Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarne

Kulinarne

Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.

  • Włoska kuchnia na polskim stole - Paolo Cozza

    Któż opowie lepiej o kuchni włoskiej niż rodowity Włoch? Najbardziej rozpoznawalny Włoch w Polsce zdradza sekrety jednej z najlepszych kuchni świata. Podaje przepisy na swoje ulubione dania i smakołyki na różne okazje, święta oraz uroczystości, łącząc przy tym tradycję polską i włoską. Pełen humoru poradnik kulinarny, przeplatany wspomnieniami, anegdotami i fotografiami z rodzinnego albumu autora oraz osobistymi radami, jak przygotować i odpowiednio podać potrawy zgodnie z włoskimi obyczajami. Ponad 100 przepisów na bardziej i mniej znane włoskie desery, pizze, zupy oraz dania z warzyw, makaronu, ryżu, ryb i mięsa.

    0 Ocen produktu

    od 23.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia Neli. - Nelly Rubinstein

    Wydanie 2010r.Oprawa twarda.Strony 328.Format 16,5x24,0cm. Niecodzienna książka kucharska przygotowana przez żonę wielkiego pianisty i... wielkiego smakosza. Zgromadzone w niej zostały przepisy najsmakowitszych potraw świata, poznanych podczas licznych wędrówek Autorki po świecie. Nie jest to typowa książka kucharska: brakuje w niej metod żywienia, obliczania kalorii... jest za to swoistym pamiętnikiem wspólnego, rodzinnego gotowania i długiego życia u boku sławnego Artura Rubinsteina.

    0 Ocen produktu

    od 23.22 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Doradca smaku - Michel Moran

    Kucharz, który skradł serca telewidzów przygotował kolejną książkę!Powstała na podstawie programu telewizyjnego "Doradca smaku". Michel Moran dzieli się doświadczeniami, zachęca dosięgnięcia po zioła oraz przyprawy i przygotowywania we własnej kuchni smacznych dań. Udowadnia, że bazując na własnym guście, smaku, sposobie doboru składników oraz kulinarnych wspomnieniach, każdy z nas może stworzyć potrawy godne najlepszych szefów kuchni.Książka zawiera 80 różnorodnych przepisów na potrawy, których powstawanie utrwalone zostało "krok po kroku" na fotografiach.Zamieszczone w książce kody QR odsyłają do filmów wideo przedstawiających sposób przygotowywania potraw.Znany kucharz, restaurator i juror polskiej edycji programu "MasterChef" stara się pokazać, jak ogromne są możliwości zastosowania w kuchni ziół i przypraw.

    0 Ocen produktu

    od 23.22 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Po detoksie, czyli siła zdrowych nawyków - Ewa Trojanowska

    Twoje życie może się zmienić, daj mu tylko szansę! Czyż to nie cudowne uczucie, gdy aż tryskamy energią, entuzjazmem i witalnością? Gdy mamy świetne samopoczucie i jesteśmy zdrowi? Dlaczego więc zazwyczaj możemy tylko o tym pomarzyć? W nawale pracy i stresu zapominamy o dbaniu o siebie. Jemy byle jak i byle co, nie mamy czasu na relaks, a już na pewno nie na wizytę u lekarza! Zwykle budzimy się, gdy problem ze zdrowiem jest już poważny, a przecież wcale tak nie musi być. Dobre, zdrowe i szczęśliwe życie jest o kilka małych kroków od nas! W każdym momencie da się coś zmienić! To może być coś prostego. Nawet jeden drobny nawyk uruchomi lawinę korzyści!

    0 Ocen produktu

    od 23.19 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Doradca smaku 2 - Michel Moran

    Książka powstała na podstawie programu telewizyjnego Doradca smaku. Zawiera 80 różnorodnych przepisów na potrawy, których przygotowanie utrwalone zostało "krok po kroku" na fotografiach. Michel Moran, znany kucharz, restaurator i juror polskiej edycji programu MasterChef , który zyskał ogromną sympatię telewidzów, stara się zachęcić czytelników do samodzielnego przygotowywania potraw w domu, pokazać, jak każdy z nas w prosty sposób i szybko może stworzyć potrawy smaczne, zdrowe, godne najlepszych szefów kuchni.Książka będzie prezentowana w programie Doradca smaku w kwietniu 2015 roku.

    0 Ocen produktu

    od 23.15 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Stres na detoksie - Mijakoska Urszula, Stachura Monika

    Zdrowe odżywianie najczęściej kojarzymy z przejściem na dietę, odchudzaniem, spadkiem wagi ciała. Postanowienia i decyzje z tym związane najczęściej przyjmują formę wyrzeczeń, głodowania i często odczuwamy wtedy poczucie straty, przymus rezygnacji z przyjemności, smutek, a to wywołuje różnego rodzaju braki i żale. Tymczasem zdrowe odżywianie to takie, które dostarcza organizmowi energii, wzmacnia je, a nie osłabia. A to wymaga dokładnego poznania potrzeb własnego ciała.W książce "Stres na detoksie" autorki zajmują się wpływem niezaspokojonych wybranych potrzeb emocjonalnych na nawyki i decyzje żywieniowe oraz proponują czytelnikom rozwiązania pozwalające wprowadzić trwałe zmiany w swoim odżywianiu.W 12 rozdziałach znajdują się informacje na temat zdrowego odżywiania i sposobów radzenia sobie z emocjami, narzędzia, wskazówki i sugestie, które pomogą wykorzystać do uporania się z problemami własny potencjał.Czy znam swoje potrzeby? Które z nich zaspokoję jedzeniem, a które tylko chwilowo w ten sposób zagłuszę? Dlaczego znowu chce mi się jeść? Jak mam poradzić sobie z nocnym podjadaniem? Dlaczego nie mogę schudnąć?Odpowiedzi na tego typu pytania wymagają przyjrzenia się własnym nawykom i przekonaniom, poznania swoich wartości i mocnych stron, umiejętności zarządzania emocjami i stresem.

    0 Ocen produktu

    od 23.15 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia polska 1000 przepisów - Bąk Jolanta, Czarkowska Iwon...

    Kuchnia polska to zbiór 1000 przepisów kulinarnych. Dzięki ich różnorodności jest to pozycja dla każdego amatora gotowania, bez względu na preferencje kulinarne. Przepisy pozwolą na komponowanie codziennych posiłków, ale także wykwintnych dań na specjalne okazje. Kuchnia polska to zbiór wyśmienitych przepisów na pyszne potrawy zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne.

    0 Ocen produktu

    od 23.15 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dieta płodności W zgodzie z naturą - Maja Błaszczyszyn

    Wydaje się, że wpływ na zmniejszającą się stale liczbę plemników, a także ich żywotność ma zmieniający się styl życia społeczeństwa. Mamy coraz mniej ruchu, powietrze i woda są coraz bardziej zanieczyszczone, odżywianie znacząco odbiega od zdrowego. Narażeni jesteśmy na coraz silniejsze i częstsze stresy.W efekcie coraz więcej par ma trudność z poczęciem dziecka. Zmian stylu życia może wiele odmienić. Podobnie psychoterapia, w przypadku gdy blokady psychiczne uniemożliwiają poczęcie.Najważniejszą rolę odgrywa zmiana sposobu odżywiania oraz zestawy ćwiczeń, które są w stanie usprawnić insulinowrażliwość i umożliwić poczęcie. Proste zmiany w diecie i regularne ćwiczenia nie są trudne do zastosowania. Istnieje również szereg suplementów oraz zabiegów medycyny naturalnej, które mogą być pomocne w staraniach o dziecko.

    0 Ocen produktu

    od 23.15 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jak być zdrowym i szczupłym - Ergaya

    Organizm to całość. Nie możemy dbać tylko o jego część i ignorować pozostałe źródła zatruwania naszego ciała. Nie wystarczy ekożywność, kiedy używasz wciąż kosmetyków pełnych ftalanów i parabenów. Nie wystarczy super dieta, jeśli do jej przygotowania nie użyjesz ekoproduktów. Przeczytaj tę książkę a przekonasz się, że można żyć zdrowo, szczęśliwie i bez stresu. Istnieje zdrowa i niezdrowa droga przez życie. Teraz tylko od ciebie zależy, którą wybierzesz. I pamiętaj: SUKCES zależy nie od tego, co masz, ale od tego, jak myślisz.

    0 Ocen produktu

    od 23.14 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • ZOSTAĆ WEGETARIANINEM - Pełen zestaw porad dla osób pragną...

    Zostać wegetarianinem to lektura obowiązkowa dla każdego, kto jest zainteresowany dietą, z której wyeliminowano nie tylko mięso, ale także produkty odzwierzęce; zarówno dla doświadczonego wegetarianina, jak i osoby stawiającej swoje pierwsze kroki w świecie tofu i soi. Autorki, weganki z wieloletnim stażem i dietetyczki, w wyczerpujący sposób opisują zalety diet wegetariańskiej i wegańskiej, podpierając własne poglądy solidnymi dowodami naukowymi. Rozprawiają się z mitami, które w ciągu lat narosły wokół wegetarianizmu, np. o obowiązkowym niedoborze żelaza i witaminy B12 u osób niejedzących mięsa czy ich gorszym zdrowiu. Vesanto Melina i Brenda Davis udowadniają nawet, że stosując zalecenia diety wegańskiej, wszyscy możemy długie lata cieszyć się doskonałą kondycją fizyczną i psychiczną.

    0 Ocen produktu

    od 23.14 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Leczymy się i gotujemy ze św. Hildegardą. Receptury i recep...

    Hildegarda z Bingen (1098-1179) należy do najwybitniejszych kobiet europejskiego średniowiecza. Benedyktynka niemiecka, wizjonerka i mistyczka, wywierała ogromny wpływ na hierarchów kościelnych i władców świeckich. Była autorką dzieł poetyckich i muzycznych, a także pism, w których zebrała całą ówczesną wiedzę na temat medycyny. W swych poradach zdrowotnych (które nie mogą jednak zastąpić współczesnej terapii medycznej, a jedynie ją uzupełniają) podkreśla szczególny związek między duszą i ciałem, opierając się przede wszystkim na leczniczym działaniu przyrody - roślin, kamieni szlachetnych i metali. Książka zawiera także przepisy kulinarne św. Hildegardy oraz plan pożytecznego dla zdrowia postu.

    0 Ocen produktu

    od 23.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Domowa kuchnia polska - wersja angielska - Praca zbiorowa

    Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników.Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości geograficznej, surowców. Liczne lasy od wieków dostarczały grzybów, jagód, malin i miodu, a żyzne ziemie płodów rolnych, takich jak: zboża, groch, kasze, mięso i mleko. Te i inne dostępne surowce przetwarzane były w kuchni na różne sposoby, a podniebienie dawnych Polaków decydowało o wyborze z dostępnego asortymentu ulubionych dań.Drugim czynnikiem była religia, która w czasach pogańskich nadawała rytualnych znaczeń potrawom. Pierogi, przypominające słońce z jego promieniami, wiążą się z praktykami solarnymi, które praktykowane były na terenach dzisiejszej Polski, np. na górze Ślęży. Jajko, jako zalążek nowego życia, stało się symbolem odradzania się i początku świata, a mak, posiadający mnogość nasion, uważany był za symbol płodności.W czasach chrześcijańskich część pogańskich wierzeń została zaadoptowana do praktyk nowej wiary. Pierogi np. podawano pierwotnie jedynie w czasie świąt, a jajko jako symbol zmartwychwstania Chrystusa podawano w czasie świąt Wielkanocnych...

    0 Ocen produktu

    od 23.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Domowa kuchnia polska - wersja francuska - Praca zbiorowa

    Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników.Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości geograficznej, surowców. Liczne lasy od wieków dostarczały grzybów, jagód, malin i miodu, a żyzne ziemie płodów rolnych, takich jak: zboża, groch, kasze, mięso i mleko. Te i inne dostępne surowce przetwarzane były w kuchni na różne sposoby, a podniebienie dawnych Polaków decydowało o wyborze z dostępnego asortymentu ulubionych dań.Drugim czynnikiem była religia, która w czasach pogańskich nadawała rytualnych znaczeń potrawom. Pierogi, przypominające słońce z jego promieniami, wiążą się z praktykami solarnymi, które praktykowane były na terenach dzisiejszej Polski, np. na górze Ślęży. Jajko, jako zalążek nowego życia, stało się symbolem odradzania się i początku świata, a mak, posiadający mnogość nasion, uważany był za symbol płodności.W czasach chrześcijańskich część pogańskich wierzeń została zaadoptowana do praktyk nowej wiary. Pierogi np. podawano pierwotnie jedynie w czasie świąt, a jajko jako symbol zmartwychwstania Chrystusa podawano w czasie świąt Wielkanocnych...

    0 Ocen produktu

    od 23.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Domowa kuchnia polska - wersja Hiszpańska - Praca zbiorowa

    Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników.Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości geograficznej, surowców. Liczne lasy od wieków dostarczały grzybów, jagód, malin i miodu, a żyzne ziemie płodów rolnych, takich jak: zboża, groch, kasze, mięso i mleko. Te i inne dostępne surowce przetwarzane były w kuchni na różne sposoby, a podniebienie dawnych Polaków decydowało o wyborze z dostępnego asortymentu ulubionych dań.Drugim czynnikiem była religia, która w czasach pogańskich nadawała rytualnych znaczeń potrawom. Pierogi, przypominające słońce z jego promieniami, wiążą się z praktykami solarnymi, które praktykowane były na terenach dzisiejszej Polski, np. na górze Ślęży. Jajko, jako zalążek nowego życia, stało się symbolem odradzania się i początku świata, a mak, posiadający mnogość nasion, uważany był za symbol płodności.W czasach chrześcijańskich część pogańskich wierzeń została zaadoptowana do praktyk nowej wiary. Pierogi np. podawano pierwotnie jedynie w czasie świąt, a jajko jako symbol zmartwychwstania Chrystusa podawano w czasie świąt Wielkanocnych...

    0 Ocen produktu

    od 23.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Domowa kuchnia polska - wersja Włoska - Praca zbiorowa

    Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników.Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości geograficznej, surowców. Liczne lasy od wieków dostarczały grzybów, jagód, malin i miodu, a żyzne ziemie płodów rolnych, takich jak: zboża, groch, kasze, mięso i mleko. Te i inne dostępne surowce przetwarzane były w kuchni na różne sposoby, a podniebienie dawnych Polaków decydowało o wyborze z dostępnego asortymentu ulubionych dań.Drugim czynnikiem była religia, która w czasach pogańskich nadawała rytualnych znaczeń potrawom. Pierogi, przypominające słońce z jego promieniami, wiążą się z praktykami solarnymi, które praktykowane były na terenach dzisiejszej Polski, np. na górze Ślęży. Jajko, jako zalążek nowego życia, stało się symbolem odradzania się i początku świata, a mak, posiadający mnogość nasion, uważany był za symbol płodności.W czasach chrześcijańskich część pogańskich wierzeń została zaadoptowana do praktyk nowej wiary. Pierogi np. podawano pierwotnie jedynie w czasie świąt, a jajko jako symbol zmartwychwstania Chrystusa podawano w czasie świąt Wielkanocnych..

    0 Ocen produktu

    od 23.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Domowa kuchnia polska - wersja rosyjska - Praca zbiorowa

    Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników.Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości geograficznej, surowców. Liczne lasy od wieków dostarczały grzybów, jagód, malin i miodu, a żyzne ziemie płodów rolnych, takich jak: zboża, groch, kasze, mięso i mleko. Te i inne dostępne surowce przetwarzane były w kuchni na różne sposoby, a podniebienie dawnych Polaków decydowało o wyborze z dostępnego asortymentu ulubionych dań.Drugim czynnikiem była religia, która w czasach pogańskich nadawała rytualnych znaczeń potrawom. Pierogi, przypominające słońce z jego promieniami, wiążą się z praktykami solarnymi, które praktykowane były na terenach dzisiejszej Polski, np. na górze Ślęży. Jajko, jako zalążek nowego życia, stało się symbolem odradzania się i początku świata, a mak, posiadający mnogość nasion, uważany był za symbol płodności.W czasach chrześcijańskich część pogańskich wierzeń została zaadoptowana do praktyk nowej wiary. Pierogi np. podawano pierwotnie jedynie w czasie świąt, a jajko jako symbol zmartwychwstania Chrystusa podawano w czasie świąt Wielkanocnych...

    0 Ocen produktu

    od 23.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dieta olejowo-białkowa według dr Johanny Budwig - Armin Grun...

    O dr Budwig i tłuszczach omega-3 słyszał chyba każdy. Badania niemieckiej biochemik nad kwasami tłuszczowymi i olejem lnianym znalazły zastosowanie w leczeniu takich chorób, jak nowotwory, choroba Alzheimera, miażdżyca, alergia, dermatozy, depresja. Dieta dr Budwig polega na dostarczeniu organizmowi pokarmów bogatych w tłuszcze omega-3, węglowodany złożone, błonnik i antyoksydanty. W książce czytelnicy znajdą wiele praktycznych przepisów i porad służących przyrządzaniu w własnym zakresie potraw zgodnych z wytycznymi tej diety

    0 Ocen produktu

    od 23.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Domowa kuchnia polska - Praca zbiorowa

    Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników.Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości geograficznej, surowców. Liczne lasy od wieków dostarczały grzybów, jagód, malin i miodu, a żyzne ziemie płodów rolnych, takich jak: zboża, groch, kasze, mięso i mleko. Te i inne dostępne surowce przetwarzane były w kuchni na różne sposoby, a podniebienie dawnych Polaków decydowało o wyborze z dostępnego asortymentu ulubionych dań.Drugim czynnikiem była religia, która w czasach pogańskich nadawała rytualnych znaczeń potrawom. Pierogi, przypominające słońce z jego promieniami, wiążą się z praktykami solarnymi, które praktykowane były na terenach dzisiejszej Polski, np. na górze Ślęży. Jajko, jako zalążek nowego życia, stało się symbolem odradzania się i początku świata, a mak, posiadający mnogość nasion, uważany był za symbol płodności.W czasach chrześcijańskich część pogańskich wierzeń została zaadoptowana do praktyk nowej wiary. Pierogi np. podawano pierwotnie jedynie w czasie świąt, a jajko jako symbol zmartwychwstania Chrystusa podawano w czasie świąt Wielkanocnych...

    0 Ocen produktu

    od 23.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Przepiśnik Made in Poland

    Kołobrulion Przepiśnik MADE IN POLAND

    0 Ocen produktu

    od 23.09 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Przepiśnik Truskawka - .

    Kołobrulion Przepiśnik TRUSKAWKA

    0 Ocen produktu

    od 23.09 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Mięso i inne przysmaki z ogniska - Carsten Bothe

    Wydanie 2009 format 14,9 x 20,9 cm stron 120 oprawa twarda Jak przyrządzić smakowite potrawy na ognisku? Trzask płonącego drewna, zapach dymu i smakowitych potraw w każdym wywołuje pozytywne skojarzenia. Ale gotowanie w plenerze to coś więcej. To znakomita okazja do aktywnego spędzenia czasu z rodziną i przyjaciółmi. Warto poznać oryginalne sposoby przyrządzania smakołyków na ognisku. Spróbuj przygotować wyjątkowy posiłek na świeżym powietrzu. Przekonaj się, że najprostsza potrawa smakuje wybornie pod gołym niebem.

    0 Ocen produktu

    od 23.08 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Ryby. Kuchnia na co dzień i od święta. - Behrendt Lutz, Stu...

    Wydanie 2010r. Oprawa twarda. Strony 176. Format 17,0x24,0cm. Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować różne gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wykwintne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń, a także karmazyn, flądra, dorsz i inne popularne ryby słodkowodne oraz morskie umiejętnie przyrządzone skuszą każdego miłośnika dobrego jedzenia.

    0 Ocen produktu

    od 23.08 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wieprzowina - Anne Ridder

    Untitled documentWieprzowina to nie tylko pieczony schab czy kotlet schabowy. Z dobrze przyrządzonej wieprzowiny przygotujesz pyszny codzienny obiad lub wykwintne potrawy na wyjątkowe okazje.W książce znajdziesz zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowe, ale wypróbowane pomysły.Autorka o wieprzowinie wie wszystko. Zdradza nam tajniki swojej kuchni krok po kroku, dzieli się wiedzą i doświadczeniem. Z tej książki dowiesz się, jakie mięso wybrać, jak je przygotować, obsmażać, piec w piekarniku, smażyć na patelni, gotować i dusić, aby było soczyste, aromatyczne i pełne smaku. Poznasz 130 przepisów na dania z wieprzowiny. Dowiesz się, jak wzbogacać jej smak, łącząc z warzywami i owocami.Lubisz dania z wieprzowiny? Chcesz odkryć nowe smaki? Wypróbuj tradycyjne i nowoczesne przepisy kulinarne. Na co dzień i od święta

    0 Ocen produktu

    od 23.08 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Szkoła na widelcu. Najlepsze przepisy dla całej rodziny - Gr...

    Książka dla każdego, kto gotuje dla siebie i rodziny oraz dba o zdrowie. Dla osób świadomie wybierających zdrowe zasady odżywiania.Grzegorz Łapanowski jest ekspertem w dziedzinie zdrowego odżywiania. Przepisy, które proponuje w tej książce są proste, sprawdzone, do przygotowania z ogólnodostępnych w Polsce produktów. Autor pisze również o tym, co oznacza dobre jedzenie, dlaczego powinniśmy jeść zdrowo, jak robić zakupy, jak ważny jest ruch, wspólne gotowanie oraz jakie są zasady prawidłowej diety.W książce między innymi: zasady zdrowej diety dla całej rodziny, przepisy na domową pizzę, twarożki, ciasto pomarańczowe, sałatki, rybę w papilotach, placki gryczane czy sezamki.Dzięki książce "Szkoła na widelcu":? zrozumiesz, na czym polega i dlaczego tak ważne jest zdrowe odżywianie całej rodziny ? będziesz mieć pewność, że każdy wybrany z książki przepis jest wartościowy ? łatwo odnajdziesz danie na każdy posiłek w ciągu dniaPierwsza część książki to poradnik dotyczący: zakupów, wpływu jedzenia na zdrowie, zasad prawidłowego odżywiania. Druga część to 70 przepisów, które podzielone zostały na rozdziały: śniadania, II śniadania, obiady, kolacje oraz przekąski i desery - wszystko, aby łatwo skomponować zdrowe posiłki na cały dzień. Każdy przepis składa się z listy produktów, opisu krok po kroku jak go przygotować oraz zdjęcia gotowej potrawy. Przy niektórych daniach pojawiają się wskazówki dotyczące alergii pokarmowych. Dodatkową zaletą są podpowiedzi umożliwiające modyfikacje przepisów, co otwiera nieograniczone możliwości samodzielnego eksperymentowania ze smakami.Na początku książki znajduje się tematyczny spis treści. Twarda oprawa powoduje, że książka stabilnie leży na stole i nie niszczy się w trakcie użytkowania.

    0 Ocen produktu

    od 23.08 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wędliny. Wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowin...

    Wydanie 2009 stron 134 format 15,5 x 21,5 cm oprawa twarda Jak przyrządzić wyśmienite domowe wędliny z różnych rodzajów mięsa? Prawidłowe przyrządzanie, przyprawianie, peklowanie, wędzenie i dojrzewanie takich specjałów, jak szynka, boczek czy kiełbasa kryje wiele tajemnic. Ta książka odkrywa je przed Tobą. Przeczytaj i wypróbuj! Zacznij odżywiać się zdrowo i smacznie. Jakie mięso wybrać na domowe wyroby? Jakim sposobem przyrządzić smakowitą wędzonkę, szynkę czy kiełbasę? Jak dojrzewać i przechowywać wędliny trwałe? 60 sprawdzonych przepisów na szynki, boczki, kiełbasy surowe, salami, metki, kiełbasy myśliwskie, serwolatki, kaszanki, wątrobianki, salcesony, pasztety. Zostań ekspertem wyrobu domowych wędlin!

    0 Ocen produktu

    od 23.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Sery, masło, jogurt, kefir. - Hanreich Lotte, Zeltner Edith

    Wydanie 2009r. Oprawa twarda. Strony 175. Format 16,0x22,0 cm. Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał - zawsze świeży, bez konserwantów.

    0 Ocen produktu

    od 23.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dieta 5:2 - Kate Harrison

    Wyobraź sobie dietę, która przez większość czasu pozwala Ci jeść wszystko to, co najbardziej lubisz, a dodatkowo umożliwia skuteczne zrzucenie zbędnych kilogramów. Jest również dopasowana do Twoich potrzeb, a przy tym daje trwałe efekty. Oto dieta 5:2, która obecnie bije rekordy popularności, zarówno w Polsce, jak i na świecie. Wystarczy, że przez 2 dni w tygodniu będziesz spożywał 500-600 kalorii, a przez 5 pozostałych jadł to, na co tylko masz ochotę. W rezultacie nie tylko schudniesz, ale jednocześnie będziesz czerpał znaczące korzyści zdrowotne, takie jak: zapobieganie nowotworom, chorobom serca, Alzheimerowi, cukrzycy typu 2 i wielu innym. W książce znajdziesz także proste przepisy idealne na dni `postu` i wiarygodny licznik kalorii. To dieta idealna dla Ciebie!

    0 Ocen produktu

    od 23.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Mama alergika gotuje tradycyjnie - Katarzyna Jankowska

    Książka Mama Alergika Gotuje * Klasycznie jest kontynuacją blogowej działalności autorki. Na blogu MAG wyczarowała już ponad 600 dań eliminując z nich główne alergeny, do których zalicza się mleko, jajka, orzechy, kakao, soję, seler czy miód. Mama Alergika radzi jak krok po kroku działać kiedy dowiadujemy się o alergii pokarmowej dziecka. Klasyka dla alergika zawiera 96 nowych przepisów bez alergenów, na tradycyjne dania kuchni polskiej. Aż 78 z nich dodatkowo nie zawiera glutenu.Książka jest odpowiedzią na pytanie "Co dziś do jedzenia przygotować dla alergika?".Zawiera dania, które gotujemy "na co dzień".Znajdują się tutaj przepisy na śniadania, zupy, dania roślinne, z owocami, z mięsem, podstawowe desery oraz niezbędne dodatki. Mama Alergika swoją kuchnię opiera na zdrowej, naturalnej, ekologicznej żywności. Większość przepisów nie zawiera także cukru ani produktów odzwierzęcych. Z książki mogą korzystać nie tylko alergicy, ale także weganie, wegetarianie osoby na diecie bezglutenowej. Przepisy zostały specjalnie oznakowane.Każdy przepis został stworzony z myślą o osobach reagujących krzyżowo na różne warzywa, owoce czy strączki. Opatrzony jest wskazówkami odnośnie zdrowych zamienników w diecie oraz uwagami i radami doświadczonej mamy alergika.Przepisy zawierają także adnotację od dietetyka klinicznego, z informacją o wartościach odżywczych dań.We wstępnej części książki zostały opisane podstawowe alergeny oraz zamienniki w diecie.Poznamy gdzie szukać wapnia, żelaza, magnezu podczas diety eliminacyjnej.

    0 Ocen produktu

    od 16.46 zł Zobacz oferty w 2 sklepach

  • Nowa kuchnia wegetariańska dieta która chroni serce i wydłu...

    Zmorą obecnych czasów są coraz powszechniejsze alergie pokarmowe powodowane przeróżnymi dodatkami do żywności, takimi jak: konserwanty, środki ochrony roślin, stosowane w nadmiernej ilości nawozy sztuczne, antybiotyki i hormony. To z ich powodu ważne jest bardziej świadome wybieranie tego, co się je.Książka ta jest zachętą do częstszego spożycia produktów roślinnych, aby urozmaicić codzienną dietę. Zawiera 450 przepisów na proste, tanie, smaczne i łatwe w przygotowaniu potrawy na każdą okazję, tym dania główne, zupy, sałatki, napoje i sosy. Znajdziesz w niej wykaz produktów żywnościowych i ziół, które są pomocne przy usuwaniu wielu powszechnych dolegliwości oraz spis witamin i składników mineralnych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu i źródła ich pozyskania.Skutki nieprawidłowej diety nie zależą od wyboru wegetarianizmu bądź odrzucenia go. Wszystko zależy od wiedzy, jak komponować dietę, by zawierała składniki niezbędne do prawidłowego odżywienia organizmu. Dzięki zaprezentowanej w tej książce diecie obniżysz możliwość wystąpienia chorób serca, poprawisz metabolizm i wydłużysz życie. śliny są nie tylko źródłem witamin, składników mineralnych, białek, węglowodanów, ale również zawierają w sobie substancje chemiczne o dużej aktywności biologicznej, mogące nie tylko zapobiegać chorobom, ale nawet je leczyć. Z łatwością pozbędziesz się alergii, problemów z krążeniem, oczyścisz nerki, wątrobę oraz poprawisz pamięć.Jedz na zdrowie!

    0 Ocen produktu

    od 23.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dziczyzna i inne dary lasu. Kuchnia na co dzień i od święta...

    Wydanie 2010r. Oprawa twarda. Strony 160. Format 17,5x24,5 cm. Masz ochotę na wykwintną dziczyznę? Wypróbuj sprawdzone przepisy i odkryj niecodzienne rozkosze podniebienia. Na co dzień i od święta.

    0 Ocen produktu

    od 23.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.