Kulinarne
Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.
-
W Kuchni. Dania z wołowiny - Franca Feslikenian
Pieczone steki, apetyczne rostbefy - kulinarne sekrety dla tych, którzy uwielbiają czerwone mięso lub chcą się nauczyć je przyrządzać.Seria książek kulinarnych "W kuchni" to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.
od 3.82 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
W Kuchni. Desery i przekąski - Franca Feslikenian
Każda chwila dnia może być słodka - wystarczy dobry pomysł i odrobina fantazji w kuchni.Seria książek kulinarnych "W kuchni" to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani
od 3.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
W Kuchni. Fantazyjne potrawy z mięs - Franca Feslikenian
Proste przepisy na wyśmienite dania. Mnóstwo nowych pomysłów, jak z fantazją przyrządzić mięsa.Seria książek kulinarnych "W kuchni" to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani
od 3.82 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
W Kuchni. Gorące przystawki i zakąski - Silvana De Lauro
Gorące przystawki mogą wchodzić w skład każdego menu. Pasują do dań z ryb i mięsa, do warzyw, jajek i serów.Główne składniki? Fantazja i oryginalność!Seria książek kulinarnych "W kuchni" to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani
od 3.82 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
W Kuchni. Kurczęta, indyki, perliczki - Franca Feslikenian
Smakowite dania z drobiem w roli głównej. Nowe smaki, nowe pomysły.Seria książek kulinarnych "W kuchni" to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.
od 3.82 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
W Kuchni. Makaron - Franca Feslikenian
Jeśli chcesz ugotować danie najbardziej kochane przez Włochów, czyli makaron, przeczytaj tę książkę, pełną wspaniałych porad, sekretów i przepisów.Seria książek kulinarnych "W kuchni" to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.
od 3.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
W Kuchni. Pieczywo domowego wypieku - Silvana De Lauro
Pomocne wskazówki i praktyczne rady dotyczące zagniatania, wyrabiania i pieczenia ciasta chlebowego.Dzięki nim wypieki domowe - chleb, focaccia i tigella - okażą się łatwym zadaniem...Seria książek kulinarnych "W kuchni" to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.
od 3.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
W Kuchni. Pizza - Franca Feslikenian
Najbardziej znane włoskie danie w wielu wariantach: z serami, wędlinami, warzywami i z rybami. Skarbnica wyśmienitych przepisów na doskonałą pizzę!Seria książek kulinarnych "W kuchni" to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani
od 3.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
W Kuchni. Potrawy jednogarnkowe - Silvana De Lauro
Potrawy jednogarnkowe są dla tych wszystkich, którzy narzekają na brak czasu, a nie chcą zrezygnować z dobrej kuchni.Połączenie makaronu i serów, ryżu i mięsa, pieczywa i jajek, wzbogacone warzywami, stanowi pełnowartościowy posiłek.Seria książek kulinarnych "W kuchni" to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani
od 3.82 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
W Kuchni. Potrawy z jaj - Franca Feslikenian
Jajka są jednym z produktów najczęściej używanych do przyrządzania potraw. Oto, co można z nich wyczarować...Seria książek kulinarnych "W kuchni" to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.
od 3.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
W Kuchni. Ryby i owoce morza - Franca Feslikenian
Porady dotyczące potraw z ryb i owoców morza: makarony, risotta, zupy, ryby smażone, grillowane...Sukces kulinarny zapewniony!Seria książek kulinarnych "W kuchni" to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.
od 3.82 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
W mojej francuskiej kuchni - Loomis Susan Herrmann
Miedziane rondle wiszą nad kuchnią, tymianek i rozmaryn rozsiewają swój zapach w ogrodzie, a boulangerie jest otwarta każdego dnia w tygodniu. I jak tu nie kochać francuskiej prowincji i francuskiego jedzenia? Dwadzieścia lat temu Amerykanka Susan Loomis dała się temu uwieść i zamieszkała wraz z rodziną w niewielkiej miejscowości Louviers w Normandii. Opowiadając o swoich sąsiadach i przyjaciołach, ich tradycjach i zwyczajach, odziedziczonych po przodkach i pięknie kultywowanych przez młode pokolenia, Susan ukazuje wyjątkowość francuskiego posiłku, który w 2010 roku trafił na listę dziedzictwa kulturowego UNESCO, opowiada o wrodzonej Francuzom sztuce doboru najlepszych składników na obiad czy kolację, fenomenie sałaty w codziennym menu, bezgranicznej miłości do sera i wina, o czystej, a nie grzesznej (!), przyjemności, jaką daje zjedzenie deseru, doskonałości francuskiego pieczywa i niemarnowaniu resztek, niezbędnym wyposażeniu francuskiej kuchni, a także niewzruszonym sentymencie do smaków dzieciństwa. Uzupełnieniem tej pełnej ciepła opowieści o francuskim stylu życia w aspekcie kulinarnym są objaśnienia 12 podstawowych technik gotowania i pieczenia oraz kilkadziesiąt prostych a smakowitych przepisów na francuskie dania zaczerpniętych prosto od sąsiadów. Spróbujcie tylko pot-au-feu według przepisu miejscowego rzeźnika, albo czekoladowo-malinowej tarty Baptiste`a Bourdona, dostawcy warzyw na lokalny targ. I nie krępujcie się poprosić o dokładkę! To uwodzicielskie połączenie przepisów, opowieści i porad, którymi Susan dzieli się z nami w swej pełnej słońca kuchni. Niewiele osób rozumie francuską kuchnię tak dobrze jak ona, i jeśli naprawdę chcecie dowiedzieć się, na czym polega uczciwe francuskie gotowanie - bez dużego wysiłku, a ze wspaniałymi efektami - znajdziecie w tej książce doskonały przewodnik po tym świecie. David Lebovitz
od 24.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
W mojej tajskiej kuchni - Daria Ładocha
W tej książce znajdziesz zapach tajskich przygód, aromat egzotycznych doznań i mnóstwo praktycznych informacji, jak zostać mistrzem tajskich dań we własnej kuchni! Przemierzając Tajlandię Daria Ładocha ze studentki dziennikarstwa stała się kulinarnym coachem. Szefowie lokalnych restauracji wprowadzili ją w tajniki swojej pracy, starsze kobiety gotujące dla rodzin zdradziły tradycyjne receptury. Obrała kilogramy krewetek, pokroiła góry warzyw i wróciła, by podzielić się tym, czego się nauczyła. "Moja tajska kuchnia" to 90 przepisów na szybkie, efektowne i niesamowicie smaczne dania. Towarzyszą im opisy produktów i porady, gdzie można je kupić i czym zastąpić. Ugotuj pyszne zielone curry z kurczakiem i bakłażanem tajskim, zasmakuj orientalnej kuchni, poznaj historię białej Tajki i wraz z nią naucz się przyrządzać potrawy z dużą dawką chilii i szczyptą humoru.
od 44.05 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
W obronie wegetarianizmu. - Roman Pawlak
Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 196.Format 14,5x20,5cm.
od 17.11 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
W piekarni Pięciu Przemian. Ponad 60 przepisów na bezgluteno...
Chleb dyniowy, chleb na zakwasie gryczanym, bułeczki jaglane z sezamem, chleb żytni na drożdżach, a także tarta z bakłażanem, krakersy z amarantusem lub podpłomyki ryżowe... oto przepisy, które sprawią, że na twoim stole już zawsze będzie gościło zdrowe i pyszne pieczywo.Anna Czelej, specjalistka od gotowania według Pięciu Przemian oraz autorka bestsellerowych książek z serii W kuchni Pięciu Przemian, tym razem wychodzi naprzeciw miłośnikom pieczywa. W niniejszej publikacji prezentuje 80 przepisów na chleby, bułki, tarty, krakersy, wśród których ponad 60 to przepisy na wypieki bezglutenowe.Jeśli nie możesz obejść się bez smaku świeżego chleba z chrupiącą skórką i chcesz spróbować swych sił w samodzielnym pieczeniu, sięgnij do niniejszej publikacji, dzięki której poznasz przepisy na aromatyczne i zdrowe pieczywo.Rozsmakuj się w domowych wypiekach prosto z piekarni Pięciu Przemian!
od 23.03 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
W smak Naturze - Małgorzata Puzio
POWRÓĆMY DO NATURALNYCH SMAKÓW - LEPIEJ "Puzio" NIŻ WCALETo przesłanie kulinarne Małgorzaty Puzio, autorki tej książki. Uważa, że tylko naturalne, nieprzetworzone jedzenie spożywane na co dzień gwarantuje nam dobre samopoczucie. "Tak się czujesz, jak gotujesz" - ta stara jak świat prawda niechaj także dziś stanie się naszym hasłem. Tylko tyle i aż tyle! Aby lepiej to sobie uświadomić, obok każdego przepisu - a jest ich w książce ponad sto - znajdziemy wartości odżywcze produktów i porady kulinarne Małgorzaty Puzio, a także ciekawostki i porady dietetyczne Alicji Kalińskiej. Zapoznajmy się z nimi, przetestujmy zaprezentowane przepisy i przekonajmy się sami, że warto powrócić do naturalnych smaków. Ta książka jest odpowiedzią na często zadawane mi pytania w czasie spotkań i pokazów kulinarnych w całym kraju, a szczególnie jedno: "Jakie produkty wybierać?". Odpowiadam: Naturalne!
od 25.51 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowy...
Książka zawiera dane o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych w produktach spożywczych i potrawach, wyrażone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spożycia. Dane zawarte w tabelach umożliwiają także procentowy udział energii z białka, tłuszczu i węglowodanów w diecie.W obecnym wydaniu - zgodnie z nowymi przepisami - poza współczynnikami przeliczeniowymi białka, tłuszczu i węglowodanów przy obliczaniu wartości energetycznej produktów i potraw uwzględniono współczynnik przeliczeniowy dla błonnika pokarmowego.
od 40.33 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Warzywa - Teggemann Anna K.
Untitled documentWarzywa jemy codziennie, ale dania z warzyw nie muszą być monotonne. Czas odkryć ich zalety i możliwości od nowa. Poznaj nowe smaki, zacznij eksperymentować.Przygotuj ciekawe zupy, zaskakujące smakiem zapiekanki, piękne sałatki, dodatki do mięsa i sosy jarzynowe. Warzywa warto podawać na wiele sposobów tak, aby każdego dnia cieszyć się innym smakiem.Autorka, znawczyni sztuki kulinarnej, przedstawia krok po kroku proste i ciekawe 120 przepisów na dania z warzyw i kiełków nasion. Radzi, jak odważnie łączyć je i komponować, by doskonale smakowały i pięknie wyglądały. Z tej książki dowiesz się, jak gotować, dusić, obsmażać czy blanszować warzywa, zachowując wartościowe składniki i aromaty.Chcesz przygotować małą przekąskę, dodatek do obiadu, pastę na kanapki? Wypróbuj niezawodne przepisy i odkryj nowe smaki. Na co dzień i od święta.
od 24.43 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Warzywa źródło witamin - Ewa Aszkiewicz
Przepisy podane w tej książce są sprawdzone, niektóre z nich nawet przez trzy pokolenia mojej rodziny. Podane są one w tak przystępny sposób, że udadzą się każdej, także niezbyt doświadczonej pani domu. Życzę by przygotowane potrawy nie tylko smakowały, ale w sposób widoczny poprawiły Wasze zdrowie, samopoczucie i sylwetkę.
od 7.48 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Warzywa, czyli sprawdzone receptury na ziemniaki, kapustę, po...
Wydanie 2010r.Oprawa twarda.Strony 120.Format 24,5x22,5cm.W tomie "Warzywa" znalazły się receptury na znakomite dania z ziemniaków, buraków, marchewki, fasoli, kapusty, pietruszki i wielu innych.Kanon tradycyjnej kuchni polskiej to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską.
od 25.65 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Warzywne bukiety - Praca zbiorowa
"Pastelowe smaki" to seria wyjątkowych książek kulinarnych.W każdej książce przepisy na 100 małych dań, które odwołują się do upodobań młodego pokolenia żyjącego "w biegu", dbającego o linię, ceniącego oryginalną estetykę.Tytuły w serii:Kanapeczki i tartinkiPrzedpołudniowe przekąskiBukiety warzywSzaszłykowe kompozycjeCzekoladowe radościZdrowe deseryMufinkowe poczęstunkiOwocowe dobranocki
od 7.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Warzywo. 100 sposobów na jarzynę - Dominika Wójciak
Wege kuchnia zwyciężczyni III edycji MasterChefa! Dominika Wójciak, pasjonatka kulinarnych podróży po świecie i miłośniczka eksperymentów w kuchni, swoją książkę podzieliła na warzywne rozdziały: od buraka i ziemniaka, przez rabarbar i bób po dynię, fasolę i cukinię. Wybierz warzywo i zacznij działać w kuchni! Sezonowo, lokalnie, a przede wszystkim smacznie!
od 44.05 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wegańskie inspiracje ze smakiem - Karen Houghton
Jeśli szukasz sposobu na to, by jeść zdrowiej, nie rezygnując przy tym z przyjemności, książka Wegańskie inspiracje ze smakiem będzie z pewnością pomocna! Zawiera ponad sto pięknie ilustrowanych przepisów na potrawy roślinne, które nie tylko są pyszne, ale też i łatwe w przygotowaniu.Nota o autorze:Karen Houghton, dyplomowana pielęgniarka, jest gospodarzem emitowanego w wielu krajach programu Naturally Gourmet, który pojawia się na kanale telewizyjnym Hope Channel. Autorka prezentuje w nim wiele aktualnych sposobów przyrządzania wegetariańskich posiłków. Karen jest żoną i matką dwóch dorosłych synów, a ostatnio czerpie także radość z gotowania dla swoich wnuków.
od 31.46 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wegańskie pyszności - Dunja Gulin
Wegańskie pyszności to wymarzona pomoc dla osób stawiających pierwsze kroki w świecie kuchni wegańskiej, choć nie tylko. Dunja Gulin, szefowa kuchni oraz doświadczona dietetyczka prowadząca kursy zdrowego gotowania, w przystępny sposób wyjaśnia główne składniki diety wegańskiej oraz roślinne zamienniki mięsa i nabiału. Pod jej kierownictwem przygotowanie pysznych dań stanie się łatwe i przyjemne, a efekty - począwszy od zdrowych śniadań i obiadów po coś słodkiego - po prostu palce lizać! O autorze: Dunja Gulin zyskała swoje pierwsze kulinarne doświadczenie w Istrii, podglądając przy pracy dziadków, rodziców, ciotki i sąsiadów. Zafascynowana zdrowym odżywianiem uczestniczyła w szkole naturalnego gotowania i asystowała wielu szefom kuchni w Chorwacji i za granicą. Od dziewięciu lat sama jest kucharką i prowadzi zajęcia ze zdrowego gotowania. Pisze też książki kucharskie, m.in. The Vegan Baker oraz Raw Food Kitchen. Więcej informacji na stronie: www.rentajchefa.com W KSIĄŻCE ZNAJDZIESZ MIĘDZY INNYMI PRZEPIS NA CHLEB BEZMĄCZNY - BEZGLUTENOWY
od 31.46 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu - Teresa Reimann
W dzisiejszych czasach nie trzeba już nikogo przekonywać o zdrowotnych korzyściach płynących z bezglutenowej czy wegańskiej diety. Wiele osób jest nawet zmuszonych do jej przestrzegania z powodu nietolerancji glutenu czy laktozy. Jednakże przeszkodą w stosowaniu tej diety wydaje się niemożność uzyskania dobrego pieczywa, takiego jak pachnący chleb czy chrupiące bułeczki, nie wspominając już o takich smakołykach jak ciasta czy torty. Samodzielne próby kończą się zwykle niepowodzeniem, a oferowane w sklepach gotowe produkty, za które często trzeba słono zapłacić, nie zawsze zachęcają smakiem czy świeżością.Książka Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu wychodzi naprzeciw oczekiwaniom Czytelników, którzy chcieliby spróbować sami zrobić pieczywo z bezglutenowych mąk oraz z całkowicie roślinnymi składnikami. Autorka, wieloletnia weganka na diecie bezglutenowej, proponuje swoje sprawdzone przepisy, według których przygotowuje potrawy dla cateringu zaopatrującego wegetariańskie bary i restauracje we Wrocławiu. 130 przepisów zawartych w książce to nie tylko receptury na wypieki, lecz także na wszelkiego rodzaju dodatki, takie jak pasty, humus oraz kotlety czy zupy. Przepisy zostały tak dobrane i przetestowane, by każdy, podążając ściśle recepturą, odniósł sukces w swoich próbach i mógł cieszyć się końcowym rezultatem. Dla wielu książka ta będzie podróżą do krainy nieznanych smaków i zaskakujących pomysłów, a zdrowie i lepsze samopoczucie będzie dodatkowym bonusem. Życzymy smacznego i miłej zabawy.
od 44.02 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wege tu się kroi coś pysznego - Mariola Streim
Zbiór przepisów autorstwa Marioli Streim, graficzki, ilustratorki i autorki kulinarnego bloga veggieola.blogspot.com, uznanego przez Miasto Kobiet za jeden z 10 najlepszych blogów wegańskich w Polsce.Przepisy zostały podzielone według następujących kategorii: sałatki, makarony i sosy, zupy, dania główne, desery. Krótkie receptury, niedługie listy łatwo dostępnych produktów - to główna zaleta tej publikacji. To idealna propozycja dla tych, którzy chcą jeść zdrowo, smacznie, wegańsko, ale nie mają ochoty na spędzanie w kuchni wielu godzin. Zaproponowane przez autorkę przepisy są uniwersalne i mogą być wzbogacone o dodatkowe składniki: to świetna baza wyjściowa i inspiracja do tworzenia własnych receptur na ulubione wegańskie potrawy.Nie masz czasu na gotowanie, a chcesz przejść na weganizm? Jednostronicowe przepisy zdobędą twoje serce, a kubki smakowe oszaleją podczas jedzenia tych pysznych dań!
od 19.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wegetarianizm po mistrzowsku - Kmiecik Ewa, Manjari Dasi Rati
Dwa w jednym - tak można określić tę edycję znanej już czytelnikom serii "Wegetarianizm po mistrzowsku". Pierwsza część to przepisy kuchni indyjskiej, możliwe do przyrządzenia w domu. Są to przepisy na potrawy, które najczęściej pojawiają się na moich bankietach i o które najczęściej pytacie.Druga część to kuchnia używana przez wegetarian na co dzień, innymi słowy "dostosowana". Znajdują się tu przepisy proste, praktyczne i jednocześnie bardzo różnorodne - od zup i sałatek, po ciasta i słodycze.
od 29.40 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wegetariańska szkoła gotowania. Krok po kroku - Praca Zbioro...
Profesjonalny kurs kuchni wegetariańskiej ? ponad pół tysiąca fotografii z podstawowymi zasadami i najlepszymi przepisami. Książka składa się z czterech sekcji poświęconych filarom kuchni wegetariańskiej: zbożu, warzywom, tofu i seitan, ziarnom oleistym. Każda sekcja jest poprzedzona bogatym wstępem zawierającym wiele niezbędnych informacji dotyczących właściwości i walorów odżywczych każdego z produktów. Rzecz niezwykle oryginalna, wszystkie składniki i etapy przygotowywania potraw są sfotografowane z góry: w ten sposób łatwo można zorientować się czego będziemy potrzebować do przyrządzenia dań, bez zagłębiania się w treść przepisu. To wspaniała, bogato ilustrowana (ponad 500 zdjęć) książka kucharska przeznaczona nie tylko dla wegetarian, ale także dla wszystkich tych, którzy pragną odkryć nowy i zaskakujący urok smacznej i przede wszystkim zdrowej kuchni.
od 20.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wegetariański przepis na życie - Tanja Tronniker
Co jeść poza warzywami? Jak zapobiegać niedoborom składników niezbędnych do życia? Po co sięgać ze stołu podczas spotkania towarzyskiego?Oto podręczna "biblia" dla początkujących i zaawansowanych wegetarian, która pokazuje, jak w prosty sposób organizować sobie życie. Zawiera podstawowe przepisy i mnóstwo praktycznych rad.Coraz więcej osób decyduje się na dietę bez mięsa i ryb. Ta książka odpowiada wyczerpująco na wszystkie pytania, które stawiają sobie wegetarianie, nie tylko ci "świeżo nawróceni". Zawiera wiele informacji o mniej znanych produktach żywnościowych - jak seitan czy tofu - oraz starannie wybrane przepisy i tabele składników. Przytoczone cytaty słynnych wegetarian i przykłady różnych postaw uświadamiają nam jedno:Życie zgodne z zasadami wegetarianizmu to czysta przyjemność!
od 19.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wędliny domowe - Marta Szydłowska
Wędliny na polskim stole obecne są na co dzień i od święta. Swoim zapachem i smakiem są w stanie podnieść walory każdego niemal dania. Do łask wraca wspaniała sztuka domowego wyrobu tych mięsnych specjałów. Książka Wędliny domowe podpowie, jak krok po kroku przyrządzić soczysty baleron, peklowaną golonkę, aromatyczną kiełbasę oraz kaszankę. Staropolska tradycja w połączeniu z odrobiną zapału i wiedzy pozwolą każdemu rozkoszować się samodzielnie przyrządzanymi mięsnymi przysmakami.
od 23.99 zł Zobacz oferty w 1 sklepie