Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarne

Kulinarne

Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.

  • Spiżarniane przetwory. Domowy wyrób. - Eleonora Trojan

    Smażąc konfitury, smakując dżemy i galaretki wędruję myślą do lat dziecięcych, które kojarzą mi się z pachnącym sianem i ukwieconym sadem. Pamiętam "wiejskie cukierki" tj mieszankę suszonych owoców: były to śliwki mirabelki bez skórki, wiśnie, czereśnie i morele. Chciałabym, aby wszystkie dzieci mogły jeść takie słodycze, dlatego prosę - zapewnijcie im takie niezapomniane smakowe wspomnienia.

    0 Ocen produktu

    od 28.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Karol Strasburger - apetyt na życie - Strasburger Karol

    Książka Apetyt na życie, czyli kuchnia pełna wspomnień to sentymentalna podróż przez życie popularnego i cenionego aktora, Karola Strasburgera. To wzruszające wspomnienia z dzieciństwa spędzonego w podwarszawskim Konstancinie i na Saskiej Kępie, pierwszych fascynacji sportowych, czasów nauki w szkole morskiej oraz studiów w szkole teatralnej. Opowieści przeplatają odziedziczone po słynnych przodkach i wypróbowane przez autora przepisy kulinarne. W książce znajdziemy ciekawe wątki dotyczące wakacyjnych podróży Karola Strasburgera, uroków kuchni śródziemnomorskiej, zamiłowania do koni, nart i tenisa ziemnego oraz fragmenty poświęcone pracy w teatrze i na planie filmowym. Autor zaprasza nas na prawdziwą wspomnieniową ucztę.

    0 Ocen produktu

    od 28.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Domowy wyrób. Smakowite zupy, buliony, polewki. - Kozłowska ...

    Znane już były 5000 lat temu w Mezopotamii, stamtąd sztuka ich przyrządzania dotarła do Egiptu, a następnie do Grecji i Rzymu. W średniowieczu zupa była podstawowym pożywieniem ludzi ubogich. Przyrządzano ją zazwyczaj z gotowanego na wodzie chleba z niewielką ilością warzyw i dodatkiem ziół. Takie też są przepisy na zupy zawarte w tej książce - proste a zarazem zdrowe. Pełne witamin, pożywne, a jednocześnie proste w przygotowaniu.

    0 Ocen produktu

    od 16.46 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Ewa gotuje. Szybko. - Ewa Wachowicz

    Wydanie 2010r. To już trzecia tego typu pozycja autorstwa Miss Polonia 1992. Do kogo jest adresowana nowa książka?- Spotkania, konferencje, setki telefonów. Po prostu urwanie głowy! Żyjemy w biegu, więc na jedzenie nie ma czasu... Dlatego moją kolejną, trzecią już książkę napisałam z myślą o "zabieganych" - mówi Ewa Wachowicz, producentka telewizyjna i autorka programów poradnikowo-kulinarnych. - Podpowiadam w niej, co jeść, by nie spędzać w kuchni wielu godzin, a jednocześnie gotować smacznie, zdrowo i nowocześnie, czerpiąc przy tym z naszej bogatej kulinarnej tradycji.W książce pod tytułem "Ewa gotuje - szybko" znajdziemy przepisy zarówno na potrawy kuchni światowej, przywiezione przez autorkę z różnych zakątków świata, jak i receptury z rodzinnego domu pani Ewy. Będą też przepisy podpatrzone u przyjaciół i znajomych, na przyjęciach i w restauracjach, a także nadesłane przez miłośników kulinarnego talentu Ewy Wachowicz.Wszystkie przepisy pochodzą z programu "Ewa gotuje", emitowanego przez TV Polsat od grudnia 2007 r.

    0 Ocen produktu

    od 29.59 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Domowe wypieki. Ciasta, desery, domowe pieczywo. - Praca zbior...

    Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 64.Format 16,5x23,5cm.

    0 Ocen produktu

    od 4.35 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dania mięsne. Obiady, potrawy z grilla, domowe wędliny. - Pr...

    Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 64.Format 16,5x23,5cm.

    0 Ocen produktu

    od 4.35 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Domowe przetwory. Weki, marynaty, konfitury, dżemy. - Praca z...

    Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 64.Format 16,5x23,5cm.

    0 Ocen produktu

    od 4.35 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Domowy wyrób - Tradycyjne przyprawy, zioła - Eleonora Trojan

    Stylizowany na starodruk, pięknie wydany przewodnik po ziołach, który powinien znaleźć się w każdym domu! Znalazły się w nim opisy roślin, rady dotyczące ich zbierania, suszenia i przechowywania, informacje osposobie uprawy i przede wszystkim znakomite uwagi pozwalające samodzielnie przyrządzać aromatyczne ziołowe mieszanki. Dla zdrowia, urody i smaku - cóż bowiem warta byłaby najlepsza potrawa bez szczypty starannie skomponowanych ziół?

    0 Ocen produktu

    od 16.46 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Gotowanie na parze i w parowarze. Podróże kulinarne z Małgo...

    Powyższa publikacja przeznaczona dla ludzi dbających o zdrowy tryb życia.Ciekawe przepisy na przygotowanie potraw z mięsa , ryb, owoców oraz warzyw.

    0 Ocen produktu

    od 4.76 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Zielone sałatki - Praca zbiorowa

    Niebanalne i pożywne, lekkie i smaczne, a przede wszystkim szybkie i proste propozycje na świeże połączenia warzyw i owoców. Sałatki są lubiane przez wszystkich, to zasługa ich uniwersalności. Mogą być pełnowartościowym daniem obiadowym, przystawką, dodatkiem do głównego dania lub deseru. Są smaczne, kolorowe, apetyczne i zdrowe, a ich różnorodność zależy tylko od wyobraźni. W książce proponujemy 160 przepisów na niebanalne, kolorowe sałatki warzywne, z makaronem, ziemniaczane, w połączeniu z rybą lub paseczkami mięsa. Sałatki naprawdę wyjątkowe. Wyśmienite.

    0 Ocen produktu

    od 9.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jedz i buduj mięśnie - Praca zbiorowa

    Nawet najbardziej intensywny trening nie sprawi, że rozbudujesz muskulaturę i spalisz nadmiar tkanki tłuszczowej, jeśli nie będzie poparty odpowiednią dietą. A ta wcale nie musi być katorgą dla kubków smakowych i prowadzić do recesji twoich umiejętności kulinarnych! Zapomnij o codziennym przygotowywaniu piersi z kurczaka i brokułów gotowanych na parze i pakowaniu ich do pudełka, żeby w odpowiednim momencie wcisnąć je w siebie wbrew protestom organizmu! Ta dieta może być smaczna, zróżnicowana, a potrawy proste i zarazem niepozbawione finezji. Nie musisz też funkcjonować ze szczegółowym, żywieniowym "rozkładem jazdy" w ręku. Jak długo byłbyś w stanie to wytrzymać? Zamiast tego poznaj ogólne zasady żywienia wspomagającego przyrost masy mięśniowej i spalanie tłuszczu. Pozwolą ci one wyrobić właściwe nawyki. A gdy już będziesz wiedział, "z czym to się je", udaj się do kuchni i, korzystając z ponad 60 przepisów zawartych w tej książce naucz się przygotowywać przysmaki z drobiu, ryb i owoców morza, czerwonego mięsa oraz nabiału. Dowiedz się też, jak stosować suplementy. Przekonaj się, że trening siłowy zaczyna się w kuchni, a rozpoczęcie diety wcale nie musi oznaczać wypatrywania tęsknym wzrokiem jej końca.

    0 Ocen produktu

    od 16.18 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia Polska - wersja włoska - Rafał Jabłoński

    Książka kucharska o polskiej tradycyjnej kuchni po włosku. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a środki 60 potraw z przepisami.

    0 Ocen produktu

    od 15.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia Polska - wersja portugalska - Rafał Jabłoński

    Książka kucharska o polskiej tradycyjnej kuchni po portugalsku. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a środki 60 potraw z przepisami.

    0 Ocen produktu

    od 15.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia Polska - wersja polska - Rafał Jabłoński

    Książka kucharska o polskiej tradycyjnej kuchni. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a środki 60 potraw z przepisami.

    0 Ocen produktu

    od 15.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia Polska - wersja niemiecka - Rafał Jabłoński

    Książka kucharska o polskiej tradycyjnej kuchni po niemiecku. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a środki 60 potraw z przepisami.

    0 Ocen produktu

    od 15.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia Polska - wersja hiszpańska - Rafał Jabłoński

    Książka kucharska o polskiej tradycyjnej kuchni w języku hiszpańskim. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a środki 60 potraw z przepisami.

    0 Ocen produktu

    od 15.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia Polska - wersja francuska - Praca zbiorowa

    Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników. Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości geograficznej, surowców. Liczne lasy od wieków dostarczały grzybów, jagód, malin i miodu, a żyzne ziemie płodów rolnych, takich jak: zboża, groch, kasze, mięso i mleko. Te i inne dostępne surowce przetwarzane były w kuchni na różne sposoby, a podniebienie dawnych Polaków decydowało o wyborze z dostępnego asortymentu ulubionych dań. Dlatego kuchnia średniowieczna obfitowała w mięsa, ryby oraz kasze, które były dodawane wówczas prawie do każdego dania.

    0 Ocen produktu

    od 15.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia Pałucka - Krzysztof Leśniewski

    Czornina z owijonkami, drożdżok z rabarbarym, zupa chlebowa, zupa z korbola, gomółki te potrawy to zaledwie przedsmak bogactwa tradycyjnej kuchni Pałuk. Kulinarne dziedzictwo tego, położonego między Pomorzem, Kujawami a Wielkopolską regionu intryguje i smakuje!Kuchnia Pałucka to zbiór ponad 150, wzbogaconych zdjęciami, przepisów. Krzysztof Leśniewski przewertował dziesiątki starych książek kucharskich i rozmawiał z regionalnymi gospodyniami. Zebrane przepisy wypróbował w praktyce, m.in. gotując podczas licznych regionalnych wydarzeń.Każda z potraw doczekała się również zdjęcia. Stare receptury zostały dostosowane do współczesnych warunków (niegdyś przepisy były raczej ogólnymi wskazówkami, dziś oczekujemy bardziej precyzyjnych instrukcji).Starając się podtrzymywać tradycję sezonowości w kuchni, autor pogrupował przepisy według czterech pór roku pozwala to na czerpanie kulinarnych inspiracji i sięganie po receptury, które w danym okresie roku można przyrządzić z najzdrowszych i najłatwiej dostępnych składników. Przepisy wzbogacają opisy regionalnych zwyczajów i obrzędów.

    0 Ocen produktu

    od 33.94 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dieta na twoich zasadach - Tara Stiles

    Stwórz własne zasady. Złam własne zasady. "Jedzenie ma być jedną z największych przyjemności w życiu. Jemy na spotkaniach towarzyskich i rodzinnych. Jemy jako społeczność. Jemy z przyjaciółmi, ukochanymi i w samotności. Jemy dla energii i dla zabawy. Jemy, by świętować. Jemy, kiedy nadchodzi czas posiłku. Jemy codziennie, kilka razy w ciągu dnia." - Tara Stiles W książce Dieta na twoich zasadach trzy życiowe umiejętności - jak poruszać swoim ciałem, jak uspokajać swój umysł oraz jak się odżywiać - stają się niezwykle proste, osiągalne, a nawet ekscytujące. Potrzebujesz tylko maty do jogi, pufy i kuchni. Z Tarą w roli przewodniczki i opiekunki robienie tego, co właściwe, jest przyjemne, łatwe i wręcz nieuniknione. Nie ma oceniania, poprawiania, zmartwień, stresu, obowiązkowego celu ani właściwej drogi. Wszystko, czego potrzebujesz, by znaleźć drogę do fantastycznego, pełnego energii życia, jest w tobie. Zestawy ćwiczeń, joga, medytacja, gotowanie - to wszystko tylko pomaga ci pozostać w kontakcie ze sobą. Celem jest zadbanie o siebie, byś mogła przeżywać pełne znaczenia radosne życie. Przestań zmagać się z nadwagą, niskim poziomem energii, niezadowoleniem ze swojego wyglądu, złością i stresem. Stwórz przestrzeń, w której będziesz odpoczywać, żyć swobodnie i znajdować radość z bycia sobą. To będzie wspaniała przygoda! Jest tylko jedna droga do zdrowia - twoja własna! O autorce: Tara Stiles - nazwana "jogową buntowniczką" przez "New York Timesa" założycielka i właścicielka studia Strala, które uczy systemu poruszania pobudzającego do wolności i powszechnie znanego jako bezpretensjonalne, otwarte na wszystkich i bezpośrednie podejście do jogi i medytacji. Artykuły o Tarze opublikował "New York Times", "The Times of India", brytyjski "The Times" oraz "Dagens Nyheter", pisało o niej także wiele znaczących krajowych i międzynarodowych czasopism. Tara jest projektantką i twarzą linii Reebok poświęconej jodze oraz autorką dwóch bestsellerów: Slim Calm Sexy Yoga oraz Yoga Cures. Nagrała kilka DVD we współpracy z Jane Fondą, Deepakiem Choprą, Tią Mowry, Brooklyn Decker i magazynem "ELLE". Ponadto Alliance for a Healthier Generation (Sojusz dla Zdrowszego Pokolenia), inicjatywa Billa Clintona walcząca z dziecięcą otyłością, zaangażowała Tarę w pomoc w promowaniu swojej działalności w ponad 21 tysiącach szkół biorących udział w programie. Jane Fonda nazwała Tarę "nową twarzą fitnessu", a magazyn "Vanity Fair" określił ją jako "najfajniejszą instruktorkę jogi wszech czasów".

    0 Ocen produktu

    od 45.58 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Masterchef Junior - Praca zbiorowa

    Mogłoby się wydawać, że obsadzenie dzieci w roli kucharzy nie jest najlepszym pomysłem. Ta teza nie znajduje potwierdzenia w przypadku małych bohaterów programu "MasterChef Junior". Młodzi, bardzo młodzi kucharze z olbrzymią pasją i równie wielkim zaangażowaniem przygotowują potrawy, które wzbudzają podziw profesjonalistów. Pieką babkę bananową, budują buraczaną wieżę, serwują chałwę w trzech odsłonach, na język kulinarny przekładają smak lata! Swoją pasją zarażają innych, wśród których są również ich rówieśnicy. Udowadniają, że można świetnie się bawić i zawierać przyjaźnie nie tylko w piaskownicy czy na boisku, ale także w otoczeniu akcesoriów kuchennych.  W tej książce przedstawiamy przepisy małych mistrzów patelni, chochli i miksera. Z pewnością zachęcą one zarówno dorosłych, jak i młodych fanów gotowania do eksperymentowania w świecie smaków i zapachów!         

    0 Ocen produktu

    od 28.64 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Oliwa różne rodzaje oliwy i jej zastosowania - Lofthouse Tin...

    Wydanie 2008 oprawa miękkaformat 14.5x20.5 cm stron 160 Oliwa już od czasów starożytnych, kiedy po raz pierwszy została wytłoczona w krajach basenu Morza Śródziemnego, pozostaje jednym z najcenniejszych naturalnych produktów. W niniejszej książce znaleźć można wszelkie informacje potrzebne do wykorzystania licznych kulinarnych i zdrowotnych zalet oliwy. Poczynając od tajników wyboru odpowiedniej odmiany oliwy, po jej zastosowania w pielęgnacji urody i leczeniu schorzeń, odkrywa przed czytelnikami zaskakującą uniwersalność tego produktu, prezentując dokładny przegląd dostępnych gatunków oliwy oraz liczne sposoby ich wykorzystania. Książka wyjaśnia, dlaczego ten np. zielono-złocisty ekstrakt z gorzkich owoców drzewa oliwnego jest od tak dawna niezwykle ceniony na całym świecie. Książka zawiera także smakowite przepisy kulinarne.

    0 Ocen produktu

    od 18.08 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Gotuj z fantazją 2 - Salzer Sabine, Dickhaut Sebastian

    Jak ugotować pyszny sos do makaronu? Co można zrobić z imbirem? Czy da się piec w temperaturze 80 stopni C? A może ktoś miałby ochotę jeszcze na słoiczek domowego sosu chili? "Gotuj z fantazją 2" daje odpowiedzi na wszystkie te pytania i wiele innych: rzeczowo, przystępnie, dowcipnie. Coś dla siebie znajdą tu zarówno początkujący, jak i bardziej zaawansowani kucharze. Radzimy, jak robić zakupy, przygotowywać składniki, doprawiać potrawy i nakrywać do stołu. No i oczywiście, podajemy ponad 100 świetnych przepisów - tradycyjnych i nowoczesnych, bo chodzi o to, żeby gotowanie po prostu sprawiało przyjemność. Nic więcej.

    0 Ocen produktu

    od 33.99 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia orientalna - Dopp Elisabeth, Willrich Christian, Rebbe...

    Untitled documentWyczaruj w okamgnieniu orientalne smakołyki dla przyjaciół, gości i dla siebie. Falafel czy mezze, drób w wodzie pomarańczowej czy miętowa jagnięcina, ryby z tahiną, arabska moussaka, królewska sałatka owocowa czy rożki kokosowe - sto przepisów kulinarnych pozwoli oczarować biesiadników

    0 Ocen produktu

    od 21.21 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Tradycyjna kuchnia pomorsko - wielkopolska - Zbigniew Przybyla...

    Tradycyjna kuchnia pomorsko - wielkopolska to pozycja wydana przez Zysk i s-ka. Zylce, ajntopy, jarmuże, zuptówki, kluchy z kaspusta, parzychy, rosoły z nudlami, czerniny, gapie zupy, dukane pyry, poliwki, golce to tylko nieliczne potrawy, które nieodłącznie można kojarzyć z kuchnią pomorsko-wielkopolską. Co zaś one oznaczają dokładnie, jak je przygotowywano, kiedy je jadano, jakie obrzędy były z nimi związane (zwłaszcza w nawiązaniu do świat wielkanocnych), tego właśnie czytelnicy mogą się dowiedzieć z tej książki.Zapewne dla wielu lektura będzie połączona z powrotem pamięcią do czasów dzieciństwa, które najczęściej jawi się jako okres bardzo radosny. Obrazki z młodości w takiej formie niekiedy towarzyszą nam przez całe życie i. co więcej, często są to te zdarzenia, które dzieją się w kręgu kuchni. W zasadzie nie ma się temu co dziwić, skoro dawniej znacznie silniej niż dzisiaj właśnie kuchnia zarówno w sensie dosłownym jako miejsce, jak i bardziej ogólnym łączącym się z obyczajami, obrzędami, była prawdziwym centrum życia. Tutaj przecież gromadziła się rodzina, tutaj gaworzyły ze sobą babcie i mamy odwiedzające się po sąsiedzku, tutaj koncentrowały się tak bardzo tajemnicze i zawsze ekscytujące zwłaszcza dzieci przygotowania do świąt, uroczystości rodzinnych, tutaj też można było dostać smakołyki, łakocie, nawdychać się najprzeróżniejszych aromatów, posmakować świeżo upieczonego ciasta, podejrzeć, co też babcie, mama czy gosposia wyczynia z najrozmaitszymi produktami, tutaj też, szczególnie jesienią i zimą, było przytulnie i ciepło, gdy wesoło buzował ogień w piecu.SPIS TREŚCI książki Tradycyjna kuchnia pomorsko - wielkopolskaOd WydawcyOd autoraZamiast wstępu, czyli o potrawach regionalnych i kuchennych obrazkach z dzieciństwaO smakołykach wielkanocnego stołu, szynce `spętanej" kiełbasami, babach z rodzynkami, sękaczach z kopy jaj, kuchach z wiadra mazurkach, święconce i zającu oraz dyngusowych przywoływkachO barwieniu jaj, prażnicy, szarych jajach, mącznych jajecznicach i koglach-moglachO ajntopach, zupach chlebowych, parzybrodzie, kwasie z kopytek, kapuścionce, zuptówkach, szabloku z zacierkami i brukwi na skopowinieO przednówkowych jarmużach, szpinakach, pospółkach, zacierkach z pazurów, słodkich zupkach, wiosennych zieleninach, sałacie z łopuchy, także o wojennych bambrzokach, kartoflach na kawie i dziadówachO powszednich poliwkach i zacirach, kluchach skubanych, pyzach pałuckich, pierogach z jagodami, naleśnikach z kompotem, prażusze z tatarki, gzikach, sarze i gomółkachO niedzielnych rosołkach, swojskich nudlach, smażonych karbonodach, pieczonym mięsie, kapuście szmurowanej, także o klopsach, fałszywym zającu, gołąbkach w białym sosie, kulajkach, zupie rakowej i zawiesistych sosachO zielonoświątkowym majeniu łabuziami i brzózkami, o majówkach, kulisie, maślonce, podpiwku, winku z modraków, słodkich podwieczorkach z kawą i puddingiem, święconych wianuszkach ziół, naparach z lipy, mięty i lekach z przykuchennej apteczki babuni, także o magii świętojańskiej, borówkach w cukrze i leguminach z poziomkamiO świętym chlebie, kuklach z wiśniami, sznytkach ze smalcem i cukrem, ruchaniakach i okrężnem, także o powszednich szturchanych kartoflach, krylkach ze sztypką, szarych i skubanych kluskach, golcach, kulajkach, plindzach, żandarze i zaklepańcachO śliwkach w occie, wiśniowych polewkach, apfelmusie, gruszkach w miodzie, kompocie z bani, ogórkach na prędkie użycie w śmietanie, zupie z gąsek, rydzkach z blachy, prawdziwkach duszonych i budyniu z grzybówO weselnych czerninach i kiszkach, kaczce z marmeladą, świętomarcińskim biciu gęsi, okrasach, półgęskach, brukwi na gęsinie, także o biciu świń, krwawych kiszkach, wurstzupie, skrzeczkach, kiełbasie w cebuli i głowie z grochemO toruńskich piernikach, katarzynkach, całuskach, brukowcach, pierniczkach domowych, wigilijnym karpiu w piwie, pomorskim śledziu, jagłach, kluskach z makiem, grochu z kapustą, zupie z brzadu, orzechach z marchwi i świątecznej dziczyźnieO zapustnych pomelkach, karnawałowych chruścikach, ruchankach i andrutach, powszednich sznekach z glancem, bibkach i balach z winem ze świętojanek oraz czarnych jagód, także o nalewkach i ajerkoniakach, pomorskich golonkach, nogach na ciepło, flakach, zylcach i sałatkachO Wielkim Poście, smakołykach ze śledzi, matjasach, rolmopsach, kulankach oraz rybich rosołach, kwaśnych i słodkich zupach, rybach prużonych i z rożynków; uklejach w occie, szczupakach ze słoniną, linach w kapuście, karasiach w sosie, sumach w qalacie, także o żurach, barszczach, kartoflach z olejem, burej fasoli i grochuZamiast podsumowania, czyli o kuchennym regionalizmie i o tym, dlaczego kuchnia naszych babć i dziadków była zdrowa i dlaczego na ją traktować jako prawdziwą nowoczesną `biokuchnię"PodziękowaniaSłownik niektórych regionalnych i dawnych wyrażeń. Objaśnienie dawnych miar i wag. Porównanie objętości i wagi produktów

    0 Ocen produktu

    od 21.97 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Musierowicz dla zakochanych - Małgorzata Musierowicz

    Po znakomicie przyjętej, bestsellerowej gawędzie kulinarnej Małgorzaty Musierowicz pt. "Na Gwiazdkę", proponujemy Czytelniczkom i Czytelnikom kolejną pozycję z tej serii: "Musierowicz dla zakochanych". Oprócz oczekiwanych przepisów na romantyczne potrawy i dania, książka zawiera zabawne wspomnienia i anegdoty z życia autorki, piękne wiersze o miłości, a także pomysły na walentynkowe kartki.

    0 Ocen produktu

    od 25.29 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Domowe przetwory - Eliza Markowska

    Minęły już lata, gdy zapobiegliwe panie domu w okresie zbiorów różnych gatunków warzyw i owoców przetwarzały ich wielkie ilości z myślą o obecności witamin w posiłkach w czasie zimy. Smaczne produkty można przecież kupić w każdym sklepie. Trzeba jednak pamiętać, że przetwory przygotowywane na przemysłową skalę zawierają różne dodatki chemiczne, konserwanty, które choć są dopuszczone przez odpowiednie instytucje, jednak nie mają dobroczynnego wpływu na nasze zdrowie. Zapraszamy zatem do wypróbowania przepisów zebranych w niniejszej książce. Są w niej przepisy na różne przetwory: dżemy, konfitury, marmolady, galaretki, sałatki i inne. Kolorowe ilustracje towarzyszące przepisom sprawiają, że na sam widok chce się ich skosztować.

    0 Ocen produktu

    od 12.10 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Gotujemy razem. Kuchnia chińska. - Praca zbiorowa

    Wydanie 2009 oprawa twarda format 21,5 x 28 cm stron 96

    0 Ocen produktu

    od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Smaki Dzień Dobry TVN - Praca zbiorowa

    Wydanie 2009 oprawa miękka format 19 x 21 cm stron 350 W książce Smaki Dzień Dobry TVN Czytelnik znajdzie mnóstwo przepisów (w tym przepisów gwiazd), rozmowy z gotującymi na antenie (m.in Robertem Sową, Andrzejem Polanem) oraz prowadzącymi program (m.in. Marcinem Prokopem i Dorotą Wellman) , a także mnóstwo ``smacznych`` ciekawostek. Jeśli nie wiesz czym są zozworki, chcesz nauczyć się robić pralinkowe pączki i dowiedzieć się dlaczego jajka od kur zielononóżek są najzdrowsze - koniecznie sięgnij po tę książkę!

    0 Ocen produktu

    od 33.35 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Naleśniki. Słodkie, słone i pikantne. - Martine Lizambard

    Wydanie 2010r.Oprawa twarda.Strony 72.Format 20,0x19,5cm. Naleśniki z kawałkami czekolady i gruszkami, z migdałami i wiśniami, meksykańska tortilla, wietnamskie naleśniki z mąki ryżowej, egzotyczne placki z Bliskiego Wschodu, tajskie z krewetkami, polskie z rumem i rodzynkami - słone, pikantne, słodkie - wszystkie kuszą niepowtarzalnym smakiem i aromatem. Smażenie naleśników jest dziecinnie proste, a na ciasto nie potrzeba wielu składników. Dodatki w postaci owoców, orzechów, warzyw, grzybów, ryb, różnego rodzaju mięsa i ziół można swobodnie dobierać, tak by zaspokoić apetyt najbardziej wybrednego smakosza.

    0 Ocen produktu

    od 21.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Vademecum domowego wypieku pieczywa. - Praca zbiorowa

    Wydanie 2010r. Oprawa twarda. Strony 138. Format 19,5x24,5cm. Znajdziemy tu zarówno historię i opis procesu wypieku pieczywa jak i 60 ciekawych przepisów. Dowiemy się, jak upiec bajgle, bagietki, croissanty, niemiecki chleb z bakaliami czy chleb czarny żytni i szwedzki razowiec Kavring, ale i bardziej orientalne przysmaki, np. chleb z papryczkami jalapeno i cheddarem, chleb ze szpinakiem lub z pomidorami czy focaccię. Z kolei miłośnicy pieczywa lekkiego znajdą tu przepisy na różne rodzaje chleba chrupkiego.Z przepisów mogą korzystać zarówno osoby początkujące jak i bardziej zaawansowane w pieczeniu chleba. Kiedy już nauczysz się podstaw wypieku chleba, możesz eksperymentować z nim w nieskończoność!

    0 Ocen produktu

    od 14.69 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.