Kulinarne
Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.
-
Dieta w walce z rakiem - Beliveau Richard, Gingras Denis
Niniejsza książka nie proponuje konkretnych diet, ale wyjaśnia, dlaczego powinniśmy traktować jedzenie nie tylko jako żródło przyjemności i uzupełniania zużytej energii, ale także jako czynnik zachowania zdrowia i zapobiegania chorobom nowotworowym.
od 24.51 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia młodego diabetyka Mamo co mogę zjeść?
Wrocław 2014, wydanie 1, format 150 x 210, objętość 152 str., oprawa miękkaDiagnoza: cukrzyca. Dlaczego ja? Dlaczego moje dziecko?... Nie myślcie teraz o tym! Wasze dziecko potrzebuje wyjaśnień i pomocy. Od tej pory jesteście przewodnikami Waszych pociech, a przewodnicy nie patrzą wstecz ? kierują się do przodu. Ten poradnik pomoże Wam w podejmowaniu pierwszych decyzji: od wyboru glukometru, po przygotowania na wakacje. Dowiecie się, jak ?działa? cukrzyca, jak...
od 24.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia kresowa - Andrzej Fiedoruk
Kuchnia kresowa. Ileż to opowieści, mitów i legend zabarwionych nutką nostalgii za rajem, a może młodością utraconą. W licznych rozprawach problem Kresów rozważa się na kilku płaszczyznach: historycznej, społeczno-gospodarczej czy też jako swoistą przestrzeń symboliczną. Sądzę, że to ostatnie określenie będzie najbardziej interesujące przy ocenie naszego narodowego stosunku do kresowych specjałów. Zapewne ogromny wpływ miała opinia, którą ukształtowała kultura i sztuka, szczególnie z okresu zaborów, tworzona ku pokrzepieniu serc. Zapewne i opowieści babć i dziadków zrobiły swoje. Zarówno Kresy, jak i ich kuchnię traktujemy jako miłość utraconą, a ta zapada najgłębiej w zakamarki naszej duszy. Powstaje swego rodzaju mit, ten zaś rządzi się swoimi prawami, przekształcając nasz indywidualny odbiór.Andrzej FiedorukKsiążka ta jest zbiorem kulinarnych anegdot i przepisów na najpopularniejsze dania kuchni kresowej: cepeliny, bliny, kulebiaki, kołduny, barszcze, kiełbasy, bigosy, a także ciasta, lody oraz wyśmienite domowe nalewki i orzeźwiające kwasy bezalkoholowe.Różnorodność i bogactwo smaków zadowolą każdego miłośnika i znawcę domowych, tradycyjnych potraw.
od 24.45 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Sałatki - Praca Zbiorowa
Sałatki są doskonałe pod każdym względem. Smaczne, zdrowe, a co najważniejsze łatwe do zrobienia. Warzywa, do tego ryż lub makaron, trochę mięsa i sos - taka sałatka znakomicie zastąpi obiad. A na deser koniecznie sałatka z owoców sezonowych lub egzotycznych.W tej książce znajdziesz 120 przepisów na rozmaite sałatki - od tradycyjnych ziemniaczanych i jarzynowych, poprzez wyjątkowe i zaskakujące smakiem z chlebem lub kiełkami, z mięsem, rybami i serem do wybornych owocowych. I jeszcze pomysły na wyśmienite sosy sałatkowe - czyste i kremowe. Jeśli masz ochotę, eksperymentuj i zmieniaj przepisy według swojego upodobania.Chcesz przygotować eleganckie przyjęcie, niezobowiązujący piknik albo szybki obiad?Wypróbuj niezawodne przepisy i poszukuj nowych smaków. Na co dzień i od święta.
od 15.78 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Ryby. Wędzenie, grillowanie, marynowanie - Wolfgang Hauer
Wydanie 2009 stron 88 format 15,5 x 21,5 cm oprawa twarda Jak wędzić, grillować, marynować ryby? Świeżo wędzone ryby mają niepowtarzalny smak, zwłaszcza gdy trafią na talerz jeszcze gorące. Marynowanie ryb to doskonały sposób na dodanie smaku i aromatu rybom smażonym, pieczonym czy grillowanym. Dobrze przygotowana ryba z własnego grilla może być najlepsza na świecie! Warto poznać też sprawdzone zasady i przepisy na przechowywanie ryb w zalewie octowej. Przeczytaj, zobacz i wypróbuj! Czytelne opisy typów wędzarni i ich budowy. Przejrzyste zasady wyboru i przygotowania ryb do wędzenia. Metody wędzenia i wybór właściwego drewna. Wszystko o prawidłowym grillowaniu i marynowaniu ryb. 25 niezawodnych przepisów na pyszne ryby i sosy do nich.
od 24.43 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Warzywa - Teggemann Anna K.
Untitled documentWarzywa jemy codziennie, ale dania z warzyw nie muszą być monotonne. Czas odkryć ich zalety i możliwości od nowa. Poznaj nowe smaki, zacznij eksperymentować.Przygotuj ciekawe zupy, zaskakujące smakiem zapiekanki, piękne sałatki, dodatki do mięsa i sosy jarzynowe. Warzywa warto podawać na wiele sposobów tak, aby każdego dnia cieszyć się innym smakiem.Autorka, znawczyni sztuki kulinarnej, przedstawia krok po kroku proste i ciekawe 120 przepisów na dania z warzyw i kiełków nasion. Radzi, jak odważnie łączyć je i komponować, by doskonale smakowały i pięknie wyglądały. Z tej książki dowiesz się, jak gotować, dusić, obsmażać czy blanszować warzywa, zachowując wartościowe składniki i aromaty.Chcesz przygotować małą przekąskę, dodatek do obiadu, pastę na kanapki? Wypróbuj niezawodne przepisy i odkryj nowe smaki. Na co dzień i od święta.
od 24.43 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ziemniaki. Kuchnia na co dzień i od święta. - Behrendt Lutz...
Wydanie 2010r. Oprawa twarda. Strony 160. Format 17,5x24,5 cm. Masz ochotę na oryginalne danie z ziemniaków? Wypróbuj sprawdzone przepisy i odkrywaj wspaniałe smaki. Na co dzień i od święta.
od 24.43 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Swojsko. Karolina na tropie polskich smaków - Szaciłło Karo...
Detoks, dieta... i co dalej? Swojska, zdrowa, polska kuchnia! Ciężka, kaloryczna, nieprzyjazna wegetarianom? To nie prawda. Ile wspaniałych, zdrowych przepisów można wyczarować przekształcając nasze ukochane dania z dzieciństwa i wędrując po Polsce w poszukiwaniu zapomnianych smaków. Karolina i Maciej Szaciłło, autorzy bestsellerowej Karoliny na detoksie przejechali ponad 2500 kilometrów, by na nowo odkryć bogactwo polskiej kuchni. Byli w Wiśle i Koniakowie, Lesku i Berezce, Ropkach, Kadzidle, Starzynie i Czeremsze. Spotykali ludzi, którzy inspirowali ich do tworzenia lekkich, wegetariańskich, wegańskich, często bezglutenowych, wariacji na temat naszych kasz, olejów, strączków, owoców i warzyw, pestek i orzechów. W Swojsko znajdziecie też specjalny rozdział - Wigilia - w którym Karolina i Maciek dowodzą, że święta wcale nie muszą być ciężkie i niezdrowe. Jak mawiają Łemkowie: Bierzcie, jedzcie i nie dajcie się prosić!.
od 24.42 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zdrowy apetyt - Jelonek Anna, Frontczak Dorota
Jak wykształcić właściwe nawyki żywieniowe u dzieci? Autorki radzą rodzicom jak zdrowo wychować dzieci i uchronić je przed chorobliwą otyłością. Zdecydowana większość rodziców traktuje słodycze jak nagrodę. Mówią: zjedz ładnie obiad, to dostaniesz mambę. To duży błąd! To by było właściwe kształtowanie nawyków żywieniowych - po obiedzie ruch, a nie po obiedzie dalszej jedzenie i to kaloryczne. Jeśli rodzic uczy dziecko, ze słodycze to nagroda, trudno się dziwić, że potem dorosła osoba gdy chce się pocieszyć, sięga po czekoladę. Jeśli chcemy dziecko uchronić przed naszymi problemami ze słodkościami, przerwijmy to błędne koło. Nawyki żywieniowe kształtują się w dzieciństwie do ok. 10 roku życia, ale dziecko najwięcej ich chłonie do trzecich urodzin. Potem zmiana nawyków staje się trudniejsza. Jeśli chcemy dziecko wychować zdrowo i wpoić mu właściwe nawyki warto zacząć od samego początku.
od 24.42 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Przez żołądek do zdrowego serca Część 1 - Michel Montign...
Pomimo stałego wydłużania się średniej długości życia w krajach Europy Zachodniej, choroby serca i układu krążenia pozostają główną przyczyną śmierci. Wszystkie badania naukowe wykazują że złe odżywianie jest wprawdzie najistotniejszym czynnikiem ryzyka, ale także tym, na który w najłatwiejszy sposób można wpłynąć, pragnąc zapobiec chorobom. Odpowiednie wybory żywieniowe stają się zatem koniecznością dla wszystkich osób, które są otyłe, cierpią na cukrzycę, nadciśnienie tętnicze, i dla tych u których poziom cholesterolu i trójglicerydów są krytyczne, jak na przykład u osób wystawionych często na stres lub palących papierosy. W tej naukowo udokumentowanej książce Michel Montignac zapoznaje Czytelnika z różnorodnością i wagą czynników ryzyka chorób serca i układu krążenia. Odkrywa przed nim potencjał każdego typu pokarmu i radzi, jak dokonywać właściwych wyborów i jak w odpowiedni sposób zapobiegać chorobom o podłożu sercowo-naczyniowym.
od 24.30 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Jeść po papiesku - Ute Plock
Gdyby wybór głowy Kościoła zależał od młodzieńczej diety, moglibyśmy to odkryć, czytając karty tej oryginalnej książki. Obok wielu wspomnień, anegdot i historii z życia Benedykta XVI i jego rodziny zawiera ona siedemdziesiąt przepisów na tradycyjne potrawy kuchni bawarskiej. Wspomnienia i opowieści osób, które znały Josepha Ratzingera i jego rodzinę, w zestawieniu z wyjątkowymi recepturami tworzą doskonałą całość, pozwalając zakosztować atmosfery prostego życia przesyconego autentyczną duchowością oraz mocnych, naturalnych smaków i zapachów bawarskiej tradycji.
od 24.28 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Owocowe rarytasy - Zbigniew Gruca
Przegląd gatunków należących do owocowych rarytasów: Aktinidia, Aronia czarnoowocowa, Ałycza, śliwa wiśniowa, Berberys Thunberga, Bez czarny, Borówka brusznica, Cytryniec chiński, Czeremcha amerykańska, Dereń jadalny, Jarząb pospolity, jarzębina, Morwa biała, Pigwa pospolita, Pigwowiec japoński, Rokitnik zwyczajny, Suchodrzew jadalny, jagoda kamczacka, Świdośliwa, Żurawina wielkoowocowa.Przepisy kulinarne z tych owoców.
od 24.28 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dziennik diety Szczuplej dzień po dniu! - Dąbrowska-Górska ...
Lustereczko, powiedz przecie, kto od dzisiaj jest na diecie?Czy lubisz patrzeć na siebie w lustrze? Masz szczupłą twarz, smukłą figurę i zdrową cerę? A może jednak warto by schudnąć? Jeżeli zainteresował Cię tytuł tej książki, na pewno nieobca jest Ci frustracja towarzysząca spojrzeniu na swoje odbicie. Z pewnością stosowałaś różne diety cud i masz za sobą wiele prób zgubienia dodatkowych kilogramów. No właśnie ? prób! A może by tak podejść do sprawy racjonalnie i z szerszej perspektywy? I w końcu zrozumieć, co sprawia, że znów nie możesz wcisnąć się w ulubione dżinsy?Od poniedziałku się odchudzam!Zacznę od poniedziałku... po świętach, od nowego roku! Brzmi znajomo? Mijają poniedziałki i święta, a Ty kolejny raz stajesz przed lustrem i obiecujesz: "Biorę się za siebie!". I co? Znów brak efektów! Niestety, bez odpowiedniej motywacji nawet sądowy zakaz zbliżania się do jedzenia nie jest w stanie uchronić Cię od popełniania kalorycznych grzeszków w trakcie diety. Czas spojrzeć nie tylko w lustro, ale i prawdzie w oczy! Załóż dziennik diety!Badania dowiodły, że osoby notujące przebieg odchudzania osiągają fantastyczne, trwałe wyniki! Dlaczego? Taki dziennik pozwala im poznać własne zachowania żywieniowe, szkodliwe przyzwyczajenia i słabości. Mogą też opisać w nim swoje sukcesy. Zacznij już dziś prowadzić własny dziennik ? i odkryj cenne wskazówki, dzięki którym w pełni wykorzystasz potencjał tej niezwykłej książki!
od 24.21 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Smacznie i zdrowo część 1 - Michel Montignac
Metoda Montignac jest sposobem odżywiania się opartym na definitywnej zmianie nawyków żywieniowych. Jako jedyna pozwala nam na korzystanie z przyjemności jedzenia do syta. Wszystko, co musimy zrobić, by wprowadzić jej zasady w życie, to dokonać odpowiedniego doboru produktów żywnościowych.
od 24.15 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Jedz pysznie, chudnij cudnie... w święta, na grillu i imieni...
Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 246.Format 16,5x20,5cm.Moi klienci w trakcie kuracji odchudzającej obchodzą różne uroczystości rodzinne i towarzyskie, organizują święta i kinderbale - i świetnie sobie z tym radzą. Po urządzeniu takiej "zdrowej uczty" przychodzą do mnie zachwyceni łatwymi do zrobienia i pysznymi potrawami, które przyrządzili z zaproponowanych przeze mnie przepisów. O ile trzymamy się najważniejszych reguł nowego stylu odżywiania, takie "imprezowe szaleństwa" nie wpływają negatywnie na naszą wagę, a jednocześnie są miłymi przerywnikami w codziennym jadłospisie. Gotując z pasją, wkładając serce w każdą potrawę, jesteśmy w stanie w krótkim czasie wyczarować kulinarne majstersztyki, które przyniosą radość innym i nam samym, a co najważniejsze nie spowodują, że przybędziemy na wadze.
od 24.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Jedz pysznie, chudnij cudnie! - Magdalena Makarowska
Aby schudnąć, trzeba jeść!Jestem szczerą wyznawczynią hedonistycznego odżywiania się, a nawet hedonistycznego odchudzania. Uważam zresztą, że jest to jedyna mądra metoda na odchudzanie: jedzenie smacznych potraw z zachowaniem zasad, które pomagają wygrać z nadmiernym apetytem. Moja dieta nie pozbawia organizmu żadnych środków odżywczych. Jej skuteczność opiera się na regularności posiłków, odpowiednim doborze składników i kolejności spożywania ich w ciągu dnia.Żadna z osób, które udało mi się odchudzić, nie wraca do starych nawyków. Wszystkie twierdzą, iż jedzenie, które proponuję, jest tak pyszne, że teraz cała rodzina odżywia się w ten sposób. I to właśnie jest sukces! Przepraszam, że nie jestem na Dukanie... . Książka pełna przepisów i zdjęć potraw.
od 24.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Destylaty alkoholowe z owoców - Hagmann Klaus, Essich Birgit
Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii.Zawarte tu wiadomości ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sposobów produkcji z cudzymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy mają za sobą wiele lat praktyki, nauczania, prowadzenia seminariów i degustacji.? Profesjonaliści radzą praktykom? Przejrzyście i bardzo przystępne informacje? Liczne zdjęcia wzbogacają tekst
od 24.12 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kulisy Kulinarnej Akademii - Marek Brzeziński
Polak w kulinarnej stolicy świata18 grudnia 2009 roku nadano ostatnią audycję w języku polskim na falach Radia France Internationale. Polska redakcja została zlikwidowana, co przypieczętowało koniec osiemdziesięcioletniej obecności języka polskiego na tej antenie. Marek Brzeziński poświęcił tej redakcji dwadzieścia jeden lat życia. Dzień wcześniej wygłosił ostatni wykład dla studentów Uniwersytetu Schillera w Paryżu, gdzie pełnił funkcję profesora... od dwudziestu jeden lat. Dzień po dniu skończyły się sprawy, które przez dwie dekady stanowiły główny nurt życia zawodowego Marka Brzezińskiego nad Sekwaną. Zamknął za sobą drzwi uczelni i przekroczył próg akademii... Le Cordon Bleu to jedna z najważniejszych światowych świątyń gotowania - założona w 1895 roku, obecna w piętnastu krajach świata, kształcąca 18 tysięcy studentów rocznie. Dla Marka Brzezińskiego stała się szkołą francuskiego życia kulinarnego oraz inspiracją do podróży przez smaki i smaczki Francji. Dziś autor dzieli się z Czytelnikami opisem swej paryskiej przygody, zapraszając do wspólnego zwiedzania stolicy Francji widzianej z perspektywy ucznia najsławniejszej szkoły kulinarnej.(...)To, co mnie tam spotkało, przerosło moje wyobrażenia. Kulinarna świątynia - a w jej wnętrzu reżim jak w oddziale pułku specjalnego piechoty morskiej. Świat, z którego istnienia trudno było sobie zdać sprawę - świat musztry i rozkoszy podniebienia. Odkrywałem to z oczyma otwartymi ze zdumienia. Po ponad pół wieku obcowania ze sobą odkrywałem też siebie. To chyba było w tej całej przygodzie najbardziej zaskakujące.(...)Hej! Noże w dłoń!Marek Brzeziński - z wykształcenia anglista i psycholog (Uniwersytet Łódzki), doktor nauk humanistycznych (Uniwersytet Gdański) oraz... absolwent Akademii Kulinarnej Le Cordon Bleu. Przez dwadzieścia jeden lat wykładał psychologię i antropologię kultury na Uniwersytecie Schillera w Paryżu, będąc równocześnie pracownikiem Radia France Internationale. Autor książki o Nicolasie Sarkozym, Polityk i gwiazda mediów. Dziennikarz, pisarz, korespondent Polskiego Radia we Francji. Mąż i ojciec czworga dzieci, pasjonat narciarstwa i rodzinnej Łodzi, którą uważa za najpiękniejsze miasto na świecie. O Francji i jej smakach opowiadał w radiowej Trójce w audycji Kulisy Kulinarnej Akademii. Paryż poznają z nim także czytelnicy tygodnika "Angora", który publikuje jego kulinarno-kulturalne reportaże ze światowej stolicy smaku.Patroni medialni:
od 24.12 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia Haute Couture. - Marta Grycan
Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 286.Format 21x26,5cm.Kuchnia Haute Couture jest moją pierwszą książką otwierającą serię opowieści o życiu, kuchni, pasjach odkrywanych przy wspólnym stole z rodziną i przyjaciółmi. Jest opowieścią o szukaniu inspiracji, o wspaniałych smakach i więzi jaka buduje się podczas wspólnego biesiadowania.Mam nadzieje, że stanie się dla Państwa milą lekturą inspirującą do wspólnego gotowania i wniesie dużo radości w codzienność. Marta Grycan
od 24.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ciasta I Ciasteczka Siostry Marii - Maria Goretti
Ciasta i ciasteczka siostry Marii to znakomita książka, w której znajduje się wiele wspaniałych i sprawdzonych przepisów na tradycyjne, domowe wypieki, bez których trudno wyobrazić przyjęcia w rodzinnym gronie czy święta. Dzięki dokładnym opisom i wskazówkom każde ciasto zawsze się uda. To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Nasza książka to wspaniały prezent miłośników polskiej kuchni!
od 24.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Przetwory i nalewki siostry Marii. - Maria Goretti
Przetwory i nalewki siostry Marii to znakomita, w której znajduje się wiele sprawdzonych przepisów nie tylko na przetwory z warzyw i owoców, ale także na wyśmienite nalewki, z których większość ma działanie zdrowotne. Dzięki dokładnym opisom i wskazówkom, a także pięknym zdjęciom, wszystkie przetwory zawsze się udadzą.To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
od 24.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Przysmaki Ojca Mateusza - Praca zbiorowa
Ojciec Mateusz często mówi, że potrawy Natalii mają duszę.Wypróbujcie je sami!Kto nie lubi domowej kuchni? Wszyscy, którzy ją cenią, a także lubią gotować i biesiadować w gronie bliskich osób, powinni sięgnąć po tę książkę.Kilkadziesiąt starannie wybranych i sprawdzonych przepisów gospodyni Ojca Mateusza - Natalii Borowik. Smakowite potrawy kuchni regionalnej. Ponadto interesujące, zabawne opowieści - z których dowiemy się więcej o samej Natalii, Ojcu Mateuszu, Pluskwie, aspirancie Noculu i innych serialowych bohaterach.Smacznego!Ojciec Mateusz to jeden z najpopularniejszych polskich seriali, na jesieni bieżącego roku będzie emitowana jego 11 seria (średnia widownia odcinka premierowego poprzedniej serii - 4,55 mln osób). Jedną z najbarwniejszych serialowych postaci jest gospodyni , Natalia Borowik, grana przez Kingę Preis. W 11 serii Natalia, od pewnego czasu realizująca z powodzeniem swoje kulinarne pasje, pisze bloga kulinarnego a następnie wydaje książkę z przepisami. Wątek ten, jak również sama książka, pojawią się w serialu.
od 24.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia Wielkopolska - Barbara Jakimowicz-Klein
Czy lubicie potrawy o wyjątkowej prostocie i niezapomnianym smaku? Jeśli tak - to dobrze trafiliście. Książka ta w przystępny sposób przybliża jedną z ciekawszych kuchni w Polsce - kuchnię wielkopolską.
od 24.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Sałatki i dania z warzyw siostry Marii - Maria Goretti
Sałatki i dania z warzyw siostry Marii to znakomita książka, w której znajduje się wiele wyśmienitych i sprawdzonych przepisów nie tylko na zdrowe i bogate w witaminy sałatki, ale także na pożywne potrawy z warzyw, które mogą stanowić samodzielny posiłek. Dzięki dokładnym opisom i wskazówkom, a także pięknym zdjęciom, każda surówka, sałatka czy inna potrawa warzywna zawsze się uda. To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
od 24.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Koktajle - Katarzyna Błażejewska
Trzecia część bestsellerowej książki. Nowe, specjalnie skomponowane tygodniowe kuracje. Masz poczucie, że wyglądasz dużo starzej niż wskazuje Twoja metryka? Marzysz o lśniących włosach? Coraz częściej widzisz na swoje skórze tzw. pajączki? Powinnaś oczyścić organizm? Chciałabyś nadać swojej skórze koloryt, a nie przepadasz za opalaniem? Ta książka jest właśnie dla Ciebie! Wypróbuj specjalnie skomponowane tygodniowe kuracje. Proste i skuteczne - m.in. anti-aging, zielony detoks i piękny uśmiech. Koktajle dla zdrowia i urody to 10 tygodniowych kuracji wraz z listami zakupowymi. *** Katarzyna Błażejewska-Stuhr - dietetyk kliniczny, psychodietetyk. Właścicielka studia dietetyki, współpracuje z Europejskim Centrum Leczenia Otyłości Dzieci i Dorosłych. Wyznaje zasadę, że można jeść niemal wszystko, ważne są proporcje. W proponowanych dietach, jak również w edukacji pacjentów kładzie nacisk na produkty sezonowe, regionalne i - co ważne - naturalne. Autorka bestsellerowych książek Koktajle dla zdrowia i urody czyli jak zamieszać w swoim życiu oraz Koktajle dla zdrowia i urody czyli pysznie, świeżo, kolorowo (Wydawnictwo Zwierciadło).
od 22.81 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Alchemia pożywienia - Bożena Żak-Cyran
Nazwa: Alchemia pożywieniaAutor: Bożena Żak-CyranOprawa: MiękkaWydawca: GalaktykaKod ISBN: 9788375790436Kod EAN: 9788375790436Rok wydania: 2008Język: polskiFormat: 14.4x20.4cmIlość stron: 200Podatek VAT: 5%Premiera: 2008-11-22
od 24.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ziemniaki. Kuchnia smakosza. - Mangold Matthias F.
Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 142.Format 19x22cm.Urozmaicone przepisy. Szybkie potrawy na co dzień lub dania specjalne będące rozkoszą dla podniebienia -na każdą okazję odpowiedni przepis. Cenne informacje. Regionalne gatunki, prosto z pola lub ogrodu, różnorodne zastosowania fenomenalnych bulw. Pewny sukces. Kto zna się na rzeczy, próbuje stworzyć coś własnego -w atmosferze relaksu i z pasją odkrywcy.
od 24.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Lato w kuchni Pięciu Przemian - Anna Czelej
Lato to jedyna pora roku tak obfita w świeże warzywa i owoce. Dojrzewające w słońcu sezonowe owoce i warzywa wzbogacone warzywami strączkowymi, kiełkami, nasionami i orzechami to podstawa zbilansowanej letniej diety według Pięciu Przemian. Teraz możesz skomponować pyszne, zdrowe i zrównoważone posiłki odpowiednie na letnie dni.Zachowując zasady gotowania według Pięciu Przemian i dodając składniki w odpowiedniej kolejności sprawisz, że energia wydobyta z potraw będzie krążyła i wzmacniała energię twojego organizmu, dzięki czemu osiągniesz równowagę, harmonię i pełnię zdrowia.Lekka zupa, krem warzywny lub chłodnik. Warzywa gotowane bądź zapiekanka z kaszą. Sałatka z warzywami strączkowymi, a na deser szarlotka, gruszki w koglu-moglu lub maliny w sosie waniliowym... i oczywiście przetwory, by móc cieszyć się latem także za kilka miesięcy. To tylko niektóre z ponad 100 przepisów z wykorzystaniem sezonowych, wegetariańskich, a także bezglutenowych składników.Według Pięciu Przemian lato to Przemiana Ognia, energetyczna naturę yang, żywiołowa czerwień i smak gorzki, zaś na poziomie emocji to radość życia, witalność, kreatywność i serdeczność, które śmiało możesz wykorzystać także w kuchni.
od 24.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dieta antyrakowa - Lopez Maria Transito
Dieta, która ochroni przed rakiem i zapewni dobre samopoczucie!Podobno co czwarty Polak jest zagrożony nowotworem złośliwym. Nie istnieją obecnie żadne w pełni skuteczne terapie. Dlatego tak ważna jest profilaktyka, a odpowiednie odżywianie jest jej istotnym elementem. Książka pokazuje, jak komponować dietę, by oddalić zagrożenie tą śmiertelną chorobą
od 24.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
28 dni do zdrowia. Jak obniżyć poziom cholesterolu i zrzuci...
Zaaprobowana przez lekarzy, genialna w swej prostocie i niesamowicie efektywna, dieta Strażaków z Teksasu jest odpowiednia dla wszystkich, którzy są gotowi na poprawę swojego stanu zdrowia i samopoczucia - bez konieczności stosowania radykalnych środków. A wszystko to osiągniesz zaledwie w 4 tygodnie.Rip Esselstyn, zawodowy sportowiec, który został strażakiem, jest specjalistą od niesienia pomocy w nagłych przypadkach. Część jego kolegów z Posterunku 2. Straży Pożarnej w Austin w Teksasie miała niebezpiecznie wysoki poziom cholesterolu (najwyższy wynik wynosił 344!). Rip wkroczył więc po prostu do akcji i ułożył specjalny program ratunkowy, dzięki któremu wszyscy uczestnicy schudli (niektórzy ponad 9 kg), obniżyli poziom cholesterolu (do 196) i poprawili swój ogólny stan zdrowia. Dzięki tej książce Ty także możesz doświadczyć wspaniałych rezultatów programu Teksańskich Strażaków.Z Ripem - jako osobistym trenerem, zaledwie w jeden miesiąc odmienisz swoje ciało i całe życie. Podstawą programu są rośliny, produkty pełnoziarniste, świeże owoce, strączki, orzechy i pestki.W tej książce znajdziesz:? dziesiątki prostych przepisów na pyszne dania, których nigdy nie będziesz miał dość - od naleśników i dań kuchni teksańsko-meksykańskiej po wspaniałą pizzę i zniewalające desery,? porady dotyczące odpowiedniego zaopatrzenia kuchni, które pomogą ci wyczarować odżywcze i atrakcyjnie wyglądające potrawy,? wskazówki, dzięki którym będziesz mógł jeść poza domem, jeśli tylko będziesz miał na to ochotę,? przyjemny program treningowy, stworzony przez Ripa i zainspirowany pracą strażaka, który przyśpieszy twój metabolizm i spalanie zbędnej tkanki tłuszczowej.
od 24.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie