wegetariańska to książka, która zawiera opisy oraz zastosowania wielu przypraw i ziół, nowatorskie przepisy kuchni zarówno europejskiej jak i azjatyckiej. Zawiera 80 przepisów na ponad 200 stronach oraz kolorowe zdjęcie każdej potrawy. Wiekszość zaprezentowanych tu przepisów jest bardzo prosta, co pozwoli korzystać z nich nawet osobom mało doświadczonym. Dania można przyrządzać na wiele sposobów, stosując zamiennie niektóre składniki, co również zaznaczono w przepisach, pozwoli to uniknać powtarzalnosci. Dzięki tej książce czytelnik przekona sie, ze gotowanie i spożywanie prostych, smacznych, wegetariańskich posiłków stanie sie przyjemnoscią.

    0 Ocen produktu

    od 35.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia w stylu wolnym - Annabel Langbein

    Annabel Langbein to gwiazda międzynarodowego programu telewizyjnego (w Polsce jest nadawany na kanale Kuchnia+).Jej podejście do gotowania jest zarówno praktyczne, jak i inspirujące. Pokazuje, jak w łatwy, naturalny sposób przyrządzić rewelacyjne dania z najświeższych produktów sezonowych.Annabel z wycieczek po przydomowym ogrodzie czerpie pomysły na potrawy, niewymagające dużego wysiłku. Wydała 19 książek kucharskich, które zdobyły wiele międzynarodowych nagród, w tym najważniejsze trofeum w świecie publikacji kulinarnych - Gourmand Word Cookbook Award, za książkę Naturalne gotowanie. Jej książki zostały przetłumaczone na wiele języków i sprzedały się w liczbie ponad dwóch milionów egzemplarzy w całej Europie, Ameryce Północnej i Australii.

    0 Ocen produktu

    od 35.25 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Szybka kuchnia. - Praca zbiorowa

    Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 200.Format 21,5x30,0cm.

    0 Ocen produktu

    od 35.24 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.