Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarne

Kulinarne

Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.

  • Wędliny. Domowy wyrób. - Łukasz Fiedoruk

    Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 112.Format 17,0x24,5cm.

    0 Ocen produktu

    od 26.58 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wędliny. Wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowin...

    Wydanie 2009 stron 134 format 15,5 x 21,5 cm oprawa twarda Jak przyrządzić wyśmienite domowe wędliny z różnych rodzajów mięsa? Prawidłowe przyrządzanie, przyprawianie, peklowanie, wędzenie i dojrzewanie takich specjałów, jak szynka, boczek czy kiełbasa kryje wiele tajemnic. Ta książka odkrywa je przed Tobą. Przeczytaj i wypróbuj! Zacznij odżywiać się zdrowo i smacznie. Jakie mięso wybrać na domowe wyroby? Jakim sposobem przyrządzić smakowitą wędzonkę, szynkę czy kiełbasę? Jak dojrzewać i przechowywać wędliny trwałe? 60 sprawdzonych przepisów na szynki, boczki, kiełbasy surowe, salami, metki, kiełbasy myśliwskie, serwolatki, kaszanki, wątrobianki, salcesony, pasztety. Zostań ekspertem wyrobu domowych wędlin!

    0 Ocen produktu

    od 23.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wędzenie mięsa i ryb oraz budowa wędzarni - Franciszek Wols...

    Praktyczny poradnik dla amatorów wędzenia.Jak samodzielnie zbudować przydomową wędzarnię.Metody wędzenia.Dobór drewna i trocin.Sposoby wytwarzania dymu.Odpowiednie przygotowanie produktów do wędzenia.Porady dotyczące wędzenia mięsa, kiełbas i ryb.Proste i wyrafinowane przepisy kulinarne.

    0 Ocen produktu

    od 4.76 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin - Bernhard Gahm

    Oto poradnik, z którego dowiesz się jak uwędzić lub upiec mięso. Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób - właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje, ale i poprawia smak mięsa. W książce doświadczony masarz opisuje, jak solić, peklować, suszyć, wędzić i gotować szynki, boczek, żeberka, wędzonkę, schab, golonkę, łopatkę i wiele innych smakołyków.Ponad 100 zdjęć oraz:informacje na temat urządzeń i dodatków,dokładne wskazówki i rady profesjonalisty,wypróbowane przepisy oparte na naturalnych składnikach,porady pozwalające unikać błędów.Prezentacja na CD Domowy wyrób kiełbas.

    0 Ocen produktu

    od 15.14 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wędzenie ryb - Julian Piotrowski

    Wędzone ryby - aromatyczne, jedzone jeszcze ciepłe. To właśnie po takie rarytasy ustawiają się kolejki do wędzarni nad morzem i na jeziorach. Jeśli lubicie ryby, to powiecie, że nie ma nic lepszego. Oczywiście najlepiej smakuje złowiona samodzielnie, ale nie można mieć wszystkiego. Sklepy oferują solidny asortyment świeżych ryb, więc zdobycie surowca nie jest problemem. Książka powstała dla tych, którzy smakiem świeżo wędzonej ryby chcą się cieszyć zawsze, kiedy mają na to ochotę. Po raz kolejny powtórzę: nie musimy dysponować posiadłością aby wędzić. Możemy przygotować doskonałe pstrągi, okonie, dorsze, śledzie, dzwonka łososia, karpia, leszcza, flądrę, itd. mając do dyspozycji jedynie wok z pokrywą i sprawny wyciąg w kuchni.

    0 Ocen produktu

    od 16.58 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • What Katie Ate. Prosta kuchnia w dobrym stylu - Davies Katie Q...

    Nareszcie po polsku! Jeden z najpiękniejszych i najbardziej wyczekiwanych przez polskich czytelników tytułów kulinarnych! Kuchnia Katie Quinn Davies, autorki cieszącego się niezwykłą popularnością bloga, jest nieskomplikowana, sezonowa, a przepisy, które prezentuje w swojej pierwszej książce idealnie się nadają na wspólne biesiadowanie z przyjaciółmi czy rodzinny obiad. Prawdziwa uczta dla zmysłów.

    0 Ocen produktu

    od 47.12 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • What Katie Ate. Weekend Katie - Quinn Davies Katie

    Weekend Kate jest kontynuacją bestsellera What Katie Ate. Prosta kuchnia w dobrym stylu. Prezentuje aktualne trendy kulinarne, które królują na domowych i restauracyjnych stołach. Są to proste przepisy, które może wykorzystać każdy bez względu na stopień kulinarnego wtajemniczenia. Podstawą proponowanych dań są sezonowe, łatwo dostępne produkty.Katie Quinn Davies jest fotografką, ekspertką kulinarną, a przede wszystkim autorką bardzo popularnego bloga kulinarnego whatkatieate.com, który podbił serca kucharzy i smakoszy! W swojej książce dzieli się przepisami dla każdego i na każdą kieszeń.

    0 Ocen produktu

    od 46.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Whisky - Orjan Westerlund

    Whisky to jeden z najbardziej intrygujących trunków na świecie. Książka ta jest dowcipnym i pouczającym wprowadzeniem w historię, tajniki produkcji i charakterystyczne cechy tego wyjątkowego napoju. Skąd wzięła się otaczająca whisky aura tajemniczości? Jakie są najsłynniejsze destylarnie i marki? W czym tkwi sekret produkcji whisky i jak powstają zróżnicowane bukiety aromatów? Na co należy zwrócić uwagę, kiedy degustujemy whisky?Örjan Westerlund omawia w tej książce nie tylko szkocką whisky, irlandzką whiskey i amerykańskiego burbona, ale także przedstawia najlepsze destylarnie w Japonii i innych krajach produkujących ten wyśmienity trunek, a wszystko ilustruje pięknymi fotografiami. Na końcu książki znajduje się lista dziesięciu, według autora, najlepszych gatunków whisky na świecie, a także chronologia dziejów whisky i słowniczek najważniejszych pojęć.

    0 Ocen produktu

    od 27.09 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • White Plate. Słodkie - Eliza Mórawska

    Kulinarny bestseller. Nowe, uzupełnione wydanie w zmniejszonym formacie.Osiem lat pisania, pieczenia i gotowania, setki znakomitych przepisów i apetycznych zdjęć, 100 000 wiernych czytelników z całego świata i w pełni zasłużona sława internetowej świątyni smaków. Blog White Plate to już prawdziwa instytucja, a jego twórczyni, Eliza Mórawska, jest dziś jedną z najbardziej wpływowych postaci polskiej blogosfery. Dyktuje kulinarne trendy, inspiruje i zachwyca umiejętnością delektowania się życiem. Jesienią zaraża apetytem na dynię, latem sprawia, że tłumy blogowiczów mają ochotę na ciasto z rabarbarem.Do niedawna jej przepisy publikowane były jedynie na blogu - teraz ukazują się w formie tradycyjnej książki kucharskiej.W "White Plate. Słodkie" znajdziecie 60 niezawodnych przepisów na słodkie wypieki. Receptury przywiezione z bliskich i dalekich kulinarnych podróży przeplatają się tu ze smakami dzieciństwa spędzonego na Podlasiu, a cukiernicze odkrycia sąsiadują z autorskimi wersjami nieprzemijającej deserowej klasyki. Przed Wami tarty i torty, mazurki i babki, croissanty i pączki, serniki i brownie, muffinki i bezy... i o wiele, wiele więcej.

    0 Ocen produktu

    od 26.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wiejskie specjały - Wanda Michalska

    Książka zawiera przepisy na przysmaki kuchni wiejskiej, przyrządzane z tradycyjnych składników: ziemniaków, kapusty, różnych gatunków mięś, jajek, mąki oraz kaszy.Znajdziemy tu pomysły na smaczne i zdrowe śniadania, obiady, kolacje, a także podwieczorki.W Wiejskich specjałach zamieszczono również receptury na doskonały domowy chleb - bez porównania lepszy niż kupne pieczywo.W serii: Leśne specjały, Wiejskie specjały, Domowa paszteciarnia, Domowa pierogarnia

    0 Ocen produktu

    od 8.76 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielka encyklopedia kuchni polskiej. - Bąk Jolanta, Czarkowsk...

    Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 608.Format 24,5x33,5cm.

    0 Ocen produktu

    od 64.01 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielka księga ciast siostry Anastazji - Anastazja Pustelnik

    Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych wypieków.Jak upiec doskonałe ciasto i sprawić, by pieczenie stało się prawdziwą przyjemnością?Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów Siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie, wspaniale się prezentują, a co najważniejsze zawsze się udają!Przekonaj się o tym! Bez trudu upieczesz delikatnego Puchatka czy puszystą Kokosową śnieżynkę. Zachwycisz swoich domowników i gości Tortem wiśniowym, Marysieńką lub fantazyjnymi ciasteczkami.Wielka księga ciast Siostry Anastazji to ponad 400 sprawdzonych przepisów na ciasta, torty i ciasteczka. Codzienne i wykwintne, łatwe w wykonaniu i wymagające wprawniejszej ręki. Wszystkie łączy jedno - doskonały smak!Wielka księga ciast Siostry Anastazji to przepisy dla każdego i na każdą okazję. Warto je mieć pod ręką!

    0 Ocen produktu

    od 42.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielka księga domowych wyrobów. Dobra kuchnia. - Praca zbior...

    Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 368.Format 23,5x30,5cm.

    0 Ocen produktu

    od 40.15 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielka księga kucharska. Gotujemy w domu. - Chuck Williams, K...

    Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 640.Format 20,0x25,5cm.

    0 Ocen produktu

    od 39.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielka księga kuchni polskiej - Eleonora Trojan

    Bestsellerowa kolekcja ponad 3000 (!) oryginalnych przepisów polskiej kuchni, tradycyjnej i współczesnej!Wśród nich:- przyprawy, zioła, mieszanki, marynaty, przystawki i przekąski (na zimno i na ciepło), - zupy, dania główne mięsne (z wołowiny, z cielęciny, z jagnięciny, z wieprzowiny, z dziczyzny i z drobiu), - ryby i owoce morza, dania główne jarskie, kluski, pierogi, makarony, nabiał, - warzywa na ciepło, sałatki warzywne, dodatki i sosy, ciasta i desery, - chleb i wypieki, - przetwory (z warzyw i grzybów, konserwy, wędliny, pasztety), sery,- nalewki, wina, piwa, miody.Całość uzupełniona uwagami na temat sztuki dekorowania stołu i zasad savoir vivre. Wydanie znakomicie opracowane i zilustrowane.Kunszt edytorski, fachowość porad i artystyczne piękno ponad tysiąca barwnych ilustracji i rycin (!) czynią z tego albumu arcydzieło sztuki kulinarnej, ekskluzywny prezent na każdą okazję i prawdziwe wydarzenie na rynku wydawniczym. Dzieło, jakiego jeszcze nie było! Dobry prezent dla gospodyń, miłośników dobrego i smacznego gotowania, właścicieli jadłodajni i restauracji.

    0 Ocen produktu

    od 174.06 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielka księga kuchni polskiej - Praca zbiorowa

    W tej książce zgromadzone są przepisy zarówno dla tradycjonalistów, zakochanych w starej dobrej polskiej kuchni, jak i dla osób lubiących kuchenne eksperymenty. Można z tych przepisów skomponować urozmaicony codzienny jadłospis, można też skorzystać z nich przy układaniu menu wykwintnego obiadu czy kolacji.Kuchnia polska potrafi być szalenie różnorodna. Z jednej strony tradycyjna oparta na starych, sprawdzonych przepisach, z drugiej - podatna na inspiracje i skłonna do eksperymentów. I tak było zawsze - Francuzi, Włosi, Litwini, Węgrzy wnosili do polskiej kuchni swoje kulinarne tradycje, dzięki czemu wzbogacali nasze menu i smak naszych potraw. Także dzisiaj chętnie sięgamy po dania z innych kuchni, także tych bardziej egzotycznych - azjatyckich, amerykańskich czy afrykańskich. W trosce o zdrowie i szczupłą sylwetkę próbujemy przeróżnych diet, staramy się eliminować z potraw nadmiar kalorii, chcemy jeść lekko, zdrowo i smacznie. Wszystko to jednak nie znaczy, że rezygnujemy z tradycyjnych polskich smaków - bigosu, pieczonych mięs, ryb w galarecie, pysznych sosów, pierogów czy wielkanocnych bab.

    0 Ocen produktu

    od 38.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielka księga nalewek - Praca zbiorowa

    "Przewodnik wraz z przepisami po szlachetnym alkoholu który w domowych warunkach możemy uczynić."Nalewki są najbardziej tradycyjnym polskim alkoholem. Pewnie większość z nas choć kilka razy w życiu próbowała samodzielnie wyprodukować alkoholowy smakołyk. Wytrawną nalewkę do mięs lub słodką, dobrze zastępującą likier - do kawy. W polskich domach nalewki od wieków robiło się w tysiącach odmian, stosując różnorodne receptury. Sekrety robienia nalewek przechodziły w rodzinie z pokolenia na pokolenie..

    0 Ocen produktu

    od 8.16 zł Zobacz oferty w 3 sklepach

  • Wielka księga nalewek w.2015 - Praca zbiorowa

    Nalewki są najbardziej tradycyjnym polskim alkoholem.Od wieków robiło się je w tysiącach odmian, stosując sprawdzone receptury.Sekrety ich przygotowania przechodziły w rodzinie z pokolenia na pokolenie, nie wystarczy bowiem zalać owoce czy zioła alkoholem, trzeba zachować właściwe proporcje, zapewnić odpowiedni czas macerowaniaNasza książka to zbiór najlepszych przepisów i praktycznych porad, warto więc po nią sięgnąć.

    0 Ocen produktu

    od 27.23 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielka księga nalewek. - Praca zbiorowa

    Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 144.Format 16,0x23,5cm. "Przewodnik wraz z przepisami po szlachetnym alkoholu który w domowych warunkach możemy uczynić."Nalewki są najbardziej tradycyjnym polskim alkoholem. Pewnie większość z nas choć kilka razy w życiu próbowała samodzielnie wyprodukować alkoholowy smakołyk. Wytrawną nalewkę do mięs lub słodką, dobrze zastępującą likier - do kawy. W polskich domach nalewki od wieków robiło się w tysiącach odmian, stosując różnorodne receptury. Sekrety robienia nalewek przechodziły w rodzinie z pokolenia na pokolenie...

    0 Ocen produktu

    od 16.95 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielka księga specjałów Siostry Anastazji - Anastazja Puste...

    Szukasz pomysłu na obiad? Chcesz przygotować smaczny posiłek? Skorzystaj z przepisów kulinarnych Siostry Anastazji. W tej Księdze znajdziesz ich ponad 400.Krem z dyni z płatkami migdałowymi, Makaron Ministra, kurczakowe kule nadziewane serem i boczkiem, sakiewki schabowe, placki z cukinią i białym serem, nadziewane kalarepki i pomidory - to tylko niektóre z dań obiadowych, jakie możesz zaserwować domownikom i gościom.Gotując według przepisów Siostry Anastazji przyrządzisz doskonałe przystawki, zupy, dania główne i dodatki.Wielka Księga Specjałów Siostry Anastazji - sprawdzone przepisy, doskonały smak!

    0 Ocen produktu

    od 42.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielka uczta - Erin Gleeson

    Jedna z najpiękniejszych i najbardziej apetycznych książek kulinarnych ostatnich lat Erin Gleeson zrealizowała swoje marzenie i porzuciła miejski zgiełk dla spokoju i życia bliżej natury. Wyprowadziła się z Nowego Jorku do domu położonego w sercu lasu nieopodal San Francisco. Inspirowana pięknem okolicy postanowiła zaprezentować niezwykły urok tego miejsca w pełnej artystycznego wyrazu książce Wielka uczta. Założyła kulinarny blog www. theforestfeast. com, na którym prezentuje wegetariańskie potrawy złożone z sezonowych produktów.  Przygotowanie lekkich, świeżych dań jest niezwykle proste. W barwnej, zachwycającej wspaniałymi zdjęciami i akwarelowymi ilustracjami  książce przekonuje, że gotowanie jest sztuką dostępną dla każdego.

    0 Ocen produktu

    od 39.96 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielkanoc - Praca zbiorowa

    Przepisy na takie tradycyjne wielkanocne specjały, jak żurek z białą kiełbasą czy babka drożdżowa z szafranem, a także na potrawy mniej znane, ale odpowiednie na świąteczny stół, np. jajka faszerowane awokado czy rolady schabowe w boczku. Znajdziesz tu dania tańsze i droższe, proste i wyszukane - wszystkie są równie smakowite.

    0 Ocen produktu

    od 12.71 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielkanoc Kuchnia świąteczna - Jolanta Muras

    Początek wiosny, czas nadzieiŚwięta Wielkiej Nocy przepełnia radość. Odradzające się życie symbolizują jaja, bez których nie obędzie się świąteczne śniadanie. A co poza tradycyjnym żurkiem urozmaici uroczysty rodzinny posiłek? Klasyczny pasztet czy jaja z farszem z wędzonego pstrąga, sałatka jarzynowa z domowym majonezem czy szynka ze szparagami... Razem z wiosennym przesileniem rośnie apetyt na słodkości: wyborne mazurki, orzeźwiające paschy i puszyste baby.Wiele tu przepisów na potrawy, które mogą się stać kulinarnymi inspiracjami w codziennym menu, a elegancko podane na pięknie udekorowanym stole będą wyśmienicie smakować w ten wyjątkowy czas.

    0 Ocen produktu

    od 17.37 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielkanoc w polskim domu - Zbigniew Przybylak

    A teraz otwórzmy księgę przeszłościI spójrzmy obrazek.Widać na nim najradośniejsze świata, czyli Wielkanoc.Zylce, ajntopy, jarmuże, zuptówki, kluchy z kaspusta, parzychy, rosoły z nudlami, czerniny, gapie zupy, dukane pyry, poliwki, golce... to tylko nieliczne potrawy, które nieodłącznie można kojarzyć z kuchnią wielkopolską. Co zaś one oznaczają dokładnie, jak je przygotowywano, kiedy je jadano, jakie obrzędy były z nimi związane (zwłaszcza w nawiązaniu do świat wielkanocnych), tego właśnie czytelnicy mogą się dowiedzieć z tej książki.

    0 Ocen produktu

    od 4.61 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielkanoc według Pięciu Przemian - Monika Biblis

    Zbiór wielkanocnych przepisów, które zostały opracowane zgodnie z filozofią Pięciu Przemian.W publikacji Wielkanoc według Pięciu Przemian znajdziesz sprawdzone przepisy na:- 5 zup,- 12 dań ciepłych i zimnych,- 5 dodatków do dań,- 7 deserów,- 3 domowe alkohole.

    0 Ocen produktu

    od 30.89 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielkanoc z Siostrą Anastazją - Anastazja Pustelnik

    Święta Wielkanocne tylko z Siostrą Anastazją!Na wielkanocnym stole oprócz tradycyjnej święconki i wszechobecnych jaj w każdej postaci, nie może zabraknąć żurku, białej kiełbasy, placanki, ćwikły z chrzanem, pasztetów czy pieczonych mięs.Zajączek wielkanocny, baranek, baby drożdżowe, baby ucierane, przekładane mazurki i wiele innych słodkości sprawią, że Święta Wielkiej Nocy będą nie tylko wyjątkowo smaczne ale i pełne radosnego ucztowania, na które zaprasza Siostra Anastazja wszystkich swoich Czytelników!

    0 Ocen produktu

    od 14.14 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielki atlas świata win - Johnson Hugh, Robinson Jancis

    "Wielki Atlas Świata Win" to obszerny tom, bogato ilustrowany setkami pięknych fotografii i map, przedstawiający ogrom wiedzy na temat geografii produkcji wina, jego historii, natury, nazewnictwa a także degustacji. Atlas ten, przez wielu krytyków określany jest mianem "najbardziej sugestywnej i przystępnej z książek o winie". Przedstawia nie tylko regiony upraw winorośli i pochodzące stamtąd trunki, ale uwzględnia także aktualne uwarunkowania, jak chocby proces globalnego ocieplenia. Jest to podstawowe dzieło, które każdy koneser wina powinien mieć w swoich zbiorach.

    0 Ocen produktu

    od 85.91 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielki leksykon kulinarny - Herrmann F. Jurgen

    Obszerne, nowoczesne wydanie encyklopedyczne, prezentujące szeroką wiedzę kulinarną z zakresu kuchni polskiej i międzynarodowejKsiążka zawiera ponad 17 000 haseł uporządkowanych alfabetycznie oraz około 1100 kolorowych ilustracji, zapoznaje ze składnikami zarówno klasycznych dań, jak też tymi, które pozwalają na przyrządzenie `modnych` potraw z kuchni różnych narodów.Leksykon adresowany jest do osób, które dopiero rozpoczynają kształcenie w branży gastronomicznej, oraz tych, które już pracują zawodowo, do pracowników gastronomii, techników żywienia i osób pracujących w handlu artykułami spożywczymi - oraz do wszystkich, którzy chętnie gotują i pasjonują się sztuką kulinarną.

    0 Ocen produktu

    od 64.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielo Kuchnia przepisy na rodzinne gotowanie - Agata Puścikow...

    Gotować dla rodziny i... nie zwariować!Prawdziwa kuchnia powinna być smaczna, ale przede wszystkim... normalna! Rodzinna i przyjazna. Bez zadęcia i napięcia. Dlatego, moimi pomocnikami zazwyczaj są plączące się pod nogami dzieci. I zwierzęta./fragment/Wielodzietna, rodzinna, bez kompleksów a równocześnie niezwykle smaczna. Taka właśnie jest kuchnia Agaty Puścikowskiej, dziennikarki "Gościa Niedzielnego", żony i matki pięciorga dzieci. Wielokuchnia to zbiór przepisów na smaczne i szybkie potrawy z łatwo dostępnych składników. Zebrane tu pomysły to rodzinne receptury, przekazywane z pokolenia na pokolenie, rady przyjaciół, ale także owoce domowych eksperymentów i wielu lat kuchennej praktyki. Dzięki tym przepisom zupełnie innego wymiaru nabiorą uroczystości i święta, domowe obiady, piknikowe przysmaki czy proste posiłki, które w mgnieniu oka przygotujesz dla niespodziewanych gości! Garść dobrych przypraw, odrobina szaleństwa oraz solidna porcja luzu i humoru to składniki, z których nawet początkująca pani domu wyczaruje magiczne danie.

    0 Ocen produktu

    od 19.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wiem co jem. Przepisy z programu - Bosacka Katarzyna, Misztal ...

    "Program Wiem, co jem zrodził się w mojej głowie z miłości do dobrego jedzenia i z tęsknoty za nim. "Polskie jedzenie jest najlepsze na świecie" - zwykłam bowiem mawiać naszym gościom, którzy tłumnie przybywali do wynajmowanego przez nas domu pod Waszyngtonem. Lepiłam w nim pierogi i przyrządzałam chłodnik litewski dla prof. Zbigniewa Brzezińskiego, piekłam pasztet i kruche ciasto z wiśniami dla amerykańskich polityków, politologów i komentatorów, peklowałam karkówkę na grilla dla naszych amerykańskich sąsiadów. (...)Kupujmy prawdziwe jedzenie, wspierając jednocześnie uczciwych producentów. A jeśli ktoś ma dość sklepowej, przetworzonej żywności, zawsze może sięgnąć po przepisy z programu Wiem, co jem. Na pewno się nie zawiedzie." Katarzyna BosackaCzy można na co dzień jeść bez chemii? Czy da się unikać "sklepowej" przetworzonej żywności? Czy można jeszcze poczuć smak prawdziwego jedzenia? Oto książka dla wszystkich, którzy lubią wiedzieć, co "wrzucają do garnka". Dla tych, którzy chcą do minimum ograniczyć konserwanty i inne dodatki, a do maksimum wykorzystać naturalne składniki odżywcze. Kasia Bosacka proponuje 70 przepisów, które sprawdziła w swoim programie telewizyjnym. Bez konserwantów, bez zbędnych dodatków chemicznych. Smacznie i zdrowo. Przepisy kuchni polskiej na dania, które Autorka serwuje swoim przyjaciołom z całego świata. Sposoby na ograniczenie "chemii na stole".Wskazówki, dzięki którym poczujesz ogromna różnicę smaku między daniami gotowymi a przygotowanymi w domu. Przepisy zostały podzielone tematycznie na rozdziały, np.: "Co tygrysy lubią najbardziej", "Proste jak drut", czy "Dziękuję, nie marnuję". Przepiękne zdjęcia gotowych potraw pomagają wybrać potrzebny przepis i wyobrazić sobie smaczny finał.

    0 Ocen produktu

    od 19.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.